Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 19 mai - Motocicleta care merge cu bere și un Robinson Crusoe al zilelor noastre

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

După episodul de ieri cu ocarina, astăzi Ciprian Dinu a vrut să vină la emisiune cu mandolina, dar nu avea corzi... 

După alte câteva miștouri pe marginea ocarinei de ieri, s-a trecut la semnificațiile zilei și astfel ascultătorii au aflat că pe 19 mai este Ziua Internațională a Medicului de Familie.

În plus, tot astăzi, în România este Ziua Pictorilor, ocazie cu care „enciclopedia pe două picioare”, domnul Oprișan, a amintit că cel mai bine vândut tablou din România îi aparține lui Grigorescu, „Fetița cu basma roșie”.  

Tot pe 19 mai, 1962, actrița Marilyn Monroe cânta pentru prima dată „Happy Birthday Mr. President!” pentru JFK. 

Astăzi este și ziua de naștere a lui Sam Smith, artistul care trebuia să vină în premieră în România la Festivalul Summer in the City. 

Melodia care trezește nostalgia! 

În această dimineață, locul Corinei la Melodia care trezește nostalgia a fost luat de Alexandra de la știri. Ea a ales să participe cu piesa Britney Spears cu „... Baby One More Time”. 


Oprișan a scotocit bine în sacul nostalgiei și a scos de la naftalină piesa Al Bano & Romina Power - „Sharazan”. 


În schimb, Dinu a ales o piesă clasică de la JLO, „Waiting for Tonight”. 

 

Toate voturile ascultătoarelor s-au dus la Alexandra așa că ea a fost câștigătoarea din această dimineață. De asemenea, astăzi a fost și ultima zi a Alexandrei la știri, pentru că ea a decis că după 15 ani e momentul să facă o schimbare radicală în carieră. Cu toate acestea, așa cum a mărturisit și ea, va rămâne în echipa DesKiss Dimineața, dar de acum în rolul de ascultător fidel. Mulțumim, Alexandra, pentru tot!

În noua oră, după jurnalul de știri, Oprișan a ținut să aducă în FM și știrea că a fost inventată motocicleta care bea bere în loc de benzină. E mai ieftină și merge cu 240 km/h. Ky Michaelson, inventatorul, a explicat că motocicleta alimentată cu bere pe care a creat-o în garajul său dispune un butoi de 53 de litri, cu o serpentină încălzită în loc de un motor alimentat cu benzină. Pe principiul motorului cu abur, serpentina încălzește berea din butoi până la 300 de grade și o transformă în abur sub presiune care, printr-un sistem special de duze și transmisie, pune în mișcare motocicleta. 


Oprișan a rămas și cu niște întrebări după această știre: A ce miroase în urma acestei motociclete? Dacă face spumă la viteză mare?  

Ascultătorii au răspuns că în urmă miroase a drojdie sau hamei, cineva a zis că ar mirosi a soacră (de la vorba: bere rece ca soacră-mea), dar cele mai tari răspunsuri au fost că ar mirosi a amendă sau a dosar penal.  

Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „F”. Mihaela din Ploiești a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la toate întrebările (cu ajutorul lui Oprișan), iar kissomanii au premiat-o cu 100 de euro.

Kissopedia 

La rubrica lui, Oprișan a povestit despre un Robinson Crusoe din timpurile noastre. Mai exact, despre englezul Brendon Grimshaw care în urmă cu 50 de ani și-a cumpărat o insulă tropicală, Insula Moyenne, cu doar 10.000 de dolari. Aceasta se află la 4,5 km în largul coastei de nord a orașului Mahé din Seychelles.  

Grimshaw s-a mutat acolo și a cerut ajutorul unui localnic, Rene Antoine Lafortune, pentru un proiect care avea să dureze toată viața. Cei doi și-au propus să restaureze insula pentru a fi ceea ce fuseseră Seychelles înainte de turism și dezvoltare. Au tăiat poteci prin pădure, au curățat tufișul și au început să planteze copaci și plante native. Astăzi, Moyenne are peste 16.000 de copaci.

Nu erau păsări, așa că a adus 10 de pe o insulă vecină, spre care au zburat repede înapoi. Acum 2.000 de păsări trăiesc în această mică bucată de paradis. Înainte de moartea sa în 2012, el a refuzat mai multe oferte de cumpărare a insulei. Odată, un prinț saudit i-a oferit 50 de milioane de dolari pentru asta. Grimshaw a trăit pe insulă pentru tot restul vieții, dar nu a fost întotdeauna singur. Când mama lui a murit în 1981, el și-a invitat tatăl să vină să locuiască cu el. 

În 2007, Lafortune a murit, iar Grimshaw știa că nu mai are nici el mult de trăit, având 81 de ani. Pentru că era necăsătorit și fără copii, el a semnat un acord cu Ministerul Mediului din Seychelles, iar insula lui a devenit Parcul Național Moyenne Island, cel mai mic parc național din lume.  


În ultima parte a emisiunii s-a vorbit despre inteligență artificială și ce poate și ce nu poate să facă aceasta, dar te lăsăm pe tine să descoperi discuția amuzantă și interesantă pe marginea acestui subiect pe înregistrarea emisiunii: 

DesKiss Dimineața 19 mai 2023

DesKiss Dimineața, 01:17:43

DesKiss Dimineața - invitați Cabron, Smiley, Puya - 10 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:17:22

DesKiss Dimineața - 2 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:46

DesKiss Dimineața - 1 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:53

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.