Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 14 septembrie: pericolul etnobotanicelor, Ziua Muntelui și cântare LIVE de la Olivia Addams și DOC

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

O nouă dimineață a început în forță, iar Corina, Ciprian și Cătălin au fost prezenți la datorie, pentru a ne face ziua mai bună și a ne încărca cu energie.

După ce au discutat despre mic dejun și traficul din oraș, s-a trecut rapid la semnificațiile zilei, printre care amintim - Ziua Îmbrățișării Câinelui, Ziua Vieții Creative, dar și Ziua Inginerului Român, cât și Ziua Muntelui.

Apropo de cea din urmă, Ziua Muntelui a fost stabilită în calendarul autohton pentru a atrage atenția asupra problemelor și potențialului pe care îl prezintă zonele montane. 

Și că tot suntem la acest subiect, află că tot pe 14 septembrie, dar în 1928, a fost inaugurată „Crucea Eroilor” de pe Vârful Caraiman (Munții Bucegi), monument închinat eroilor ceferiști căzuți în timpul primului război mondial, construit între anii 1926-28, din inițiativa Reginei Maria.

S-a vorbit și despre meserii, așa că Dinu a vrut să afle de la ascultători ce meserie consideră a fi cea mai grea din lume; Corina și-a dat răspunsul - „medicii.”

Primul invitat al zilei: Bogdan Gheorghe, medic în cadrul Agenției Naționale Antidrog

Medicul Bogdan Gheorghe a venit în studioul Kiss FM unde a vorbit despre fenomenul drogurilor în rândul elevilor și tinerilor.

El lucrează în cadrul Agenției Naționale Antidrog din 2005 și spune că mereu a fost această problemă, dar că acum numărul utilizatorilor a crescut, iar asta pentru că au apărut noi substanțe care sunt foarte accesibile. 

„Etnobotanicele au avut un marketing foarte bine făcut și gândit, astfel încât tinerii să creadă că nu au un impact major asupra sănătății lor”, spune Gheorghe. Etnobotanicele creează foarte mare dependență și sunt extrem de nocive, ba chiar mai „periculoase decât drogurile clasice.” 

Doctorul a vorbit cu kissomanii despre cum părinții își pot da seama dacă copilul lor este sub influență sau nu, iar aici ochii pot fi primul indiciu (pupile mărite, roșeață, cearcăne), dar și despre cât de importantă este informarea cu privire la fiecare drog în parte, cât și efectele acestuia.

E nevoie de educație în acest context, nu doar de asprirea unor pedepse. Întreaga discuție o găsești în podcast-ul de mai jos.

Ai cuvântul!

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „E”. Andreea din Sfântu Gheorghe a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la opt din zece întrebări. Așadar, ea a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogată cu 80 de euro.

N-aduce anu' ce-aduce Băcanu




Corina a vorbit astăzi despre cum „bărbații sunt cei mai buni nutriționiști” și a povestit, așa cum obișnuiește, o experiență personală.

Ea i-a spus soțului ei cum ar bea o bere, dar nu e convinsă, deoarece nu vrea să se îngrașe, iar el i-a explicat cum berea nu îngrașă, deoarece doar „spală rinichii”, iar apoi o elimini.

Băcanu s-a relaxat, așa că a zis cum ar mânca și o înghețată, dar nici de aia nu era convinsă, tot de teama kilogramelor în plus.

Soțul ei, și de data asta, i-a explicat din nou cum înghețata nu se depune, deoarece caloriile se topesc odată ajunse în stomac.

„M-am relaxat, am mâncat și înghețată, am băut și bere, iar apoi nu am dormit toată noaptea”, a concluzionat ea. În același timp, a vrut să afle și sfaturi de la ascultătorii masculi despre ce ar fi bine să consume femeile seară, că „ele tot nu mănâncă.” Răspunsurile în podcast-ul de mai jos:

Concurs de la BIC

Kissomanii au pregătit un concurs foarte simpatic pentru ascultători și copiii lor, în prag de începere a școlii. În parteneriat cu prietenii lor de la BIC, au avut de oferit un pachet plin de rechizite, în valoare de 100 de euro. 

„Back to school. Atâtea emoții….Până sună clopoțelul, scrie-le cu BIC”, se arată în mesajul campaniei. Oamenii au fost invitați să trimită un mesaj audio, în care să transmită copiilor lor de ce e important să meargă la școală. 

BIC este un partener de nădejde pentru toți cei care folosesc aceste produse și e bine de știut că stilourile BIC au manșon triunghiular pentru a ajuta copii să-și poziționeze corect degetele.

Mai mult, dacă vei cumpăra produse BIC până la 30 septembrie, brand-ul va investi în proiecte educaționale desfășurate în școlile din România.


Cântarea LIVE




Olivia Addams și DOC au venit în studio, unde au cântat live piesa lor „Plata cu dor.” 


Olivia a făcut piesa alături de Iraida și Adi Istrate, iar apoi și-a dorit foarte tare să colaboreze cu DOC, astrele s-au aliniat, iar rezultatul a fost pe măsură. Rapper-ul a spus cum de obicei nu se bagă în astfel de proiecte, dar acum i-a plăcut foarte tare melodia, așa că n-a ezitat să răspundă pozitiv. 


DesKiss Dimineața - invitați Dr. Bogdan Gheorghe, Olivia Addams și DOC - 14 septembrie 2023

DesKiss Dimineața, 01:18:43

DesKiss Dimineața - 12 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:49

DesKiss Dimineața - 11 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:01:11

DesKiss Dimineața - invitată JO - 10 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:40

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.