Cool Stuff

Funkiss 29 noiembrie | Tradiții și contradicții

Busuioc sub pernă, scenarii apocaliptice, Kanye West la Casa Albă și alte lucruri care s-ar putea să-ți dea coșmaruri

AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE

Mâine este Sfântul Andrei, deci fetele singure și dornice să-și găsească dragostea vieții au treabă încă din seara asta. Da, vorbesc despre obiceiul cu busuiocul de sub pernă, ca să-ți visezi ursitul. Tradițional, busuiocul trebuie să fie sfințit, dar se practică inclusiv cel uscat, la plic. Dacă te-ai plictisit de Tinder, poate că e momentul să faci un „swipe right” pe o tradiție românească. Cu mica mențiune că „să-ți visezi alesul” s-ar putea să însemne pe Klaus Iohannis. 

ASTRE ROZ-ALBSTRE

Încăpățânarea nativă a Taurilor devine, astăzi, o problemă. Evident, nu pentru ei.

Gemenii spun, azi, ceva ce vor regreta. Probabil „seară faină” sau „poftă bună” unui coleg pe care nu-l suportă.

Racilor le va veni astăzi să se lase de tot și toate și să se retragă în munți. Se vede clar că n-au mai verificat de mult cât costă o cabană.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„32.000 de ţinte civile, lovite de ruşi de la începutul războiului. <<Doar 3% dintre atacuri au vizat instalaţii militare>>”. Rusia transmite, practic „suntem aici să vă salvăm de ce vă facem dacă nu vă predați”.

„Focare de infecție și păduchi în centrele de pregătire ale soldaților ruși”. Acum știm de ce ține Rusia cu dinții de gaz. Va avea nevoie, să scape de pandemia de păduchi.

„Adam Kadîrov, fiul de 15 ani al lui Ramzan Kadîrov, poartă un ceas în valoare de 1,4 milioane de dolari”. Dacă-i ia și o garsonieră-n Cluj, pe ceceni îi învinge, mai repede, falimentul.

„Persoanele matinale, mai inteligente ca <<păsările de noapte>>. Cum și de ce”. Pentru că sondajul s-a făcut înainte de cafea?

„Timișoara a îmbrăcat haine de sărbătoare. Patinoarul și roata panoramică, principalele distracții la Târgul de Crăciun”. Avem roți în București și Timișoara. Dacă mai instalăm una la Suceava și una în Craiova, cred că putem să împingem țara în spațiul Schengen.

„Ce masaje şi tratamente spa <<se poartă>> în această toamnă”. Mai multe saloane spa, jenate de câte abonamente se fac doar ca oamenii să aibă unde face un duș cald.

„Pentru români, Revelionul este mai important decât Ziua Națională”. Mulți români preferă parada de pe 1 decembrie, sau cel puțin se bucură că armata care defilează prin Capitală este, și anul ăsta, tot a noastră. Revelionul este preferat Zilei Naționale, din experiență. Anul se mai schimbă și în bine, pe când România…

„Un bărbat a folosit o soție falsă pentru a cere la tribunal anularea căsătoriei”. Și-a înșelat, practic, nevasta chiar și cu ultimul act al căsniciei lor.

„O aeronavă de mici dimensiuni a aterizat forțat într-o comună din Iași. Pasagerii, doi cetățeni sârbi, ar fi venit să vaccineze vulpi”. Avionul ar fi fost deturnat de un grup de vulpi care voiau să-l folosească pentru a ajunge la struguri. Dosarul „Sârbul păcălit de vulpe”, pe masa autorităților.

„Mauna Loa, cel mai mare vulcan activ din lume, a început să erupă”. Cine-a pariat pe semnele apocalipsei în ordinea „incendii, pandemie, război, criză economică, mega-vulcan”, este așteptat la casele de pariuri să-și ridice banii. Pe care o să-i împartă cu cei care-au pariat pe virus antic eliberat de topirea ghețarilor.

„A fost descoperit un virus care a stat captiv într-un lac înghețat 50.000 de ani. Avertismentul lansat de cercetători”. Dacă arată ca scenariu de film post-apocaliptic, lasă-l în pace. Pe listă mai sunt „oare ce se întâmplă dacă facem maimuțele foarte inteligente” și „cum ar fi să lăsăm roboții să controleze autonom arme de distrugere în masă”.

„Pisaniile lui Ştefan cel Mare au fost găsite în Herson. Romașcanu: Sunt neatinse”. Cele două tablete relatează diverse victorii ale lui Ștefan cel Mare și conțin prima atestare a faptului că „FCSB nu e Steaua”.

„Românii și mașinile în 2022 - record pentru mașinile electrice și frenezie pe piața second-hand”. Experții în relativitate specială, din cadrul CERN, îngrijorați de samsarul român care a dat kilometrajul unui Golf înapoi cu un an lumină.

„Bază de date cu jucătorii la cazinou. Legea care introduce liste în sălile de jocuri de noroc a fost promulgată”. „Iubito, doar am plimbat câinele prin cartier” este, acum, un alibi care poate fi atacat cu dovezi.

„Cum arată o femeie după ce s-a operat estetic pentru a arăta ca păpușa Bratz”. Aflați și ce mai fac frații care s-au operat să arate ca faimoasele jucării Ștrengarii.

„Elevii învaţă din acest an istoria Greciei Antice cu jocul video Assassin's Creed Odyssey”. Examenul de permis va include întrebări din jocul NFS, iar intrarea la Academia Tehnică Militară se va face pe baza scorului la Counter Strike.

„Rapperul Kanye West îşi anunţă candidatura la alegerile prezidenţiale din SUA”. Dacă reformulăm puțin, ne iese „Rapperul Kanye West sare la bătaie pentru locul unui octogenar”.

„Este posibil ca inflaţia mondială să fi atins un nivel maxim - Financial Times”. Se pare că nu i-a învățat nimeni să nu provoace soarta cu replica „mai rău de atât nu se poate”.

„Aproape 100 de tone de articole pirotehnice, confiscate de poliţişti în urma unei operaţiuni la nivel naţional”. Curioșii ar vrea să știe unde și când va fi incendiată captura.

„Drumarii vor deszăpezi, în premieră, şoselele judeţene cu ajutorul camerelor de supraveghere ale primăriilor”. Zăpada va fi depozitată pe străzile fără camere de supraveghere.

„Doi bărbați au furat dintr-un tren 750 de kilograme de semințe de floarea soarelui”. Poliția supraveghează zona prin satelit, experții (Dario Londonezu și Coco Unikat) estimează un covor de coji de semințe de dimensiunea Piteștiului.

„Ce înseamnă indicatorul de circulație din imagine. Ce indică, de fapt, săgeata neagră cu două vârfuri”. Simplu, că-i situație cu du-te-vino. Pentru a vă calma accesele de panică, vă asigur că autorul acestei glume nu are permis. Și nici nu conduce, că-n România simt că trebuie precizat.


„Prima casă ecologică din lume realizată integral cu o imprimantă 3D, în SUA. În cât timp a fost construită”. În dublul duratei estimate, pentru că imprimanta țipa continuu că nu mai are culoare magenta.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1226: Ludovic al IX-lea devine rege al Franței. Având doar 12 ani, mama sa a condus Franța în timpul minoratului său. În România de astăzi, regatul ar fi condus ca o mașină. Adică de către minor, stând pe genunchii mamei sale.

1474: Ștefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea făcând un apel la unitatea creștinilor împotriva turcilor. Primește ca răspuns „🍆🍑😢”.

1877: Thomas Edison face o demonstrație cu fonograful pentru prima dată. Mai mulți oameni atacă dispozitivul, pentru a elibera oamenii minusculi bănuiți a fi  captivi înăuntru.

1899: Este fondat clubul de fotbal FC Barcelona. Patru ani mai târziu, când spaniolii și-au dat seama că pentru un derbi ai nevoie de două echipe, este fondat și clubul de fotbal Real Madrid.

1972: Compania Atari lansează „Pong”, primul joc cu succes comercial. Mai jos, o comparație între „Pong” și jocul „Cyberpunk”. Am ajuns departe.



Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.