Kiss Music News

Céline Dion și-a anulat concertul din România și vorbește pentru prima oară despre boală neurologică rară de care suferă

După sute de speculații cu privire la starea ei de sănătate, Céline Dion este pregătită să vorbească.

Într-un video pe care l-a postat pe contul său de Instagram, artista și-a anunțat fanii că-și va anula concertele programate pentru 2023 (inclusiv cel din România), deoarece a fost diagnosticată cu o boală neurologică rară, care afectează una dintr-un milion de persoane, „Stiff Person Syndrome.”

Înlăcrimată și vizibil emoționată, cântăreața a povestit despre lupta ei cu această condiție, dar și faptul că are spasme care nu îi permit să meargă normal și nici să-și folosească corzile vocale la capacitate maximă.

„Am probleme de sănătate de multă vreme și a fost extrem de dificil pentru mine să înfrunt aceste provocări și să vorbesc despre toate lucrurile prin care trec. Mă doar să vă spun faptul că nu voi putea să-mi țin turneul din Europa, programat în februarie”, a zis ea.


Céline a povestit și despre cum are o echipă fantastică de doctori care încearcă să o pună pe picioare, în timp ce află mai multe despre boala de care suferă. „Stiff Person Syndrome” afectează sistemul nervos, în special creierul și măduva spinării.

„Din nefericire, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi. Uneori am dificultăți atunci când merg și uneori nu-mi permit să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta, așa cum obișnuiam să o fac.”

Dion are trei copii alături de fostul ei soț, René Angélil, și a povestit fanilor cum ei sunt alături de ea și o susțin.

Artista a onorat primele 52 de date ale turneului mondial "Courage World Tour" în America de Nord înainte de începutul pandemiei, când, în luna martie 2020, turneul a trebuit să ia o pauză. De atunci, Celine primeşte tratament şi se recuperează.

Important este că ea nu-și pierde speranța și spune „Tot ceea ce știu să fac este să cânt. Este tot ceea ce am făcut toată viața mea și este ceea ce-mi place cel mai mult să fac. Lucrez zilnic cu echipa mea de doctori pentru a-mi recupera forța și abilitatea de a fi pe scenă din nou. Dar, trebuie să recunosc, a fost o luptă.”


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.