Kiss Time Out

Sâmbătă, 23 septembrie, iMapp Bucharest vă oferă 12 ore de artă, tehnologie și bună dispoziție în Piața Constituției

Primăria Capitalei, prin CREART, invită bucureștenii și turiștii la iMapp Bucharest - Winners League, concurs care transformă Bucureștiul în capitala mondială a luminii, sâmbătă,  23 septembrie, în Piața Constituției, intrarea fiind liberă.

Începând cu ora 11.00 dimineața, întreaga familie se poate de bucura de activitățile din cadrul evenimentului: street food, zone de relaxare, DJ sets și artiști stradali. Seara va culmina cu spectacolul fascinant al artelor vizuale și al tehnologiei 3D, tema ediţiei fiind CONTRASTS, explorată creativ de cele cinci echipe artistice internaționale, câștigătoare ale festivalurilor partenere din Franţa, Germania, Grecia, Japonia şi Ungaria. 


Încă de la deschiderea programului, scena va vibra pe ritmuri electronice alături de DJ CS84, iar de la ora 17.00, playlist-ul lui KOV va cuceri publicul prin dans și entertainment. În deschiderea concursului internațional de 3D video mapping va răsuna muzica renumitului artist internațional, DJ Ravin, ascultată pe toate continentele, unul dintre cei mai cunoscuți creatori ai seriei de compilații Buddha Bar. Atmosfera va fi animată şi de artiștii stradali, spectaculoși prin costumele tematice, care vor reflecta jocuri de lumini și umbre, statuile vivante, roboții cu led-uri, disco ball heads și mirror man fiind doar câțiva dintre aceștia. 

La cea de-a opta ediție a celui mai mare eveniment de video mapping din lume, vor participa: PostSignal – Jeremy Oury și Dorian Rigal (echipa câștigătoare a Premiului Publicului la Video Mapping Festival Contest din Lille, Franța), John Tettenborn și Kourtney Lara Ross (câștigători ai Genius Loci Weimar Festival din Germania), Panagiotis Tomaras (câștigătorul ediției de anul trecut al CosmoLights Projection Mapping din Grecia), MultiScalar creat și condus de Reinaldo Verde (câștigătorul Marelui Premiu al ediției din 2023 al Zsolnay Light Festival din Ungaria) și Julia Shamsheieva (câștigătoare a Marelui Premiu la 1minut Projection Mapping din Japonia). Aceștia își vor prezenta lucrările pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului, iar juriul format din importanți specialiști internaționali în artele audiovizuale va decide marele câștigător al Premiului ediției 2023.

În premieră la iMapp Bucharest, publicul îl va cunoaște pe PIXEL, noul MC virtual, generat AI cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație, care folosește algoritmi avansați și tehnici de învățare automată, pentru a analiza modelele de vorbire, mișcările faciale și gesturile umane, fiind mai apoi redate într-un mediu fictiv. Acesta se va adresa spectatorilor chiar de pe suprafaţa de proiecţie, asigurând o experienţă interactivă.

Pe 23 septembrie, în Piața Constituției, o nouă ediție spectaculoasă a celui mai important proiect de New Media Art din România oferă o întreagă zi dedicată artei, tehnologiei inovatoare și distracției.

Intrarea este liberă, începând cu ora 11.00.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.