Kiss Music News

Scena de la Eurovision 2023 aduce un omagiu Ucrainei

Festivalul Eurovision 2023 a publicat primele imagini cu scena ediției din acest an.

Ediția cu numărul 67 va avea loc la Liverpool, în luna mai, iar scena unde vor urca cei 37 de artiști internaționali are un design semnat de Julio Himede, un expert în domeniu, care a lucrat și la evenimente precum premiile Grammy sau MTV EMA.

Așa cum apare pe site-ul competiției, ideea design-ul s-a bazat pe principiile de „apropiere, celebrare și comunitate”, iar întreg ansamblul este și un omagiu adus Ucrainei.

„Arhitectura scenei își are inspirația într-o mare îmbrățișare, practic, își deschide brațele către Ucraina, dar și spre artiștii și invitații care vor urca pe ea. M-am axat pe aspectele culturale și asemănările dintre Ucraina și Liverpool, de la muzică, dans și artă și până la arhitectură și poezie. Este datoria noastră ca designeri să amplificăm show-urile de pe scenă cu ajutorul unor elemente vizuale puternice, în timp ce cuprindem și inima și sufletul competiției”, a spus Julio.

Scena are 450 de metri pătrați și cuprinde și 220 de metri pătrați de ecrane video care se rotesc și se mișcă în mod independent, dar și peste 700 de plăci video integrate în podea și peste 1500 de metri de lumini LED. „Ne-am dorit un design de care oamenii să-și aducă aminte ani buni de acum încolo”, a spus Andrew Cartmell, producător executiv al concursului.


Mai mult, Julio a vorbit și despre onoarea de a construi un astfel de decor: „Sunt extrem de entuziasmat că un grup atât de divers de muzicieni talentați vor performa pe scena mea. Sunt un mare fan al show-ului și mereu am remarcat cât de impresionante au fost decorurile scenelor de-a lungul anilor. Abia aștept să-l celebrez pe viitorul câștigător și să predau ștafeta către țara următoare.”

PS: Eurovision 2022 a fost câștigat de Ucraina, dar cum țara nu poate organiza competiția din cauza războiului provocat de Rusia, Marea Britanie va fi gazdă, implicit Liverpool.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.