Cool Stuff

Discursul lui Volodimir Zelenski din cadrul Globurilor de Aur 2023: „Nu va exista Al Treilea Război Mondial, nu este o trilogie”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a fost invitat să țină un discurs în cadrul Globurilor de Aur 2023.

Șeful de stat a fost introdus de actorul Sean Penn; cei doi au o relație de amiciție, iar Penn (care a filmat un documentar pentru VICE în Ucraina) l-a vizitat pe Zelenski la Kiev în noiembrie, unde și-a oferit ajutorul în situația de război cu care se confruntă țara. 


„De la curajul supraomenesc al tinerilor iranieni care se revoltă, la mișcarea constantă a femeilor din Afganistan, ne este adus la cunoștință, în termeni foarte clari, că libertatea de a visa nu este doar un lux al oamenilor, ci o nevoie omenească pentru care merită să ne luptăm și să ne sacrificăm. Dacă libertatea de a visa ar fi o suliță, vă prezint cu mândrie o ființă umană care în seara asta reprezintă vârful cel mai șlefuit al acelei sulițe”, a spus Penn înainte de a-i da cuvântul lui Zelenski.

Președintele Ucrainei s-a adresat publicului cu ajutorul unui mesaj înregistrat și le-a adus aminte celor prezenți despre anul 1943, atunci când a avut loc prima ediție a ceremoniei.

„Al Doilea Război Mondial nu era încheiat, dar toată lumea știa cine va câștiga. Erau încă bătălii și lacrimi în față, iar atunci Globurile de Aur au apărut pentru a onora cele mai bune prestații, în 1943. Acum este 2023, iar războiul din Ucraina nu este încheiat, însă lucrurile se schimbă. Și deja se știe cine va câștiga.

Încă există bătălii și lacrimi în față, dar acum pot să vă spun sigur cine au fost cei mai buni anul trecut - voi ați fost. Oamenii liberi ai lumii libere. Cei care v-ați unit alături de ucraineni în lupta noastră pentru libertate. Nu va exista un Al Treilea Război Mondial, nu este o trilogie. Ucraina va opri agresiunile Rusiei pe pământul nostru”, a spus el.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.