Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 26 mai - biblioteci, SAGA Festival și Ana Maria Brânză

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Ce poate fi mai frumos ca o zi de vineri? Ei bine, ediția de azi a fost una extrem de distractivă și plină de informații interesante și invitați pe măsură. 

Kissomanii au fost prezenți în studio în formulă completă, iar tradiția fost respectată de Ciprian și dimineața a început cu evenimentele zilei. 

26 mai este Ziua lui Dracula (personajul care a dus numele României peste tot în lume), dar și Ziua Europeană a Vecinilor, așa că nu uitați să-i salutați când îi vedeți pe scara blocului.

La capitolul celebrități, azi e și ziua lui Lenny Kravitz - artistul face 59 de ani, deși nu-și arată deloc anii.


Concurs spre Grecia

A venit și momentul pentru un concurs inedit, care a pornit de la ideea că cireștele de mai sunt mai scumpe ca biletele de avion până în Grecia. Așadar, cei care au cele mai bune glume cu cireșe au fost încurajați să trimită un mesaj, cu posibilitatea de a câștiga 2 bilete directe către Grecia, cu Animawings

„Melodia care trezește nostalgia” a fost câștigată de Corina, pentru a treia zi consecutiv. De data asta, Băcanu a ajuns la inimile ascultătorilor cu o propunere clasică și extrem de populară - Guns N' Roses - „Sweet Child O' Mine.”


Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „C”. Lăcrămioara a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la toate întrebările, iar kissomanii au premiat-o cu 100 de euro.

SAGA Festival și autobuzul distracției

SAGA Festival se pregătește pentru cea de-a treia ediție, care va avea loc în perioada 23-25 iunie la Romaero Băneasa. Va fi un eveniment cu peste 100 de artiști, producție impresionantă și experiențe imersive pe parcursul a trei zile de spectacol memorabil pentru cei 150.000 de festivalieri care sunt așteptați în București.

Wiz Khalifa, unul dintre cei mai apreciați artiști din lume, Lil Nas X, un adevarat fenomen în muzică la nivel internațional, Skrillex, DJ și producător premiat cu Grammy, Tale of Us, duo tech house, cunoscutul DJ Alan Walker și IAN, unul dintre cei mai relevanți artiști trap din scena urbană românească, sunt doar câțiva dintre artiștii anunțați în cadrul unei ediții SAGA de neuitat.

În această dimineață, organizatorii au vorbit despre un event care va avea loc în perioada 27 și 28 mai, între 15:00 și 22:00, pe Calea Victoriei, la intersecție cu Gheorghe Manu.

Este vorba despre o petrecere silent disco complet nebună, SAGA style. Va fi super distractiv, așa că ar fi bine să nu lipsești! Ne vedem acolo, daa?


Ana Maria Brânză și Robert Năstasie în studioul Kiss

Fosta scrimeră română a venit alături de handbalistul Robert Năstasie în studioul Kiss FM, unde au vorbit despre „Ora lui Robert”,  o campanie care ncurajează copiii instituționalizați şi nevoiaşi să facă sport și să se integreze în comunitate.

Sportivul de la Politehnica Timişoara și-a dorit această inițiativă, deoarece sportul poate deschide noi orizonturi pentru copiii sărmani și poate schimba vieți.

Robert a început proiectul în urmă cu patru ani, la Focșani, dar acum vrea să-l extindă în toată țara, iar Ana Maria îl susține total. După astfel de evenimente, peste 20 de copii s-au înscris în cluburi sportive şi le practică la nivel de performanţă.

Campania Bursa de Merit Mai Mult

Kiss FM este complet implicat într-o problemă reală de la noi din țară, abandonul școlar. În România, 79% dintre copii spun că fac naveta la liceu, iar 4 din 10 copii nu participă la nicio activitate. Sprijinul financiar lunar din cadrul programului „Vreau în clasa a IX-a” acoperă total sau parțial costurile aferente frecventarii liceului, inclusiv costul navetei. Poți fi parte din acest bine, dacă te alături campaniei Kiss. Tot ce trebuie să faci este să donezi 2 euro/lună prin SMS la 8845 cu textul LICEU.

Cărți și biblioteci

Kissomanii au adus azi în discuție și o știre care spune așa: „după 96 de ani, o carte a fost returnată bibliotecii din care face parte.” Nu mai se știe cine a împrumutat-o, dar este vorba despre „O istorie a Statelor Unite” de Benson Lossing, publicată în 1881.

Cartea a fost returnată la o bibliotecă din California „de un bărbat care nu a vrut să-şi divulge datele. Biblioteca a publicat câteva poze cu volumul rătăcit, care a revenit cam şifonat, chiar cu pagini smulse.”


Partea bună este că, din 2019, „biblioteca a anunţat că nu mai aplică penalizare pentru întârzieri”, așa că poate ăsta a fost motivul returnării; dacă n-ar fi fost decizia asta, cititorul ar fi trebuit să plătească o amendă de 1700 de dolari.

Kiss FM este radioul numărul 1 din țară, iar DesKiss Dimineața este matinul care-ți face ziua mai frumoasă! Ne auzim luni cu vești noi și să aveți un weekend minunat!

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.