Cool Stuff

Rapper-ul american French Montana, headliner al festivalului UNTOLD, a lansat „For Khadija”

Un documentar emoționant dedicat mamei sale.

Artistul din spatele succesului „Unforgettable”, single cu peste 1,657 miliarde de ascultări pe Spotify, a avut de înfruntat statutul de emigrant care a venit cu multe provocări.   

French Montana aka Frenchy aka Macaroni with the cheese aka Frenchington  este cunoscut în întreaga lume pentru succesele de chart și pentru implicarea in acțiuni filantropice. Dacă există un lucru în legătura cu French Montana pe care ar trebui să-l știi, acel lucru este acesta: noul său film documentar nu este despre un artist multi premiat cu platină ori a unui tip care a doborât recorduri de audiență cu piesele sale sau despre succes și eșec în industria muzicală. 

Este un film despre credință și familie, e despre o poveste frumoasă a unei mame și a fiului său, Karim, cunoscut acum în întreaga lume sub numele de French. 

Intitulat „For Khadija”, documentarul de 90 de minute este regizat de Mandon Lovett și este produs în colaborare cu Sean „Diddy” Combs și Drake. Filmul a fost prezentat în premieră pe data de 16 iunie la Tribeca Film Festival în New York.

La jumătatea anilor ’90, familia lui Karim a emigrat din Casablanca (Maroc) în Statele Unite, în celebrul cartier Bronx, iar din acest moment lucrurile se schimbă dramatic în familie. În lipsa unui green card este nevoit să renunțe la studii, să trăiască pe străzi și să găsească modalități pentru a supraviețui. French Montana descrie Bronx-ul drept “un muzeu”, e locul în care a descoperit ce înseamnă viața cu adevarat și i-a oferit acces la cultura hip-hop. 

Tot documentarul se bazează pe această luptă pentru supraviețuire, într-un loc în care violența stradală este la ordinea zilei. 

„Este o poveste reală, este despre alegerea pe care am facut-o, aceea de a lăsa oamenii să ma cunoască pe mine, Karim. Am trăit această experiență, a adolescenței mele, în care am avut mult de pierdut și puțin de câștigat. E un documentar în care am decis să vorbesc despre greutăți, despre răni vechi, despre toate rănile, dar la final toată lumea va înțelege ca acolo unde există o traumă, există și o șansa de vindecare.”, a declarat French Montana într-un interviu pentru CNN. 


Pentru actual star internațional, traumele au început de la 13 ani, moment în care, împreună cu familia sa, a ajuns în Statele Unite fără acte și în imposibiltatea ca părinții să-și găsească un loc de muncă.   

Porecla „French” a venit natural și are legătura cu originile sale. „De fiecare dată când intram într-un magazin, cineva mă saluta: “yo, French!” – French Montana

„A fost o perioadă grea, extrem de grea și singurul om care a făcut sacrificiul suprem a fost mama. Tatăl meu ne-a abandonat, este îngrozitor să fii copil într-o familie de  imigranți care se și destramă. Am avut această dorință, să-mi fac vocea auzită. A fost singurul meu obiectiv, iar în cele din urmă am reușit. Adevăratul erou al vieții mele este mama mea, Khadija!” - French Montana. 

 De la creator al unei serii pe format DVD, „Cocaine City”, lansată în 2002, cu apariții până în 2010, la omul din spatele celui mai difuzat hit radio din Statele Unite, „Shot Caller”, French Montana a avut colaborări cu cele mai mare nume din industria hip-hop, de la The Weeknd, Future, Akon, Drake, Lil Wayne, Nicky Minaj, Chris Brown, Kanye West, ASAP Rocky la Daddy Yankee, Adam Levine, Diplo sau Doja Cat, French Montana a reușit să devină un personaj relevant în cultura underground, iar în această vară va ajunge în premieră pe Cluj-Arena.

Festivalul UNTOLD are loc în perioada 3-6 august 2023 în Cluj-Napoca. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.