Kiss Music News

Headlinerii Neversea și UNTOLD în clasamentul celor mai buni 101 producători din lume în 2022

E acel anotimp în care se numără, se adună și se trage linie, acest lucru e valabil și pentru industria muzicicii electronice. Tocmai a fost publicat clasamentul celor mai buni 101 producători din lume, întocmit de 1001tracklists, iar în câteva zile, vom afla și care sunt din Top 100 DJ, realizat anual de publicația DJ Mag.

Locul 1 în topul celor mai buni producători din acest an nu a fost o surpriză pentru nimeni. Primul loc este ocupat de DJ-ul numărul 1 al lumii, David Guetta. E un artist care domină în clasamentele lumii, fie că vorbim de chart-urile underground sau de clasamentele dedicate pieselor mainstream. 


Headliner la cea de-a șaptea experiență UNTOLD, francezul a capitalizat 1769 puncte la categoria Total Unique DJ Support, marcând o urcare de o poziție față de clasamentul anului 2021. 


Locul 2 a ajuns la unul dintre artiștii care a scos “as-ul” din mânecă în acest an cu producții proprii care au ajuns în chart-urile dance, e un artist care a avut un un show memorabil, în premieră în România, la festivalul UNTOLD, ediția 2021. 


Vintage Culture este revelația culturii dance de astăzi, brazilianul având un parcurs incredibil. În 2015 era plasat pe locul 118 în clasamentul întocmit de publicația britanică DJ MAG, în același an ocupând locul 2 în House Mag Brazilia. Un an mai târziu a urcat în clasamentul DJ-ilor profesioniști până pe locul 54, în 2020 a urcat pe locul 30, iar anul trecut a ajuns pe 17. 

Britanicul Christopher Knight aka Kryder, ocupă locul 3 in Top 101 Producers Of 2021, fiind urmat de  de producătorul din Chicago, John Summit și de olandezul Tiesto.  

În clasamentul celor mai buni 101 producători, în top 10 l-am găsit pe unul dintre headlinerii Neversea 2022, olandezul Nicky Romero. Acesta marchează o urcare de 23 de locuri față de clasamentul anului trecut, și ocupă acum locul 9. Locul 10 este ocupat de Oliver Heldens, un DJ pe care l-am văzut în vara acestui an pe Cluj-Arena la festivalul UNTOLD. 

După o pauză de patru ani, timp în care a fost susținut de sutele de mii de fani, Hardwell s-a întors în circuitul de festival. Olandezul a ajuns anul acesta doar la patru mari festivaluri din lume și a ales să includă și festivalul UNTOLD în turneul de revenire. În 2022, creatorul stilului big-room house, și-a lansat și noul album ,,Rebels Never Die”, iar în clasamentul realizat de 1001tracklists e new entry direct pe locul 24 cu 656 de puncte la categoria Total Unique DJ Support.

Alți doi artiști care au ajuns în mainstage-ul ediției cu numărul șapte a festivalului UNTOLD sunt danezul MORTEN și americanul Diplo, care ocupă locurile 28, respectiv 31.

Alok a marcat o urcare spectaculoasă de 32 de poziții față de clasamentul anului trecut, fiind unul dintre producătorii care a ales să fie creativ, a experimentat sound-uri noi, diferite de genul care l-a consacrat, Brazilian Bass.   

1001tracklists publică încă din 2016 clasamentul în care sunt listați cei mai buni 101 producători ai lumii; ai putea crede că TOP 100 DJ Mag e de ajuns, dar acest poll este dedicat exclusiv producătorilor. Sistemul 1001tracklists e diferit de poll-ul anual realizat de DJ Mag. Topul este generat automat în funcție de numărul de play-uri pentru piesele unui artist, fie că vorbim de show-uri radio, aparițiile live din perioada 1 octombrie 2021 – 30 septembrie 2022 sau DJ set-uri de pe platformele de streaming online. Această metodă evaluează numărul de difuzări pentru o piesă, așadar clasamentul 1001tracklists e bazat pe date reale și vei descoperi în acest poll și niște nume... aproape necunoscute. 

În 2022, lista celor mai buni 101 Producători vine și cu alte surprize: 21 de țări sunt reprezentate, printre acestea fiind Australia, Brazilia, Canada, Columbia, Croația, Danemarca, Suedia, Marea Britanie sau Ucraina. 

În 2022 a existat o mare deschidere spre mai multe genuri din muzica electronică, în clasamentul realizat de 1001Tracklists au intrat artiști orientați spre House, Tech House sau Progressive.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.