Cool Stuff

De vorbă cu artistele Eugenia Nicolae și Paula Hriscu, despre noua lor piesă nouă piesă, „Pe câmpul cu florile”

Eugenia Nicolae și Paula Hriscu, îndrăgita artistă de muzică populară, au lansat împreună o nouă piesă, „Pe câmpul cu florile”.

Eugenia a ajuns cunoscută datorită stilului proaspăt și plin de emoție prin care îmbină folclorul cu muzica pop, iar odată cu această piesă dă startul trilogiei „Maria”, dedicată marii interprete de folclor, Maria Lătărețu.

„Pe câmpul cu florile” este inspirată de melodia cu același nume, lansată în 1960 la Electrecord. Trilogia are un fir narativ, fiecare single prezentând la final refrenul următoarei piese. Aflăm astfel, din outro-ul piesei „Pe câmpul cu florile”, că cea de-a doua melodie a trilogiei va fi inspirată de faimoasa „Lie Ciocârlie”. 

Întreaga trilogie reprezintă reflecția artistei asupra lumii; fiind transpuse în muzică gândurile și emoțiile acesteia. „Pe câmpul cu florile” este și un îndemn de a fi mulțumiți cu ceea ce suntem. Piesă este produsă de Bad Sheep Entertainment, alături de Liviu Tănăsoiu, care este totodată regizorul și directorul videoclipului, prezentând două lumi distincte: rural versus urban.

Am stat de vorbă Eugenia Nicolae și Paula Hriscu pentru a afla mai multe despre colaborarea lor:


Paula, povestește-ne despre colaborarea cu Eugenia. Cum ați ajuns să înregistrați împreună această piesă?

S-a petrecut online totul, unde Eugenia m-a întrebat pe Instagram dacă mi-ar plăcea să colaborăm. Sigur că tot ce face legat de muzică îmi place mult, o apreciez ca artist din toate punctele de vedere. A urmat apoi să ascult ceea ce ea dorea să cântăm împreună, și am spus DA imediat acestei colaborări. Mi-a plăcut foarte mult piesa și mesajul pe care îl transmite. A fost o deosebită plăcere să fac parte din proiectul Eugeniei Nicolae.  

În piesa „Pe câmpul cu florile” o amintim pe Maria Lătărețu, o legendă și un artist care va dăinui printre noi datorită stilului ei unic și felului în care și-a expus dorul și jalea prin cântecul “Lie ciocârlie” și nu numai. Forma în care cântăm piesa, dar și formatul videoclipului, ajută ca publicul drag să se poate regăsi atât în zona urbană cât și cea rurală, unde dorul de copilărie îi trimite acasă. Eu mă regăsesc în această piesă, care îmi trezește amintiri frumoase și de neuitat din copilărie, de pe vremea când zburdam printre florile de câmp, dar și perioada de la oraș unde mă jucam cu mingea în fața blocului.


Eugenia, știu că piesă este parte dintr-o trilogie. Povestește-ne mai multe despre asta. 

Piesa aparține trilogiei „MARIA”, scrisă drept omagiu Mariei Lătărețu. Fiecare piesă scrisă de mine pentru această trilogie are la bază scurte preluări melodice sau de text din piese iconice ale Mariei Lătărețu, iar întreaga trilogie prezintă o poveste, fiecare piesă se încheie cu refrenul următoarei. 

În cazul primei piese, „Pe câmpul cu florile” am preluat jumătate din refrenul piesei originale și am construit alături de Rimenescu, producătorul muzical al acestui proiect, o direcție diferită, cu o abordare ancorată în muzica contemporană, urbană, apropiată noilor generații.


Ce urmează în cadrul acestei trilogii?

Eugenia: Urmează piesa „Ciocârlie” care prezintă o poveste de dragoste. Toată România știe piesa „Lie Ciocârlie”. Noi am preluat doar ideea centrală de dor, suferința pe care o cânta Maria Lătărețu. Maria și-a transpus în piesa „Lie Ciocârlie” cea mai mare dramă a vieții ei - pierderea propriilor copii. 

Paula, tu ce planuri mai ai pe plan muzical pentru anul acesta?

Cum spun de obicei: „Muzica mea este respirația sufletului meu”, iar în paralel cu toate activitățile pe care le-am avut în ultima perioadă, sufletul meu a creat, iar mintea a reacționat și am compus câteva piese pe care abia aștept să le asculte publicul. Așadar,  în curând voi scoate la iveală surprizele pe care le pregătesc cu toată dragostea. 

Plănuiți să mai colaborați și pe viitor?

Eugenia: Da, chiar curând, pentru că cea de-a doua piesă a trilogiei este tot în colaborare cu Paula; și mă gândesc ca și pe viitor să mai lucrăm împreună. Îmi place Paula Hriscu, este un artist serios și dedicat. 


Paula: Urmează capitolul II din această trilogie din care fac parte în continuare și m-am bucurat să aflu că povestea continuă...Să avem sănătate și inspirație de la Dumnezeu pentru a crea și face muzică frumoasă, pentru că atunci când dobândești aceste daruri, nimic nu îți stă în cale!

Cum a fost la filmările videoclipului?

Eugenia: Pentru mine, filmările clipurilor sunt de multe ori obositoare, încerc să mă ocup și de partea de producție video pentru că îmi place. În videoclipul primei piese am arătat două lumi diferite: rural și urban, am avut și două fetițe drăgălașe care au jucat rolul nostru pe când eram mici. 

Paula: Filmările s-au petrecut foarte bine datorită echipei și scenariului bine gândit și pus la punct. Vremea a fost și ea darnică cu noi, astfel încât am putut să ne facem treaba cu bine. A fost și o surpriză frumoasă pentru mine legat de fetița frumoasă și talentată pe nume Rita, ea jucând rolul meu ca fetiță. Asemănarea este izbitoare, așa eram și eu, ca ea. Am retrăit niște sentimente atât de pure și pline de amintiri frumoase.


Un moment memorabil din cadrul unui concert.

Eugenia: Îmi amintesc când, după un concert, un fan a venit la mine plângând și tremurând de emoții. Voia să facem o poză și abia își putea tine telefonul în mână. Mi-a adus flori și am plâns și eu lângă el. Până atunci nu credeam că muzica mea poate să stârnească asemenea reacții. 

Paula: Nu pot să aleg doar un moment, toate concertele la care am cântat au fost frumoase și pline de energie pozitivă și emoții frumoase. Românii sunt primitori și dornici să asculte cântecele mele, indiferent că sunt de aici din țară sau de peste hotare cum a fost și în turneul pe care l-am avut anul trecut în SUA. Nu pot decât să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce trăiesc. 


V-am văzut cu o mulțime de ținute spectaculoase atât în clipuri cat și în aparițiile TV. De unde vă găsiți inspirația pentru ținute? Un obiect vestimentar favorit.

Eugenia: Eu sunt în perioada în care îmi găsesc inspirație în tot ce a fost lucrat manual de mâinile femeilor din familia mea: mama mea, bunici, mătuși. Am golit casa bunicilor de orice material cusut manual. Acum le refac și le pun pe ținutele mele, în croieli actuale și fashion. 

Paula: Întotdeauna mi-am dorit să am o colecție de rochii unice și diferite față de portul meu tradițional, dar să fie din același material și anume: cânepă. În urmă cu câțiva ani, am cunoscut-o pe designerul Irina Silaghi, care mi-a îndeplinit dorința. Rochia pe care o port în piesa „Pe câmpul cu florile” face parte din colecția personală. Materialul din cânepă nu este ușor de croit, dar pentru Irina nimic nu este imposibil când vine vorba despre cânepă. Dânsa se ocupă și de costumele cu care eu mă mândresc în lume. Am și costume autentice vechi, însă am mare grijă de ele și nu le folosesc foarte des tocmai pentru a le păstra cât mai mult. Au o valoare inestimabilă în sufletul meu, iar pentru mine înseamnă mai mult decât tradiție, înseamnă rădăcina mea și locul pe care eu îl numesc “Raiul meu”.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.