Cool Stuff

De vorbă cu INNA: „Nu totul este despre a avea super hituri, ci despre a face ceea ce iubești”

Foto: Tibi Clenci

Cu o carieră impresionantă care include zeci de hituri care au propulsat-o în topurile radio din întreaga lume, cu peste 10 miliarde de stream-uri pe YouTube și magazinele digitale, cu peste 11 milioane de ascultători lunar pe Spotify, cu aproape 8 milioane de abonați pe YouTube, 10 milioane de fani pe Facebook, 3.1 milioane fani pe Instagram, peste 1000 de concerte în Europa, Statele Unite ale Americii, Japonia, Mexic, INNA este un artist care duce numele României cu mândrie peste tot în lume.

Într-un interviu în exclusivitate pentru Kiss FM, ea a povestit despre succes, cum ia naștere un hit, ce obstacole a întâlnit în carieră, dar și despre cum își găsește echilibrul în viața personală.  


Care a fost momentul tău de cotitură în carieră, când ai simțit că ai obținut recunoașterea și succesul pe plan internațional?

Primul moment esențial în care am simțit că am succes internațional a fost chiar de la început, cu primul meu single „Hot”. A urmat apoi „Cola Song”, „Ruleta”, „More than Friends”, colaborări cu mulți artiști la care nu îndrăzneam să visez: J Balvin, Flo-Rida, Timmy Trumpet, Sean Paul, acum colaborarea cu R3hab care cucerește topurile radio pentru „Rock My Body”.

Albumul „Yo”, scris integral de mine în spaniolă, care a fost semnat la casa de discuri Roc Nation a lui Jay-Z, concerte în toată lumea: Mexic, Japonia, Statele Unite, Europa. Absolut toate sunt realizări care m-au ajutat să îmi consolidez cariera internațională. Și sper să urmeze multe altele. Am multă energie și dorință să îmi depășesc limitele.


Cum te-ai adaptat la ritmul și la cerințele industriei muzicale internaționale, dar și la presiunea care vine cu acestea?

M-am adaptat din mers. Au fost și sunt și acum momente în care e obositor, poate chiar și copleșitor, dar overall, când trag linie și mă uit la tot ce am construit, sunt fericită, sunt recunoscătoare, motivată să continui și totul face ca balanța să încline doar spre partea pozitivă, cea care îmi dă drive-ul să continui.

Povestește-le fanilor, te rog, cum ia naștere un hit INNA - pentru că toate piesele tale devin în scurt timp super hituri. 

În primul rând, nu plecăm niciodată de la ideea că ne-am întâlnit să facem un hit, ci să facem muzică, să ne placă și apoi când piesa ajunge într-o formă finală, să placă publicului.

Apoi, e importantă echipa alături de care intru în studio, să lucrăm bine, să avem chimie.

Și apoi desigur, tot ce urmează: videoclipul, campania de marketing. Toate acestea transformă o piesă într-un hit.

Care este cel mai mare obstacol pe care l-ai întâmpinat în cariera ta și cum ai reușit să-l depășești?

Au fost momente în care anumite piese de-ale mele nu au funcționat, dar nu mi-am pierdut credința că voi găsi calea să fac piese și mai bune. Și că uneori nu totul este despre a avea super hituri. Ci despre a face ceea ce iubești, chiar dacă place unui număr mai mic de oameni.

Ai colaborat cu mulți artiști internaționali de-a lungul anilor. Există vreun artist cu care îți dorești să colaborezi în viitor?

Sunt mulți artiști cu care mi-ar plăcea să colaborez: P!nk - o apreciez dintotdeauna, Skrillex este un producător extraordinar, Armin van Buuren.


Foto: Tibi Clenci

Cum îți gestionezi echilibrul între viața personală și cariera muzicală, în special călătorind frecvent și având un program aglomerat?

Deja a devenit un stil de viață de foarte mulți ani și nu mai este o provocare. Sunt norocoasă că și Toto are programul flexibil și ne putem găsi timp să călătorim, să ne relaxăm sau să mă însoțească la concerte sau eu pe el. Deci, din acest punct de vedere nu sunt probleme, chiar reușesc să am o viață echilibrată.

Care este cel mai valoros sfat pe care l-ai primit de-a lungul carierei muzicale și care a avut cel mai mare impact asupra ta?

Cred că este același pe care și eu îl dau mai departe: nu renunța niciodată să crezi în visul tău și muncește mult în fiecare zi! Nu te opri! 


Care este cel mai mare vis pe care îl ai în legătură cu cariera ta muzicală?

Să am un hit cunoscut în întreaga lume. Și se va întâmpla cu siguranță!

Care este cel mai memorabil moment al tău pe scenă și de ce a fost atât de special pentru tine?

Sunt mai multe. Și îmi este greu să aleg doar unul. Dar voi menționa printre primele momente: Amsterdam, 2010, Queen’s Day. Concert în fața a 200.000 de oameni. Insane! 

Primul meu turneu în Mexic sau primul din Statele Unite ale Americii sau din Japonia. Priceless memories!

Există vreo piesă sau album pe care l-ai lansat și care are o semnificație deosebită pentru tine?

Aș menționa aici „YO”, albumul compus integral de mine în limba spaniolă și lansat cu Roc Nation, casa de discuri a lui Jay-Z. Chiar este un proiect special și drag mie.

Care este mesajul pe care îl dorești să-l transmiți prin muzica ta și prin prezența ta în industria muzicală? 

Vreau ca oamenii să se bucure de muzica mea, să le aduc fericire, să fie optimiști, să creadă în ei și în visurile lor!

Don’t let the music die!


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.