Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 14 martie - Ziua mâncatului de plăcinte și a Întrebărilor fără Răspuns

Emisiunea din această dimineață a început fără Corina în studio, din motive de răceală, dar cu reluarea unei rubrici ce a fost lansată cu ceva vreme în urmă: „Stresul zilei”.

Astfel, Ciprian i-a rugat pe ascultători să lase mesaje cu lucrurile care-i stresează astăzi, la prima oră. 

„Că se închid luminile în cartierul Militari, în singurul sector din lume fără niciun muzeu, la orele 06:04, când încă este întuneric afară”, a spart gheața Oprișan.

De-a lungul emisiunii Ciprian a citit și mesajele de la ascultători, iar dintre ele amintit că o viitoare mireasă a uitat să-și ducă rochia la modificat, deși mai sunt doar 4 luni până la nuntă.  

On this Day 

Tot Ciprian a anunțat că astăzi, pe 14 martie, este Ziua Geniului, dar și Ziua mâncatului de plăcinte, Ziua numărului Pi și Ziua Matematicii

 Revenind la Ziua Geniului, Dinu a amintit și de un citat din Einstein: 

„Mi-e teamă de ziua în care tehnologia va fi mai importantă ca relațiile interumane. În lume va exista o generație de idioți. Așa a zis-o! Și unde suntem noi astăzi?”

Melodia care trezește nostalgia

Pentru această rubrică, băieții au sunat-o pe Corina, care, deși cu nasul înfundat, a răspuns și și-a ales melodia cu care să participe: Whitney Houston - I Wanna Dance With Somebody.


Oprișan a ales Scatman John cu celebra ski-ba-bop-ba-dop-bop:

 

Dinu a mers pe o piesă cu greutate și cu o energie cât se poate de bună pentru a începe orice dimineață: James Brown - I Feel Good. 


Ascultătorii i-au urat multă sănătate Corinei, dar tot cu Oprișan au votat, așa că și de această dată el a câștigat. 

Trecând la știrea care i-a impresionat în această dimineață, Oprișan a comentat pe marginea faptului că 10 orădeni au rămași blocați într-un mall, pentru că au mers la film, iar proiecția a durat peste ora de închidere a mall-ului. Un ascultător a ținut să amintească că se întâmplă așa și la case mai mari, în Anglia, unde chiar el a pățit-o și a trebuit să lase acolo mașina peste weekend. 

Revenind la faptul că astăzi este și Ziua mâncatului de plăcinte, Oprișan a amintit că plăcinta lui preferată e cea cu dovleac.

Dinu a mai adăugat și că tot azi e și Ziua Întrebărilor care nu și-au găsit Răspunsul, lansând astfel o nouă provocare ca ascultătorii să le trimită întrebările la care nu au găsit răspunsuri până acum.  

Ciprian a revenit în timpul emisiunii cu câteva exemple primite de la cititori: cât de mare e un ou mic, unde dispar șosetele când le pui la spălat în mașină, de ce șamponul vine în mai multe culori, dar spuma e mereu albă, cine a inventat cartofii prăjiți, de ce se vede mereu o singură față a lunii, de ce îi spune ciocolată dacă e mai mult lungă decât lată; de ce se spune că mașinile merg pe benzină sau motorină când, de fapt, ele merg pe drum; de ce au magazinele non-stop încuietori la ușă etc. 

Românie, Românie 

Oprișan ne-a purtat prima dată până în comuna Mihai Eminescu, din județul Botoșani, unde a descoperit „gunoiul bumerang”.  

 „Sătui de gunoiul aruncat pe câmp de cetățenii lipsiți de bun simț, cei din conducerea Primăriei au decis să se răzbune. După ce au găsit câteva documente ce aparțineau celui care a aruncat deșeurile, angajații Primăriei Mihai Eminescu au încărcat gunoiul și l-au dus fix în casa celui care nu a respectat mediul înconjurător. Mai mult de atât, acesta a fost și amendat. Altfel spus, ai grijă ce arunci că s-ar putea să te trezești cu el acasă”, a povestit Ciprian. 

Ai cuvântul!

La ediția din această dimineață, au fost așteptate răspunsuri care încep cu litera S, iar Ionuț de la Slatina a fost cel care a încercat să bifeze cât mai multe. 

A și reușit, luând cei 100 de euro puși la bătaie. 

DesKiss Dimineața 14 martie 2023

DesKiss Dimineața, 01:13:13

DesKiss Dimineața - invitați Fly Project și Bianca Tilici - 19 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:16

DesKiss Dimineața - 17 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:15:59

DesKiss Dimineața - 16 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:50

Kissopedia 

Oprișan a amintit ascultătorilor că pe 14 martie 1895 s-a inaugurat Biblioteca Centrală Universitară, cea mai veche bibliotecă universitară din București.

Ceea ce puțini știu e că pe locul în care astăzi este ridicat edificiul a fost amplasată casa lui Grigore Peucescu, redactor al ziarului Timpul. Aici, Mihai Eminescu a citit pentru prima oară poezia Scrisoarea a III-a. Mărturie a acestui fapt este placa comemorativă amplasată în 15 iunie 2001, pe unul din zidurile palatului de astăzi.

„Carolică (n.r. Carol I) era băiat deștept și avea în jurul lui băieți deștepți și a zis: acolo. A arătat locul, a cumpărat spațiul și a zis: aici va fi Biblioteca Centrală Universitară, ca să continuăm ceea ce a făcut Eminescu. S-a lucrat frumos la ea, vreo 2-3 anișori, ar fi fost finalizată în 1893, dar încă doi ani s-a lucrat acolo să se aducă cărțile și documentele. Din păcate, în timpul Revoluției din 1989 în acea clădire s-a tras cu tancul. Dacă există crimă împotriva umanității că ucizi oameni, atunci cred că există crimă împotriva umanității și că ucizi cărți. Atunci s-au pierdut 500.000 de volume, cărți rare. A început reconstrucția în 1990 sub egida UNESCO, iar lucrările au durat 11 ani”, a povestit Oprișan. 

După știri a fost momentul în care Cristi Nitzu a venit cu marfa proaspătă, o piesă care se va lansa abia mâine, o piesă despre despărțire: „Aripi”, cântată de JO.  

Pe final, băieții au amintit că anul acesta avem concert Depeche Mode în București, dar și că oamenii au început să se reîntoarcă la adevăratele valori, din moment ce vânzările de viniluri le-au depăși pe cele de CD-uri pentru prima dată din 1987. Cu această ocazie Oprișan a amintit și că cel mai scump vinil vândut vreodată este cel al trupei WU-TANG Clan, „Once Upon a Time in Shaolin”. Acesta s-a vândut cu fabuloasa sumă de 4 milioane de dolari, pentru că există un singur exemplar în lume. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.