Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 16 martie - bani, drame cinematografice, detalii istorice, dar și un hit românesc reinterpretat și cântat live, în avanpremieră

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

În această dimineață, toți cei trei moderatori au dat „Bună dimineața în cor” și au început în forță discuția, cu un subiect care este pe buzele tuturor - banii. 

Oprișan a venit obosit de la petrecerea Sabrinei, dar Corina a apărut cu „grija banilor.”

„Sunt fiartă! Mamaie, pe vremuri, nu credea în bănci, că-i fură băncile banii, și a crezut așa până s-a dus. Ne fură, mamă, așa zicea! Voi nu credeți în mamaie, băncile sunt bune”, a transmis Băcanu ascultătorilor. 

Cu toate astea, a ținut să facă un exercițiu de imaginație cu publicul, așa că a întrebat: dacă nu existau băncile, unde v-ați fi ascuns banii?

Au urmat o serie de glume pe subiect, dar și o întrebare legitimă din partea lui Dinu: „dar dacă faci asta, spui și celor din casă?” Ascultătorii au intrat rapid în joc și au oferit foarte multe răspunsuri creative: „bunica mea ascunde banii în borcanul din sobă”, „capacul televizorului”, „în cutia cu zahăr”, „în sacul de la aspirator” sau „în cărți.”

Oprișan i-a rugat pe colegii lui să zică „atomica” când vine vorba de soluții inedite, nu înainte ca Dinu să facă o glumă pe subiect: „Știți de ce sunt banii din plastic la noi? Pentru că banii se spală.”

Toți trei au concluzionat că au primit atât de multe răspunsuri, încât ar punea scoate un ghid despre soluții alternative de ascuns bani în lipsa băncilor, iar în cele din urmă Cătălin a spus „decisiva”. 

„Marele Nicolae Dobrin, Gicu Dobrin, cel mai mare jucător român din toate timpurile, se duce în Israel cu Puiu Rappaport, un impresar, și vin cu un 1 kilogram și 200 de grame de aur; pe lingouri, pe aurărie. Nu declară nimic, normal. Când ajung acasă, împart aurul jumate tu, jumate eu, pleacă fiecare cu jumătate de kilogram acasă, iar în două zile sună telefonul: „Nea Gicule, suntem de la Securitate, noi te iubim pe matale, te călcăm în două-trei ore, ascunde aurul ăla. Am auzit că ai venit cu un kilogram și ceva de aur, vezi unde-l pui.” Nea Gicu nu era acasă, o sună pe doamna Gica, pe soție - „vezi că vin ăstia, în două ore ne calcă, dar mi-au zis băieții care sunt frații noștri și care ne iubesc, să avem grijă.” Păi unde să mă duc, zice, cu aurul? Dumneaei avea o oală sub presiune și făcea o ciorbiță cu cartofiori. Au venit băieții, ea a deschis oala minune, a pus jumătate de kilogram de aur în oala minune, l-a fiert trei ore.Au căutat ăia până au zis, „doamna Gica, trebuie să tăiem și salteaua, aveți aur în casă, știm sigur că v-au văzut ăia cu camerele!” Au căutat, au plecat, a oprit femeia oala, a scos aurul și s-au dus băieții acasă. 600 de grame de aur a fiert”, a povestit el.

Melodia care trezește nostalgia

S-a lăsat cu „muzici anormale”, dar extrem de dansante, iar Ciprian, Cătălin și Corina și-au spus opțiunile cu entuziasm.

„Vreau ca toate fetele, femeile, domnișoarele, toate doamnele să se ridice în picioare, să cânte, să danseze și să se bucure, pentru că fiecare, chiar dacă acum sunt măritate, luate, cu familii, pe unde le-a dus pe ele viața, au fost la un moment dat singure și s-au bucurat de viață și erau fericite”, a spus Băcanu, înainte de a lansa piesa „Single Ladies” via Beyoncé.


Dinu, pe de altă parte, și-a adus aminte de perioada anilor 2000, la început, când era în studenție, și le-a propus ascultătorilor Fabio Zambrana cu „La Bomba.”


Oprișan a ținut să spună cum „toate centrele ortopedice din România sunt închise azi”, deoarece se va lăsa cu dans de la piesa „care-ți ducea pulsul la 270 stând pe loc” - Maxx, „Get A Way.”


Românie, Românie

Ciprian a adus în discuție o știre despre o școală din Gorj unde, în cadrul programului „Masă caldă în școli”, copiii au primit la prânz pizza și kebab. „Primarul a zis că este o rugăminte a părinților și elevilor”, a zis Dinu. 

El a precizat că printr-un astfel de program „peste 300 de familii din Gorj au scăpat de grija de prânz a copiilor”, dar a menționat și cum, la polul opus, o unitate de învățământ din București le-a oferit copiilor „supă cremă de legume, chiftele de porc marinate cu piure de cartofi și brioșe.” 

Corina a precizat cum știe de la un nutriționist faptul că „doza face diferența”, adică faptul că cei mici pot gusta și pizza sau kebab, dar meniul, la bază, trebuie să fie echilibrat.

Ai cuvântul!

În această dimineață, Roxana din Constanța a fost cea care a luat cuvântul și a încercat să răspundă corect la cele 10 întrebări - a trebuit să dea răspunsuri care încep cu litera: P. Ea a reușit să câștige 100 de euro.

Kissopedia

Oprișan ne-a povestit despre un sigiliu istoric. Cătălin ne-a purtat în vremurile lui Ștefan cel Mare, domnitor care a fost căsătorit de trei ori; una dintre soțiile lui (nevasta cu numărul trei) a fost Maria Voichița.

Pe lângă faptul că ea „cosea senzațional”, iar unele dintre covoarele sale pot fi văzute la Mănăstirea Putna, femeia l-a născut pe Bogdan aka Bogdan al III-lea, „cunoscut drept și „cel orb”, deoarece o săgeată l-ar fi lovit în ochi, în bătălia de la Codrii Cosminului.”

Cătălin zice cum „fiul lui Fane Babanu” a pus un sigiliu domnesc pe un document la 1517, document original care se găsește în cadrul Serviciului Judeţean Brăila al Arhivelor Naţionale. „Este scris pe pergament, în limba slavonă”, precizează prezentatorul.

N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!

Corina a povestit ascultătorilor despre cum a venit cu o traumă după ea azi, după ce s-a uitat la un film romantic.

„Scena de la sfârșit a fost cu o doamnă, pe patul de moarte, care-i spune soțului, vreau să specific că nu aveau copii, îi lasă cu limbă de moarte, următoarele cuvinte - „iubitul meu, deși eu mă duc, aș vrea ca tu să fii fericit, să-ți găsești o femeie care să te iubească, să te îngrijească, să ai o viață superbă.” Și am stat așa pe moment, nu știam ce mă deranjează, și cam vreo oră am fiert, am stat un moment să mă adun, că era ceva care mă supăra. Nu puteam să pun punctul pe I, dar mă supăra ceva. Și m-am gândit așa - măi, ce ne învață pe noi literatura? Shakespeare, „Romeo și Julieta”, când se prăpădesc, se prăpădesc amândoi, nu supraviețuiește niciunul celuilalt. „Love story”, cinematografie, el, când ea se duce, numai, gata, e terminat, viața s-a încheiat. Cum adică să-i zici tu, pe patul de moarte, lui, sper să fii fericit și să-ți găsești o alta care să te iubească, știi? Adică nu e și la bine și la greu? Deci la greu suntem acum, deschizi capul, zici hai iubitule aici lângă mine”, a glumit Corina.

Cântarea live

Misha Miller a fost alături de cei trei moderatori în această dimineață, unde a cântat în avanpremieră o piesă care mai mult ca sigur te va face nostalgic.

„Este vorba despre un hit din 2001, o melodie care a cucerit toate topurile”, a spus Dinu despre piesă, în încercarea de a-i face pe colegii lui să ghicească despre ce e vorba.

Este vorba despre reinterpretarea unui hit popular, „1 minut”, piesă lansată oficial de trupa Hi-Q. Misha a povestit în studio că la vremea când a apărut melodia ea avea doar șase ani, dar ulterior i-a rămas la inimă.

De fapt, este prima piesă pe care artista o cântă în limba română și a interpretat-o în avanpremieră la Kiss FM; clipul va fi lansat oficial mâine. 

Te lăsăm să te bucuri de melodie, dar și să asculți întreaga emisiune mai jos:


DesKiss Dimineața 16 martie 2023 invitată Misha Miller

DesKiss Dimineața, 01:15:25

DesKiss Dimineața - invitat Selly - 23 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:19:13

DesKissDimineața - invitat Dr. Holhoș - 22 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:30

DesKiss Dimineața - invitați Fly Project și Bianca Tilici - 19 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:16

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.