Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 1 iunie - multă bucurie și Ziua Copiilor

De luni până vineri, între 7:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Prima zi de vară a fost întâmpinată cu mare veselie în studioul Kiss FM, deoarece serbăm Ziua Copiilor. Cei trei kissomani și-au adus aminte de vremurile în care erau mici și umblau cu cheia de gât sau băteau covoarele în fața blocului. 

Mai mult, Corina, Ciprian și Cătălin i-au încurajat și pe cei mari să-și aducă aminte de acele timpuri și să le povestească tot felul de boacăne pe care le făceau când erau mici.

Dinu, așa cum e tradiția, a continuat și cu celelalte semnificații ale zilei, printre care și Ziua Internațională a Laptelui, Ziua Mondială a Părinților, cât și Ziua lunii pline.

FM-ul a fost plin de tot felul de mesaje de la copii (de la Școala TV, dicție.ro), așa cum era și firesc, de care te poți bucura în podcast-ul de mai jos.

Concurs Nestlé pentru copii și adulți

Știi mâncarea aceea care îi dă copilului tău startul de dimineață? Tot cu micul dejun începe si formarea de obiceiuri alimentare sănătoase. De aceea, Nestlé a creat NutriPorția, o metodă inspirată prin care te poți ghida în alegerea meniului, zi de zi, pentru toată familia.

Și cum dintr-o viață sănătoasă nu trebuie să lipsească nici jocul, dacă ai un copil pe lângă tine, lasă-l să spună „Mi-e foameeee”, în stilul lui, și poate câștiga, pentru părinți, un espressor genial, cu tot cu cafea.

Ascultătorii au fost invitați să-și „facă copiii auziți”, iar cel mai creativ „mi-e foame” a fost premiat.

Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „F”. Loredana din Alba Iulia a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 9 din cele 10 întrebări, iar kissomanii au premiat-o cu 90 de euro.

Kissopedia

Cătălin ne-a purtat în istorie, pe 1 iunie 1914, atunci când Țarul Nicolae al II-lea a vizitat Constanța, împreună cu ceilalți membri ai familiei imperiale ruse. Au fost întâmpinați de familia Regală a României și de personalități politice române. Aceasta va fi ultima lor vizită în afara Rusiei, înainte de asasinarea lor de către bolșevici. 

„La debarcare, Țarul și familia sa au fost întâmpinați de către Regele Carol și familia regală română, iar primarul orașului, Virgil Andronescu, a oferit înalților oaspeți, pe o tavă de aur, tradiționala pâine cu sare”, după cum informează historia.ro.

Oprișan a zis că 100.000 de oameni au fost prezenți la Constanța în acea zi, înainte de a ne citi ce a scris jurnalistul Petru Vulcan, în bilunarul „România Mare”, la acea vreme: „E o zi strălucită. Soarele pe cer străluceşte în lumina-i majestuoasă. Plantaţia Parcului Carol I surîde binecuvântând Cerul. Marea calmă îşi întinde braţele moi şi străvezii legănând la sânul ei atâta frumuseţe, atâta putere şi atâta bogăţie! E o sărbătoare cum nu s-a mai văzut la Constanţa.”

Întreaga poveste în podcast-ul de mai jos.

N’aduce anu’... ce aduce Băcanu!

Corina ne-a povestit despre cum atunci când era mică a avut un momentul în care s-a crezut Mary Poppins. A urcat pe blocul unde locuia, la etajul patru, de unde voia să sară cu o umbrelă, alături de o prietenă. Un vecin a văzut-o și i-a spus mamei sale.

Femeia, așa cum zice Băcanu, a urcat în câteva secunde de la parter la terasa blocului și a prins-o de tricou și a tras-o înapoi la ea. Kissomana a ținut să vorbească despre cum a ajuns s-o înțeleagă mai bine pe mama ei, de când a devenit mamă, la rândul ei.

„Ajungem inevitabil părinții noștri”, a zis ea. Corina a mărturisit că este minunat să faci copii, dar este și cel mai greu lucru din lume, și cum nu există zi în care să nu-i fie frică sau să nu se gândească dacă este o mamă îndeajuns de bună sau nu. Ea a avut un moment tare frumos în FM și ne-a încurajat pe toți să ne păstrăm sufletul de copil, după cum poți asculta și în podcast-ul de mai jos.


Un gând bun de la un copil

Sebi, un puști de 11 ani foarte deștept, a venit în studio și ne-a impresionat pe toți. Cu toate astea, cel mai mult ne-au plăcut mesajele sale pentru părinți, dar și pentru copii.

„Vreau să le transmit copiilor să se relaxeze, este ziua lor, a doua lor zi și să o ia ușor. Părinților vreau să le spun să nu le ia cadouri copiilor, deoarece ziua copilului este despre a sta cu copilul tău.” El a avut și o dedicație pentru toată lumea via Dua Lipa!


La mulți ani!

DesKiss Dimineața 1 iunie 2023

DesKiss Dimineața, 01:19:48

DesKiss Dimineața - 29 martie 2024

DesKiss Dimineața, 01:15:20

DesKiss Dimineața - invitați Villia, Smiley și Pavel Bartoș

DesKiss Dimineața, 01:19:01

DesKiss Dimineața - 27 martie 2024

DesKiss Dimineața, 01:19:18

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.