Cool Stuff

Matthew Perry și-a lansat o carte de memorii, unde-și detaliază dependența cruntă de opioide: „Luam 55 de pastile pe zi”

Matthew Perry și-a lansat o carte autobiografică, unde a vorbit deschis despre dependența sa de opioide.

„Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing” va ajunge în librării de la 1 noiembrie, dar citate din carte, cât și un interviu oferit de actor, scot la iveală detalii dure despre lupta lui constantă cu opioidele și alcoolul. 

Perry a cheltuit peste 9 milioane de dolari în procesul său de a scăpa de dependență, iar în prezent este clean de peste 18 luni, ceea ce înseamnă că a intrat pe drumul cel bun cu puțin timp înainte de reuniunea Friends din 2021, asta după ce era să moară în 2018, deoarece colonul i-a explodat de la modul în care se medica singur. 

Matthew a început să consume alcool la vârsta de 14 ani, iar la 24 de ani s-a alăturat distribuției din „Friends.”

„Spuneam că mă doare spatele sau că am migrene. Aveam 8 doctori care-mi livrau analgezice, în același timp. Mă trezeam și mă gândeam cum să fac să iau 55 de pastile de Vicodin pe zi. Când ești dependent de droguri, totul devine matematic. Mă duc în acest loc și trebuie să iau trei, iar din locul următor o să iau 5, deoarece stau mai mult acolo. Este extrem de obositor, dar trebuie să o faci, altfel te simți incredibil de rău.

Nu făceam asta ca să mă simt high sau să mă simt bine. În mod cert nu mergeam la petreceri; voiam doar să stau pe canapeaua mea, să iau 5 analgezice și să mă uit la un film. Ăsta era raiul pentru mine. Acum lucrurile nu mai stau așa”, a spus el într-un interviu acordat celor de la New York Times.


Actorul, care în ultimele două sezoane din „Friends” lua 1 milion de dolari pe episod, a spus că și-a petrecut mai mult de jumătate din viață în încercarea de a se lăsa de dependență. În show, el povestește cum a fost ajutat de colegii lui.

Mai mult, el povestește cum a suferit de disfunție erectilă din cauza alcoolului, dar și despre cum și-a cărat dinții din față în buzunarele de la pantaloni, în drum spre dentist, după ce a mușcat dintr-un sandviș cu unt de arahide și i-au căzut.

În prezent a renunțat la droguri și alcool de 18 luni, dar spune că lucrează în fiecare zi la asta, plus că și-a angajat trei oameni care să stea cu ochii pe el și să-l ajute să treacă prin asta. „Procesul de fi mai bine este unul care are loc zi de zi. În fiecare zi. Nu se termină pentru că am scris o carte”, a spus el. Apropo de asta, a început să-și scrie povestea vieții în spital, unde a stat timp de 5 luni, după ce colonul i-a explodat din cauza medicamentelor luate.


„Am fost la un pas de moarte din cauza a ceva ce eu am făcut. Eram atașat la 50 de mașini și am fost nevoit să învăț să merg din nou. Mă uram. Aproape mă omorâsem. Rușinea, singurătatea, regretul, toate erau mult prea mult pentru mine. Stăteam acolo și încercam să le fac față, dar nu exista treaba asta. Îmi era frică de moarte, ceea ce era paradoxal, în comparațiile cu acțiunile mele înspre asta.”

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.