Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 12 mai - oina, Romanian Design Week, Untold 2023 și avanpremiră de la WRS

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

În formulă completă și cu multă poftă de viață, kissomanii au urat „bună dimineața” ascultătorilor, bucuroși că e vineri și începe weekend-ul! 

Așa cum deja ne-a obișnuit, Ciprian ne-a zis și ce sărbătorim azi, și anume Ziua Internațională a asistenților medicali, cât și Ziua tatălui în România (așa că ar fi bine să vă sunați părinții).

KISS FM este despre optimism, dar și muzică bună, așa că n-a lipsit nici piesa în avanpremieră de azi. Este vorba despre „Afterparty”, semnată WRS. Melodia face parte de pe noul lui album muzical, „Fiesta 23”, lansat fix azi. 

„Noi, Kiss FM, am crezut în WRS încă de la început, iar Olix și DJ Yaang, moderatorii emisiunii „Kiss Kiss in the Mix” au fost nașii lui și i-au purtat noroc, atunci când au difuzat „Llamame”, piesă devenită între timp hit internațional”, au zis cei trei moderatori. 


Melodia care trezește nostalgia!

Și dacă tot vorbim de muzică bună, a venit momentul și pentru una dintre cele mai frumoase părți ale emisiunii, cea în care ascultăm piese vechi și dansăm oriunde ne aflăm.

Corina a propus Manu Chao - „Bienvenida A Tijuana”


Ciprian Dinu a venit cu vibe de vară și The Underdog Project - „Summer Jam”


Cătălin Oprișan s-a dus direct la „Eminescul” internațional atunci când a sugerat Eminem - „Like Toy Soldiers”


N-a lipsit din emisiune nici rubrica „Ai cuvântul”, unde câștigătorul a răspuns corect la 10 întrebări cu litera „S.”

Nu, nu mâncăm insecte!

În România, la un moment dat, s-a dezbătut intens problema insectelor în alimentație. Comisia Europeană transmite un mesaj clar cu privire la acest lucru:

„Este important de menționat și un aspect care devine din ce în ce mai popular, o informație falsă conform căreia Uniunea Europeană ar obliga populația să consume insecte. Oameni buni, această informație este complet falsă. Uniunea Europeană nu impune niciunui cetățean ce să includă în alimentația sa.

Fiecare consumator este liber să decidă ceea ce mănâncă/pune in farfurie. Cu toate acestea, Comisia Europeană se asigură că alimentele noi, cum ar fi insectele, sunt cu adevărat sigure pentru consumul uman și etichetate în mod corespunzător.

De aceea, înainte ca orice aliment nou să fie introdus pe piață, acesta trebuie supus unei evaluări științifice stricte de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA). Voi puteți pune în farfurie orice aliment vă place!”

UEFA Under 21

Kiss Fm este radioul oficial al campionatului UEFA Under 21 în România. Meciurile de la noi din țară se vor juca atât la București, cât și la Cluj (și se vor mai juca în Georgia), în perioada 21 iunie - 8 iulie.

Trofeul care va fi acordat echipei câștigătoare la final va putea fi văzut de fani în perioada 13-14 mai la Cluj. Aici, Dj-ul Kiss FM Cristi Neacșu și Horia Ghibuțiu (jurnalist și moderatorul emisiunii Rock Around The Talk de pe Rock Fm) vor fi în centrul orașului, unde-i așteaptă pe toți microbiștii care vor o poză cu trofeul.

Romanian Design Week 2023

În studio a venit și Andrei Borțun, CEO The Institute și inițiatorul Romanian Design Week.


Epicentrul festivalului va fi Piața Amzei, unde vor fi expuse peste 160 de proiecte de arhitectură și design, în timp ce alte 100 de evenimente vor avea loc în tot Bucureștiul în timpul festivalului. 

RDW 2023 investighează și propune, sub tema „Connections”, designul ca instrument valoros pentru abordarea și soluționarea preocupărilor legate de cum ne putem conecta unii cu alții și cum putem crea spații comune de dialog, într-o lume în permanentă schimbare. 

Festivalul se concentrează în acest an pe crearea de conexiuni între industriile creative locale, operatorii culturali și comunitățile creative, dar și pe conectarea publicului larg cu cele mai recente și inovatoare proiecte locale de arhitectură și design.

Untold 2023

Se anunță o ediție legendară, iar studio a venit și organizatorul festivalului de la Cluj. Cea mai intensă ediție UNTOLD de până acum vine cu un line-up pe măsură. Bebe Rexha, French Montana, Ava Max și Eric Prydz sunt doar câteva dintre numele care vin pentru prima dată în România, la UNTOLD. 

În line-up-ul ediției din acest an mai urcă: FERG, WizTheMc, Years & Years, Alok, Topic, Zhu, Steve Aoki, Fedde Le Grand, Tujamo și Thievery Corporation. Hiturile momentului se vor auzi în această vară, între 3 și 6 august, la Cluj-Napoca. 

Ce se mai întâmplă inedit în țară

Kisomanii au dezbătut o știre cel puțin interesantă astăzi, care zice așa, după cum informează observatornews.ro: „Un tânăr de 20 de ani a furat o locomotivă GFR și s-a plimbat cu ea într-o gară din Medgidia. Din fericire, nesăbuința tânărului nu s-a soldat cu victime.

Tânărul a intrat în cabina de conducere a unei locomotive GFR, a ridicat și conectat pantograful, după care a pus locomotiva în mișcare. După „aventura” condusă de inconștiență a tânărului de 20 de ani, acesta a fost identifiat și reținuți de polițiștii din Medgidia.”

Cupa Regelui și Cupa Reginei la oină, ediția 2023

În legătură directă prin telefon a intrat în această dimineață domnul Nicu Dobre, președintele Federației Române de Oină.

El a povestit despre Cupa Regelui (ediția a X-a) și Cupa Reginei (ediția a IV-a) la oină, 2023. Ambele competiții vor fi organizate pe 13 mai, de la ora 11.00, pe modernul stadion situat în Complexul Național „Arcul de Triumf” din București.

În cadrul Cupei Reginei se vor confrunta C.S. Dacia Mioveni 2012 reprezentanta județului Argeș (campioana națională în 2022) și C.S.Galicea Mare din județul Dolj (câștigătoarea Cupei României în 2022). La masculin, în cadrul Cupei Regelui, se vor confrunta A.C.S. Frontiera Tomis Constanța (campioana națională în 2022) și C.S.M. Oltenița din județul Călărași (vicecampioana națională în 2022). 

Evenimentul va marca două momente istorice pentru sportul nostru național, anul acesta fiind sărbătorită pentru prima dată Ziua Națională a Oinei în data de 9 mai (stabilită prin Legea 87 din 11 aprilie 2023), precum și împlininirea a 125 ani de la apariția primului regulament oficial al jocului de oină, în anul 1898.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.