Cool Stuff

10 lucruri interesante pe care nu le știai despre LP

LP vine vara asta în București.

Artista va cânta în cadrul festivalului Summer in the City, alături de alți artiști de renume, cum ar fi Robbie Williams și Sam Smith. Event-ul va avea loc pe 3 și 4 iunie în Piața Constituției din București, iar organizatorii se așteaptă la o prezență de peste 150,000 de oameni în cele două zile de festival. 

LP este o solistă americană care a devenit faimoasă odată cu hit-ul său „Lost on You”, piesă care a strâns peste 1 miliard de vizualizări pe YouTube. În 2012, celebra revistă americană Vogue a numit-o „Artist of The Week”. Pentru că abia așteptăm să o ascultăm LIVE, ți-am pregătit câteva fun facts despre ea.


1. LP vine de la numele ei real, Laura Pergolizzi. Artista a ales să fie identificată cu această prescurtare după ce a absolvit liceul și s-a mutat în New York. Ea s-a născut în 1981.

2. N-a avut niciodată ocazia să-i spună mamei sale că este gay. „Mama mea a murit înainte să pot să-i spun asta, iar tatăl meu a crezut că este o fază, până și-a dat seama că nu e vorba despre asta. Dar oricum ar fi, nu mi-a păsat vreodată de opinia lor și nici acum nu-mi pasă”, a declarat artista într-un interviu.

3. Multă vreme, LP a fost compozitoare și a co-scris piesa „Cheers (Drink to That)” pentru Rihanna, dar și „Beautiful People” pentru Christina Aguilera.

4. Dacă ar trebui să aleagă un artist, un album și o piesă pe care să le ia cu ea pe o insulă pustie, LP ar merge la sigur cu Rolling Stones, „Sticky Fingers.”


5. Nu se desprinde aproape niciodată de ochelarii ei de soare: „Îi port și noaptea și i-aș purta non-stop, dacă n-ar fi unele situații unde oamenii s-ar uita ciudat la mine. Mereu m-am gândit că voi fi cineva care va purta mereu ochelari de soare.”

6. Toate melodiile sale sunt extrem de personale. Albumul „Churches”, lansat în 2021, este despre toate aventurile sale amoroase.


7. Iubește desenele animate și este fan „Sponge Bob”, „Family Guy” și „American Dad.”

8. A făcut un cover după melodia „Halo”, semnată Beyonce, iar piesa are peste 118 milioane de vizualizări pe YouTube.


9. În 2016, piesa „Muddy Waters” a apărut pe coloana sonoră a sezonului patru din „Orange Is The New Black.”

10. Nu a crezut vreodată că piesa „Lost on you” va ajunge un hit. A scris-o în 2014, după o despărțire, a cântat-o celor de la casa de producție, dar ei au concendiat-o ulterior. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.