Kiss Music News

Am stat de vorbă cu Olivia Addams despre viață și cariera ei muzicală: „Cea mai mare provocare pentru un artist este să țină de esența lui și să nu se schimbe în schimbul validării exterioare”

Olivia Addams ne-a povestit despre muzica pe care o face, mesajul pe care vrea să-l transmită, cât și provocările pe care le-a întâlnit în industrie.

Olivia Addams este unul dintre puținii artiști români care au succes atât la nivel local, cât și internațional. Single-uri precum „Stranger” – piesă care a primit discul de platină în Polonia, „Fool Me Once” și „Never Say Never” au dominat topurile Airplay și Shazam din Polonia timp de câteva săptămâni consecutive, ceea ce a făcut-o pe Olivia una dintre cele mai apreciate artiste din teritoriu.


În plan local, „Buchet de trandafiri” a reușit să facă parte din Top 10 Radio Airplay săptămâni la rând, iar colaborarea cu Florian Rus, „Până îmbătrânim”, a ajuns în Top 100 Airplay încă din prima săptămână de la lansare.

Artista originară din București are 26 de ani și spune că încă se consideră un copil. „Iubesc ca un copil, visez ca un copil, mă bucur ca un copil. Sunt recunoscătoare pentru viața mea și pentru oamenii din jurul meu”, a adăugat ea.

Am stat de vorbă cu Olivia despre ce înseamnă muzica pentru ea, ce recomandări are pentru tinerii artiști care vor să se lanseze, dar și despre cât de mult își dorește să le transmită celor din jur „că nu sunt singuri.”


Care a fost momentul în care ai știut că vrei să ai o carieră muzicală?

Încă de când eram în corul Allegretto mai aveam eu nebunii și mă trezeam că vreau să cânt singură pe la vreun concurs. După ce am ieșit din cor am avut feeling-ul că „this can not be it”. Nu voiam să accept că mi s-a terminat drumul în muzică. A durat ceva până am găsit echipa cea mai potrivită pentru mine. Și bineînțeles a fost și depresia că n-am ajuns Hannah Montana până la 17 ani, cum probabil visau toate fetele din generația mea când ne uitam pe Disney Chanel și nu înțelegeam de ce nu mă sună și pe mine să mă ia într-un serial.

Care au fost cele mai mari provocări ale drumului tău artistic până în prezent?

Să nu mă las distrasă de nimeni și de nimic. E ușor să te pierzi, mai ales dacă ceva funcționează și ai impresia că o să funcționeze mereu, but no.

E nevoie de o reinventare constantă și a trebuit să înțeleg că este un întreg proces, că-i ok să nu-mi iasă din prima, că-i ok să nu funcționeze pentru mine ce a funcționat pentru alții și că am drumul meu.

Pe lângă asta, cred că cea mai mare provocare pentru un artist este să țină de esența lui și să nu se schimbe în schimbul validării exterioare. Un lucru pe care l-am învățat pe pielea mea este că oamenii mereu vor avea ceva de spus, însă dacă eu sunt stăpână pe mine și pe cine sunt eu, nu mă poate afecta. 


Partea frumoasă a vieții unui artist o vedem toți, însă ce nu știu mulți?

Cred că în ziua de azi mulți artiști își expun mare parte din viață. Eu, de exemplu, împărtășesc tot cu comunitatea mea, nu există prea mult mister. 

Ai avut vreun moment în care ai vrut să renunți la muzică, în care ai fost dezamăgită sau prea stresată?

Am mai avut momente la început când nu eram sigură dacă o să reușesc sau nu și tot dădeam să mă întorc la jobul meu și la confort zone.

Ce faci atunci când te simți copleșită sau anxioasă sau simți că ești presată să scoți un hit? Cum gestionezi astfel de momente?

Îmi iau echipa, ne băgăm în studio și facem muzică. Partea bună este că I’m not alone in this și am o întreagă echipa în spate care mă susține.

Care consideri că a fost momentul în care ai realizat că ai un nume în showbiz-ul românesc? Cum te face asta să te simți?

Sincer nu știu cum să răspund la întrebarea asta, pentru că eu personal nu simt asta. Am multe de demonstrat și acesta este doar începutul.


Ce vrei să transmiți cu piesele pe care le faci?

Vreau să le transmit oamenilor sentimentul de „you’re not alone in this”. Mi se pare că atunci când simți că mai sunt și alți oameni în aceeași situație, te simți cumva mai liniștit.

Cât de greu crezi că e pentru o tânără talentată să reușească în industria muzicală de la noi? Ce i-ai recomanda?

Recomand oricui să găsească acel lucru care îl face special și atunci când e hotărât că vrea să intre în treaba asta, să o facă cu 100% implicare și drive. 

Apropo de asta, ai simțit vreodată presiuni din industrie pentru faptul că ești femeie?

Chiar niciodată. Am oameni frumoși în jurul meu.


Cum privești tu rolul unui artist în raport cu publicul - simți că are responsabilitatea de a fi un model, de a vorbi despre lucruri importante din societate sau nu?

Eu simt o responsabilitate mai ales pentru că am un public tânăr și nu aș vrea să fiu o influență proastă pentru ei. Tocmai de aceea încerc să le dau mereu sfaturi și să le povestesc experiențele prin care trec ca să învețe din greșelile mele.

Ce-ți place cel mai mult atunci când ești pe scenă?

Conexiunea cu publicul și adrenalina pe care o simt. 

Care este piesa din playlist-ul tău prezent care-ți merge direct la inimă și de ce:

Mai nou am redescoperit „Pocketful of Sunshine” și „Unwritten”, două piese care mă scot din cele mai rele mood-uri câteodată.



Ce surprize pregătești fanilor?

Extreeeem de multă muzică bună!!! Stay tuned!

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.