Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 22 mai - Maracașe, Avi Cicirean și Kiss FM este încă o dată cel mai ascultat radio din România

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Căliți și pregătiți pentru o nouă săptămână, kissomanii au dat startul matinalului de luni în stilul deja clasic, cu piesa Funny Song de la Indarjeet Gill, acompaniată live de către Oprișan cu maracașe (aduse de Ciprian, asta după ce săptămâna trecută tot el a adus și ocarina).

Apoi s-a trecut la calendarul cu buze roșii  și așa am aflat de la Ciprian că astăzi, 22 mai, e Ziua Solitare. Ocazie cu care s-a creat o avalanșă de nostalgie în studio și fiecare dintre kissomani a povestit despre jocurile video pe care le-au jucat. 

Ziua Internațională a Biodiversității, dar și Ziua în care trebuie să cumperi sau să cânți la un instrument muzical - nu degeaba a adus Dinu maracașele. Am mai aflat și că într-o zi de 22 mai 1965 debuta la TVR emisiunea Teleenciclopedia - una dintre cele mai longevive emisiuni din grila TVR. 

       

Melodia care trezește nostalgia!

Oprișan a vrut Bere Gratis, formația nu „alimentul, cu „Pas în doi”   


Corina a ales Solomon Burke - „Cry To Me”, de pe coloana sonoră a filmului „Dirty Dancing”. 

 

Dinu a ales-o pentru acestă dimineață pe Rosario, o cântăreaț spaniolă renumită.  

 

Ascultătorii au sunat și, pentru că toți au fost bărbați, s-a ales „bere gratis”, adică Oprișan. 

În urma discuțiilor pe marginea maracașelor, am aflat un lucru nou despre Corina - a făcut școala de muzică și a cântat la vioară. Acest lucru l-a intrigat tare pe Oprișan care a vrut să afle mai multe.  

Avi Cicirean - founder & CEO Brand Minds 

Brand Minds a ajuns la cea de-a 10-a ediție, așa că Avi a povestit despre începuturi: 

Brand Minds a pornit din nevoia mea de educație și cred că cea mai bună investiție este în educație. Cred că ăsta este journey-ul fiecărei persoane care vrea să facă ceva în viață. În 2008, după ce am terminat cu formația (Aktiv) și am decis că asta a fost, am început să merg pe la conferințe în afara țării. Eu am mers foarte mult în zona de brand, branding și acolo am explorat cel mai mult ca zonă. După care am citit cartea lui Martin Lindström în Danemarca, pe avion, în timp ce veneam de la o conferință. Mi-am zis atunci că pe omul ăsta trebuie să-l aducem în România neapărat. Cinci ani mai târziu l-am adus în România la un eveniment de 300 de persoane. Toată lumea zicea felicitări, avem nevoie de astfel de conferințe. Și astăzi în 2023, 10 ani mai târziu, organizăm cel mai mare eveniment de business din Europa Centrală”, a povestit Avi. 

Ce aduce nou ediția din acest an este că se va desfășura în fața a peste 6000 de participanți, oameni din 80 de țări care vin în România special pentru acest eveniment, iar pe scenă vor urca nume grele: Tim Ferriss - unul dintre cei mai mari podcasteri din lume și James Clear  - autor pe partea de dezvoltare personală, despre cum putem să luăm decizii mai bune, pentru a numi doar doi. 

Mai multe despre Brand Minds poți citi aici, de aici poți să-ți iei și bilete.   

Ai cuvântul! 

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „I”. Cosmin din Oradea a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la aproape toate întrebările (cu ajutorul lui Oprișan), iar kissomanii l-au premiat cu 90 de euro.

Kiss FM, radioul numărul 1 în România!

Apoi, kissomanii au dat vestea zilei: Potrivit ultimului studiu de audiență, 𝗞𝗶𝘀𝘀 𝗙𝗠 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗰𝗲𝗹 𝗺𝗮𝗶 𝗮𝘀𝗰𝘂𝗹𝘁𝗮𝘁 𝗿𝗮𝗱𝗶𝗼 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮. Nu dintr-un oraș, nu de oamenii blonzi și scunzi, nu de cei din Sud-Sud-Vestul țării. Din România! ❤️

„Și pentru asta, vă mulțumim vouă, români de pretutindeni! Nu am fi reușit asta fără voi, cei 2.224.300 de ascultători care ne alegeți în fiecare zi”, a spus Dinu.

Cu acestă ocazie, ascultătorii au trimis mesaje în scris și audio, în care au spus de ce iubesc Kiss FM, iar kissomanii le-au citit sau dat îm direct pe post. 


N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!

Astăzi, Corina a povestit la rubrica ei despre cum a ajuns să facă școala de muzică. 

„Mama mea, care era o semi-artistă, ea desena, picta, avea tot felul de veleități artistice și cânta și un pic la pian, a zis copilul meu să facă școala de muzică. La școlile de muzică, mai ales 1-4, mai întâi testează copiii. Prima dată am fost la o probă la pian, să vadă cum merg degetele pe clapă, nu eram bună. Și au decis mama și tata să mă duc la vioară. N-am știut până în clasa a patra, unde era obligatoriu să citești notele muzicale și să și cânți, să fac asta. Doi ani la rând m-am dus la lecțiile de vioară plângând, bocind, eram roșie toată, mă și articula profesoara cu arcușul. În sfârșit, am ajuns în clasa a doua, când mama, de comun acord cu profesoara au zis: doamnă, trimiteți-o la desen. Acolo erau acei copii care nu reușiseră la instrumente”, a povestit Corina despre acest episod din viața ei, adăugând că vioara e la Târgoviște, păstrată bine. 

Ascultă întreaga emisiune de astăzi, 22 mai, mai jos: 

DesKiss Dimineața 22 mai 2023

DesKiss Dimineața, 01:19:47

DesKiss Dimineața - invitați Villia, Smiley și Pavel Bartoș

DesKiss Dimineața, 01:19:01

DesKiss Dimineața - 27 martie 2024

DesKiss Dimineața, 01:19:18

DesKiss Dimineața - 26 martie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:12

Pe finalul emisiunii s-au mai citit și ascultat mesaje de la fani, în care aceștia povesteau de ce ascultă și iubesc Kiss FM.  

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.