Kiss Time Out

„Rezervă”, volumul de memorii al prințului Harry, a fost lansat în România

Dacă vrei să afli mai multe dintre secretele dezvăluite de prințul Harry, acum ai ocazia - volumul său de memorii, „Rezervă”, a fost lansat în România.

Cartea, atât în format clasic, cât și digital, a apărut la editura Nemira. Versiunea audio integrală a cărții, în lectura actorului Alexandru Unguru, va fi disponibilă pe platforma AudioTribe.ro, alături de ebook.

„Moștenitorul și Rezerva – nu era nicio judecată implicită, și totodată nicio ambiguitate. Eu eram umbra, sprijinul, Planul B. […] Am fost menit să ofer un substitut, un element de distragere, o diversiune și, la nevoie, un organ de rezervă. […] Toate acestea mi‑au fost prezentate în mod explicit încă de la începutul vieții și, de‑atunci, reamintite cu regularitate”, scrie Harry.


„Înainte să‑și piardă mama, prințul Harry, care avea atunci doisprezece ani, era un băiat vesel și lipsit de griji, rezerva mai seriosului moștenitor, William. Dar suferința a schimbat totul. Harry a început să aibă probleme la școală, avea dificultăți în a‑și gestiona furia și singurătatea și, pentru că învinovățea presa pentru moartea mamei lui, îi era foarte greu să‑și trăiască viața în lumina reflectoarelor. 

La douăzeci și unu de ani, s‑a înrolat în Armata Britanică. Disciplina militară l‑a ajutat să‑și pună ordine în viață, iar cele două misiuni de luptă la care a luat parte l‑au transformat într‑un adevărat erou în ochii opiniei publice. Dar, la scurtă vreme după revenirea în țară, se simțea mai debusolat ca niciodată, suferind de stres posttraumatic și de puternice atacuri de panică. Iar cel mai tare îl afecta că nu avea parte de iubire adevărată.

Apoi a întâlnit‑o pe Meghan. Lumea a fost cucerită de minunata lor poveste de dragoste și a urmărit cu încântare nunta lor de basm. Dar, încă de la început, Harry și Meghan au fost vânați de presă, fiind victimele unor valuri de abuzuri, minciuni și rasism. Văzând că soția lui suferă, că siguranța și sănătatea lor mentală erau puse în pericol, Harry și‑a dat seama că singura cale de a evita ca unul dintre ei să aibă soarta tragică a mamei lui era să‑și părăsească țara natală.

De‑a lungul secolelor, puțini avuseseră curajul să plece din sânul familiei regale britanice. Ultima care încercase fusese chiar prințesa Diana… Pentru prima oară, prințul Harry își spune întreaga poveste, relatându‑și viața cu o onestitate necruțătoare”, notează cei de la editură.


Cartea are și un scop caritabil, iar prințul Harry își dorește să sprijine fundații caritabile britanice din vânzări sale. Ducele de Sussex a donat 1.500.000 de dolari pentru Sentebale, organizație pe care a înființat-o împreună cu Prințul Seeiso în amintirea mamelor lor și care sprijină copii vulnerabili și tineri cu HIV/SIDA din Lesotho și Botswana.

Prințul Harry va dona 300.000 de lire sterline organizației non-guvernamentale WellChild, al cărei patron regal este de cincisprezece ani. WellChild are ca scop îngrijirea la domiciliu a copiilor și tinerilor cu probleme de sănătate complexe.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.