Cool Stuff

Funkiss 3 noiembrie | Un ministru uitat

文化, cum uiți un ministru acasă, permacrisis și alte lucruri pe care nu le înțelegem, cel puțin încă

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Este ziua modelului american Kendall Jenner, din clanul Kardashian. Ținând cont că pe ea o cheamă Kendall și pe surorile ei le cheamă Kourtney, Khloé și Kim, am putea chiar să-i spunem Clanul KKKK.

Japonezii sărbătoresc astăzi Ziua Culturii. Îi urăm și noi culturii japoneze un călduros 誕生日

Pe partea cealaltă a hărții, americanii sărbătoresc Ziua Națională în care Bărbații Gătesc Cina. Șmecheri bărbații americani, după ce-au inventat Valentine’s Day, ca să ducă flori doar o dată pe an, au inventat și ziua asta, ca să gătească doar o dată pe an. 

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Cuvântul englez al anului este <<permacrisis>>: <<perioadă prelungită de instabilitate și insecuritate>>”. În România, cuvântul anului 2022 ar fi „greuț”. Pentru că ne-a fost cândva și greu, acum ne e tot greu, dar parcă nu la fel de greu. Deci, greuț.

„Urşii, găsiţi vinovaţi de cele mai multe pagube produse culturilor şi gospodăriilor agricole”. Asta înseamnă că, anul acesta, seceta cade pe locul doi?

„Podul prăbușit din India fusese reparat de o firmă de ceasuri.” E straniu, atunci, că reparațiile nu au trecut testul timpului.

„Ciucă și Ciolacu au uitat să-l ia pe ministrul Apărării într-o vizită la o uzină militară. Fiecare a crezut că l-a chemat celălalt”. Este primul an cu „Singur Acasă” în noiembrie. În rolul lui Kevin, Angel Tîlvăr, ministrul Apărării.

„Un medic anestezist, șef al UPU, prins drogat la volan”. Înainte de el au prins un barman cu alcoolemie, un berar cu burtă și un ziarist cu depresie.

„Un studiu recent a arătat că scobitul în nas poate introduce în organism o bacterie periculoasă”. Ironic, sub microscop, bacteria are forma unor biluțe.

„Putin face apel la modernizarea armamentului militar rusesc”. Praștia cu lunetă, acum și cu mâner ergonomic.

„Două eleve au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce un coleg a dat cu spray paralizant pe holul unei școli din Ilfov”. Pe vremea mea, paralizam numai când profa de mate căuta pe cineva să iasă la tablă.

„O femeie din Neamţ ţinea <<la saltea>> o adevărată comoară: Un molar de mamut, vechi de 10.000 de ani, recuperat de poliţişti înainte să fie vândut pe internet”. Toată lumea știe cum faci bani cu un molar: îl pui sub pernă și aștepți Zâna Măseluță.

„Ce amenzi primesc şoferii care urcă cu maşina pe pârtie”. Un brand de mașină va fi, totuși, permis, întrucât e o tradiție veche să te dai pe pârtie cu tigaia.

„Bagaj plin cu muniție, descoperit pe aeroportul din Cluj-Napoca”. Poliția de frontieră s-a dus glonț la proprietar.

„Expoziție inedită la Muzeul Țăranului Român. Printre exponate, prima mașină de spălat românească”. Da, ați ghicit! E o piatră de râu.

„Președintele Klaus Iohannis îl va primi joi pe președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis”. Probabil la Palatul Cotroceni, dar posibil la Castelul Bran.

„Criza de personal se acutizează în spitalele din Dobrogea: la Mangalia și Medgidia nu mai e niciun cardiolog, din vară”. Te duci cu tahicardie, te tratează de gastrită.

„Alarmele au răsunat într-o grădină zoologică din Sydney după ce cinci lei au evadat din adăpostul lor”. Doar câțiva localnici au recunoscut portretul lui George Enescu.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1780: Buenos Aires - sunt imprimate primele documente în tipografia regală a Argentinei. Le-a luat ceva timp, pentru că imprimanta s-a blocat de câteva ori, din lipsă de cerneală Cyan. 

1800: Washington DC - a fost înființată Casa Albă, reședința președinților SUA. Dacă Hollywood are dreptate, va fi una dintre primele clădiri distruse la prima vizită a extratereștrilor.

1834: A fost fondat, în București, Muzeul de Istorie Naturală și Antichități, în prezent Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, cunoscut de mulți tineri ca „la girafă”.

1906: SOS este adoptat ca mesaj de forță majoră, la a doua conferință internațională despre telegrafia fără fir. Au fost convinși și de lobby din partea formației The Police.


1920: Se înființează Școala Politehnică din Timișoara. La decenii după ce a fost înființată Politehnica din București, cineva s-a gândit că și studenții bănățeni merită să-și regrete decizia timp de minimum patru ani.

1954: În Japonia are loc premiera primei părți a filmului „Godzilla”. Mai jos, posterul original al filmului.

1979: În Carolina de Nord, adepții Ku Klux Klan protestează față de comuniști. De abia aici chiar nu aveai cu cine să ții.

1992: Bill Clinton devine al 42-lea președinte al Statelor Unite. Îi convin și salariul și bonusurile.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.