Cool Stuff

Peste 1500 dintre obiectele personale ale lui Freddie Mercury vor fi scoase la licitație

Fanii lui Freddie Mercury au acum un motiv de bucurie.

Mai mult de 1500 dintre obiectele personale ale legendarului solist Queen vor fi scoase la licitație.

Printre acestea se numără și versurile scrise de mână (care nu au mai fost făcute publice până acum) ale piesei „We Are the Champions.”

Obiectele sunt scoase la licitație de către Mary Austin, o bună prietenă de-ale muzicianului, cea care le-a moștenit, după cum informează CNN.

În afară de versuri, printre lucrurile lui Mercury se mai numără - o pereche de ochelari de soare roz, în formă de stea, similari cu cei negri purtați de artist în clipul din 1977 al melodiei „We Will Rock You”, pieptănul său de mustață de la Tiffany & Co., chitara cu care se presupune că a scris „Crazy Little Thing Called Love”, vesta purtată în ultimul său clip, „These Are the Days of Our Lives”, în 1991, cât și o linografură semnată de Pablo Picasso și intitulată „Jacqueline au chapeau noir.”

Faimoasa lui coroană, cât și capa, se așteaptă să fie vândute cu peste 80.000 de lire.

„Timp de foarte mulți ani, am avut bucuria și privilegiul de a trăi înconjurată de toate aceste lucruri mult iubite de Freddie. Dar timpul a trecut și a venit vremea să iau decizia dificilă de a închide acest capitol special din viața mea.

Freddie a fost un colecționar inteligent și incredibil, care ne-a arătat cum poate exista frumusețe, distracție și conversație în orice; sper ca asta să fie o oportunitate de a împărtăși toate aceste trăsături ale lui cu oamenii, atât cele publice, cât și cele private, astfel încât lumea să-i înțeleagă mai bine, dar și să-i celebreze, spiritul unic și minunat”, a spus Austin într-un comunicat de presă.


Obiectele vor fi expuse la casa de licitații Sotheby's din Londra, în perioada 4 august-5 septembrie, iar licitația va avea loc în datele de 6, 7 și 8 septembrie.

Mercury, pe numele său real Farrokh Bulsara, s-a născut în Zanzibar pe 5 septembrie 1946; el a murit de SIDA la data de 24 noiembrie 1991, la o zi după ce a făcut public faptul că suferea de această boală. Freddie și Queen au lăsat în spate o moștenire muzicală nemuritoare.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.