Cool Stuff

A apărut prima păpușă Barbie care reprezintă o persoană cu Sindromul Down

Încet și sigur, păpușile Barbie încep să devină din ce în ce mai diverse.

A apărut prima Barbie care reprezintă o persoană cu Sindromul Down, iar păpușa face parte din colecția Mattel Barbie Fashionistas, care are ca obiectiv să le ofere copiilor mai multă diversitate în ceea ce privește frumusețea, dar și să înlăture stigmatul din jurul persoanelor cu dizabilități.

Din colecție au mai făcut parte păpuși precum - Barbie cu un picior protetic, una cu aparate auditive, una în scaun cu rotile, cât și o Barbie cu vitiligo. 


Pentru cea mai recentă Barbie din colecție, producătorii au spus că au lucrat îndeaproape cu Societatea Națională pentru Sindromul Down, în ceea ce privește forma, trăsăturile, hainele, dar și accesoriile păpușii.

Condiția genetică afectează abilitățile cognitive ale unei persoane, poate provoca dificultăți de învățare (de la cele ușoare, la cele severe), iar persoanele care suferă de asta au trăsături faciale distinctive.


„O astfel de inițiativă reprezintă un pas major pentru comunitatea noastră, iar pentru prima oară, copiii care suferă de Down se pot juca cu o păpușă care seamănă cu ei. Această Barbie ar trebui să fie un semnal de alarmă să nu subestimăm niciodată puterea reprezentării. Este un pas major spre incluziune și un moment care merită celebrat”, a spus Kandi Pickard, președinta Societatea Naționale pentru Sindromul Down.


Barbie există pe piață de 64 de ani și păpușile au fost des judecate pentru lipsa de diversitate, lucru care a început să se schimbe încet, încet în ultimii ani.

Încă de când au fost lansate, în 1959, păpușile erau blonde, albe, foarte slabe, îmbrăcate sexy și pe tocuri. Abia în 2016, Mattel a început să producă păpuși care seamănă mai mult cu realitatea și să le diversifice.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.