Kiss Music News

EXCLUSIV: Am stat de vorbă cu Blanka, reprezentanta Poloniei la Eurovision 2023: „Vreau ca muzica mea să-i bucure pe oameni”

Blanka este tânăra care va reprezenta Polonia în cadrul Eurovision 2023 cu piesa „SOLO.”

Blanka are 23 de ani, este jumătate poloneză și jumătate bulgăroaică și face muzică de la vârsta de 13 ani. Nu s-a gândit să participe la Eurovision până în clipa în care prietenii și fanii n-au încurajat-o să facă asta, după ce i-au ascultat piesa „SOLO.”

Am stat de vorbă cu Blanka despre viață și muzică și te invit să o cunoaștem mai bine.

PS: Eurovision 2023 va avea loc la Liverpool, în luna mai, iar scena unde vor urca cei 37 de artiști internaționali are un design semnat de Julio Himede, un expert în domeniu, care a lucrat și la evenimente precum premiile Grammy sau MTV EMA.

Cum te-ai descrie în cel mai sincer mod posibil?

Sunt îndrăgostită până peste cap de muzică și îmi place foarte tare să cânt în fața publicului. Vreau ca oamenii să se simtă bine atunci când mă ascultă, iar dacă au o zi proastă, vreau ca melodiile mele să le dea good vibes.

Când și cum te-ai apucat de muzică?

La vârsta de 13 ani am scris primul meu cântec, iar de acolo toate s-au legat și uite-mă aici.

Cum creezi și ce te inspiră?

Totul mă inspiră și-mi place să fiu atentă la toate lucrurile mici din viața mea, cum ar fi un cuplu de bătrânei care se plimbă ținându-se de mână în fața mea. Însă, de cele mai multe ori, mă inspir din relațiile mele cu oamenii din jur, fie că sunt de iubire sau prietenie.

Ce ți-ar plăcea ca oamenii să știe despre muzica ta?

Vreau să știe că mereu îmi scriu versurile din inimă; sunt mereu adevărate pentru mine.

Ce mesaj vrei să transmiți prin muzica ta?

Depinde de etapa vieții în care mă aflu. Scriu din suflet, așa că mereu versurile vor vorbi despre lucrurile prin care trec în acel moment. În clipa de față e foarte mult despre iubirea și respectul de sine.

Dacă ai putea interpreta orice gen, ce gen ai alege?

Fix ceea ce cânt acu - muzica pop este cea mai apropiată de inima mea.

De ce ți-ai dorit să mergi la Eurovision?

Nu mi-am dorit să fac asta, dar fanii și prietenii mei au început să mă încurajeze pe acest drum, după ce mi-au ascultat piesa „SOLO.”


Despre ce e vorba în melodie?

Este despre cum trebuie să-ți respecți timpul limitele și despre cum uneori este mai bine să fii solo decât cu cineva care nu este potrivit pentru tine.

Cum este industria muzicală în Polonia?

Aș spune că este destul de nișată, dar încă am speranță că este pe drumul cel bun.

Ce este cel mai greu pentru tine în meseria asta?

Lipsa timpului și faptul că nu apuc să petrec multă vreme alături de familie. Nu apuc să-mi văd tatăl sau bunicii pe cât de mult mi-aș dori. Și-mi este foarte dor și de prietenii mei!


Dar ce-ți place cel mai mult?

Absolut totul - de la faptul că pot fi pe o scenă, la cel în care scriu versuri în studiu, merg la repetiții sau faptul că vizitez orașe diferite, în funcție de unde am concerte. Este tot ceea ce am visat.

Ai momente de anxietate sau când te simți presată? Cum le gestionezi?

Normal și cred că toți artiștii ar trebui să vorbească deschis despre asta. Când am astfel de clipe o sun pe mama și îi povestesc totul și mai ales cum mă simt. Plus de asta, faptul că fac tot felul de sporturi mă ajută tare. Spre exemplu, joc tenis în fiecare săptămână de plăcere, dar și pentru a-mi menține energiea.


Ce-ți place să faci în zilele libere?

Pur și simplu ador să mă văd cu prietenele mele cel mai bune și să vorbim despre viețile noastre. Mai mult, îmi place și să dorm cât mai mult.

Care este melodia ta preferată din playlist-ul tău prezent?

„Wonder Woman” de Miley Cyrus - simt că trebuia să fie în loop de ceva vreme.


Ce planuri ai?

Vreau să fac muzică bună și să mă distrez în timp ce fac asta. Plus de asta, mă pregătesc să lansez al doilea single, așa că fiți pe fază!

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.