Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 20 aprilie - Ziua Bananelor, cel mai scump ziar din lume și VUNK

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

În această dimineață s-a dat trezirea cu „Banana Song”, pentru că pe 20 aprilie este Ziua Internațională a Bananelor. Astfel, la micul dejun s-au servit tot banane. 


Dinu a mai anunțat și celelalte lucruri sărbătorite astăzi: Ziua Limbii ChinezeZiua AsemănăriiZiua Internațională a Presei LibereZiua Bate Palma

Drept urmare s-a ascultat „Dragostea din Tei” în versiunea chineză, s-a urat „Bună dimineața!” în chineză și s-a vorbit despre bucătăria chinezească. 

Melodia care trezește nostalgia

Oprișan a ales din nou MC Hammer cu „Pray”. 


Dinu a fost mai hipster și a ales Everything But the Girl - „Missing”. 



Corina a avut o alegere care a făcut senzație, cel puțin videoclipul: Fedde Le Grand - „Put Your Hands Up For Detroit”. 



Ascultătorii au votat și câștigătorul astăzi a fost: Oprișan.  

Apropo de piesele din copilărie, Dinu a întrebat ascultătorii ce piese ascultă copiii în ziua de azi, iar printre răspunsurile primite s-au numărat: BTS, Black Pink, Black Pumas, dar și Spice Girls. Însă nu putea să lipsească din această listă și „Baby Shark”, care are 12 miliarde de vizualizări pe YT.


Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „P”. Florin de la Ploiești a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 7 din cele 10 întrebări, așa că devenit mai bogat cu 70 de euro.

Înainte de a se lansa Oprișan în a povesti ce a pregătit pentru Kissopedia de astăzi, Ciprian Dinu a dorit să-i felicite pe cei 3 elevi din Hunedoara care au creat un program ce va rula pe Staţia Spaţială Internaţională pentru a monitoriza evoluţia şi starea de sănătate a vegetaţiei de pe planeta Pământ, experimentul fiind propus de echipa clubului RobotX, al cărui mentor este profesorul Mircea Nistor.

Potrivit acestuia, Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a anunţat că proiectul gândit de cei trei elevi va fi aplicat în perioada aprilie - mai pe Staţia Spaţială Internaţională, datele culese în cadrul experimentului urmând să fie prelucrate de aceştia la sfârşitul lunii viitoare. 

Programul a fost gândit şi creat de Alexandru Budiul, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic "Traian Lalescu", Maria Alexa, elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic "Traian Lalescu", şi de Luca Rădos, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Iancu de Hunedoara".

Kissopedia 

Pentru că astăzi este și Ziua Presei Libere, Oprișan a ținut să vorbească despre cel mai important ziar din lume, unul românesc:  Zimbrulu și Vulturulu. Acesta a fost un ziar apărut în secolul al XIX-lea în Moldova. A fost primul ziar de orientare unionistă cu preocupări literare, care a introdus foiletonul literar în publicistica românească. Un exemplar al acestui ziar a ajuns să fie cel mai scump ziar din lume. 

Acesta a fost scos la Iași, iar valoarea exemplarului gazetei este dată de faptul că a fost francată cu opt mărci poștale „Cap de bour” de 5 parale, din a doua emisiune din 1858. A fost tipărit în luna mai, iar coincidența a făcut ca acesta să fie primul dintr-un teanc de ziare expediat la Galați. Pentru că pachetul respectiv cântărea foarte mult, pe primul ziar s-au aplicat opt timbre din a doua emisiune „Cap de bour”, cu legenda „PORTO GAZETEI”, pe hârtie azurată, obliterate cu ștampila rotundă IASSY MOLDOVA. Ajuns la destinație, Zimbrulu și Vulturulu a fost vândut unui librar, colecționar de timbre. Numele deținătorilor acestui ziar în secolul al XIX-lea nu este cunoscut, pentru că nu există documente care să arate primii proprietari. În 1969, proprietarul de atunci al ziarului l-a prezentat, alături de colecția sa de timbre, la o expoziție mondială organizată la Sofia și a câștigat marele premiu. Ulterior, ziarul a intrat în posesia unui colecționar din Elveția. Exemplarul a fost achiziționat la începutul anului 2007 cu suma de 830.000 euro, în urma unei licitații, de Joseph Hackmey, un colecționar evreu din Londra. Oprișan a estimat că acum acesta ar valora 3 milioane de euro. 

După știri, Oprișan a anunțat și că mâine, 21 aprilie, are loc competiția de fotbal pentru copii Cupa Tymbark Junior –  ajunsă în etapa zonală. Vor intra în competiție, pe teren, echipe de fete și băieți talentate la fotbal, dornice să obțină Cupa 2023.
 
ONSȘ Fotbal - Cupa Tymbark Junior este cel mai mare turneu de fotbal pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, fete și băieți, organizat de România de Federația Română de Fotbal și Maspex Romania, în colaborare cu Ministerul Educației (M.E.). Obiectivele competiției sunt crearea de oportunități care contribuie la formarea unui stil de viață activ prin sport și la descoperirea viitorilor campioni pentru fotbalul românesc (ONSȘ inseamna Olimpiada Națională a Sportului Școlar).
 
Meciurile din etapa zonală se desfășoară la Liceul cu program sportiv „MIRCEA ELIADE”
-          Ora 9:00 – 11:00 – meciuri U8, fete și băieți (cu finala în intervalul 10:30-11:00)
-          Ora 12:00 – 14:40 – meciuri U10, fete și băieți
-          Ora 15:00 – 17:40 – meciuri U12, fete și băieți.
 
Pentru categoria U8, cei mai mici dintre participanți, aceasta este etapa finală. Alături de echipe va fi prezent ambasadorul competiției, Miodrag Belodedici. 

N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!


Corina a vorbit în această dimineață despre demisii și șefi. Ea a amintit că pandemia a avut și o parte foarte bună, numită „the great resignation”. Cât au stat în case, oamenii și-au dat seama că nu le place ce fac, nu le place mediul în care lucrează, industria în care lucrează, șefii pentru care lucrează și și-au dat demisia. Treaba asta a dus la o criză a angajatorilor. Din experiența personală, Corina a mărturisit că ea și prietenii ei au dat de-a lungul carierelor lor peste mulți șefi și peste puțini lideri, mentori. 

Ascultă în înregistrarea emisiunii întreaga intervenție a Corinei:    



VUNK

Cornel Ilie și trupa VUNK au venit la DesKiss cu cea mai nouă melodie: „Start/ Stop” pe care au interpretat-o live. 

În studio, Ilie a vorbit și despre titlul piesei:
„Eu sunt gemeni și am scris piesa asta în aceeași perioadă cu „Vino, Du-te”. Dar trebuie să ascultați piesa și să vedeți clipul, că, așa, să explic bancul, nu e ok.” 



De asemenea, Cornel Ilie a mai amintit și că e prima dată când cântă piesa asta live și că abia mâine va fi lansată oficial. 



Clipul pentru piesă este filmat de niște prieteni de-ai artistului, într-o cameră de 2 metri pătrați, cu un telefon, a mai dezvăluit solistul VUNK. În plus, este ceva SF și a fost implicată și inteligența artificială. 

DesKiss Dimineața 20 aprilie 2023 invitați Vunk

DesKiss Dimineața, 01:22:27

DesKiss Dimineața - 2 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:46

DesKiss Dimineața - 1 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:53

DesKiss Dimineața - 30 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:41

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.