Kiss Time Out

James Cameron vrea să le demonstreze fanilor că personajul lui Leonardo DiCaprio din „Titanic” nu ar fi supraviețuit

James Cameron are planuri pentru anul viitorul.

Timp de 25 de ani, de când „Titanic” a fost lansat, regizorul a auzit o multitudine de plângeri despre cum Jack Dawson, personajul central din film, „a fost lăsat să moară degeaba.” Ei bine, Cameron este determinat să le demonstreze fanilor contrariul.

Finalul producției lansate în 1997 ne arată cum Rose (Kate Winslet) ajunge pe o plută, în timp ce Jack îngheață în apele oceanului, deși ar fi încăput și el alături de iubita lui, dacă ea s-ar fi dat puțin la o parte.


Multă vreme, regizorul a spus că Jake a trebuit să moară din motive artistice, dar acum este hotărât să demonstreze că nu ar fi supraviețuit, așa cum susțin fanii.


„Am făcut un studiu științific, pentru a închide acest subiect odată pentru totdeauna”, a declarat el.

Practic, în cadrul unui documentar care va fi lansat la anul, el a lucrat cu un expert în hipotermie, care a reprodus pluta din film.

În cadrul acestui experiment, doi oameni care au greutatea personajelor din film au acceptat să li se pună senzori pe el, în timp ce stau în apă înghețată. „Am încercat să vedem dacă ambii pot supraviețui, cu ajutorul mai multor metode, iar rezultatul a fost că doar unul dintre ei ar fi putut să reziste”, adaugă Cameron.


Chiar dacă a făcut acest studiu, regizorul rămâne convins că a luat decizia cea mai bună la finalul „Titanic”: „Nu, era necesar ca el să moară. Este ca Romeo și Julieta. Este un film despre iubire, sacrificiu și mortalitate. Iubirea este măsurată de nivelul de sacrificiu.”


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.