Kiss Time Out

Noua animație Spider-Man a fost interzisă în Emiratele Arabe

Nu e prima dată când Emiratele Arabe procedează astfel.

Emiratele Arabe Unite a ales să interzică animația „Spider-Man: Across the Spider-Verse”, fără explicații oficiale. Însă, motivul ar fi tratarea temelor transsexualității în filmul de animație.

Continuarea pentru „Spider-Man: Into the Spider-Verse”, câștigător al Premiului Oscar în 2018, a fost lansat pe 2 iunie în Statele Unite și urma să fie lansat pe 22 iunie în regiunea Golfului.

Marile lanțuri cinematografice din Arabia Saudită, Qatar, Kuweit, Oman și Bahrain nu listează filmul în secțiunile „în curând” de pe site-urile lor, inclusiv cinematografele Vox, Novo și Reel.

Filmul a stârnit dezbateri în mediul online cu privire la faptul dacă personajul Gwen Stacy este transsexual, iar o scenă dintr-un trailer arată un semn pe fundal pe care scrie „protejați copiii trans”.

În iunie 2022, Emiratele Arabe Unite au interzis proiecția lungmetrajului de animație „Lightyear”, produs de Walt Disney-Pixar, deoarece prezintă personaje din comunitatea LGBTQ+. La acel moment, Ministerul Tineretului și Culturii a declarat că animația „a încălcat standardul național privind conținutul mediatic”. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.