Kiss Music News

Videoclipul pentru melodia care a câștigat Eurovision 2022, filmat printre ruinele din Ucraina

„Stefania” a devenit deja imnul rezistenței în Ucraina.

După câștigarea concursului Eurovision 2022, ucrainenii de la Kalush Orchestra au lansat și videoclipul oficial pentru piesa „Stefania”. 

Acesta s-a viralizat rapid, în doar o zi de la lansare adunând peste 6 milioane de vizualizări. El a fost filmat în mai multe orașe distruse de bombardamentele armatei ruse, inclusiv în Bucha, Irpin, Borodyanka sau Hostomel.

De asemenea, în afară de membrii trupei, toate personajele din clip sunt fie femei îmbrăcate în uniformă militară, fie fetițe pe care le salvează acestea din ruinele rămase în urma bombardamentelor.

„Așa arată mamele ucrainence astăzi. Încercăm să transmitem un mesaj despre felul în care arată Ucraina azi.”, a declarat Oleh Psiuk, solistul trupei Kalush Orchestra. 

Clipul pentru „Stefania” a fost lansat la câteva ore după câștigarea Eurovision 2022. În discursul de acceptare a premiului, Psiuk a cerut lumii întregi să ajute Ucraina, pe cei din orașul Mariupol și pe cei care sunt captivi în Azovstal. 

„Stefania” a fost scrisă de solistul Oleh Psiuk, ca un tribut adus mamei sale, Stefania, dar de când Ucraina a fost invadată de Rusia, această piesă a devenit un imn al tuturor mamelor ucrainene care își protejează copiii de ororile războiului.

Trupa Kalush Orchestra, e compusă din 6 membri, iar ei au primit permisiunea de a călători în Torino pentru a-și reprezenta țara. Unul dintre membrii trupei a rămas în țară pentru a lupta cu rușii. După încheierea Eurovision, restul membrilor trupei vor reveni în Ucraina pentru a-și apăra țara cu arma în mână.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.