Cool Stuff

KISS FM la 20 de ani! De vorbă cu DJii care sunt pe post de 20 de ani: Andreea Berghea, Cristi Nitzu și DJ YAANG

La mulți ani, Kiss FM!

Pe 6 noiembrie Kiss FM sărbătorește 20 de ani de existență! Va fi o zi plină de surprize și invitați speciali, dar mai ales, multă muzică bună! Nu uita să stai cu urechile pe noi și haide să ne sărbătorim împreună!

Kiss FM înseamnă și vocile pe care le auzi tot timpul, care ți-au devenit prietene și care-ți fac mereu zilele mai frumoase. Trei dintre acestea voci s-au auzit încă din prima zi și sunt încă alături de ascultători, după mai bine de două decenii.

Am stat de vorbă cu cei trei DJ-i care împlinesc 20 de ani de când sunt la Kiss FM. 

Andreea Berghea 


Care sunt primele tale amintiri de la Kiss FM?

Am să-ți povestesc ce am simțit în momentul lansării radioului. 5 noiembrie 2003. Seara. Emoții multe și greu de stăpânit. În jurul meu nume mari, voci deja consacrate, iar eu mă simțeam atât de mică și-mi era deja frică pentru ce urma a doua zi, primul meu program la noul radio. Țin minte că după lansarea propriu-zisă (a povestit Ovidiu despre asta), a fost și un interviu pe post cu toată echipa, dar eu m-am retras înainte de începerea lui din cauza emoțiilor. Am stat pe holul radioului și mi-am ascultat colegii. I was a kid, don’t judge. Am crescut  odată cu radioul și am învățat tot ce știu despre radio în anii de Kiss FM. Și chiar vreau să le mulțumesc celor care au avut încredere în mine și tuturor oamenilor frumoși care aleg zi de zi Kiss FM. 

Cum erai atunci și cum ești acum?

Eram un copil cu multe frici, cea mai mare fiind frica de a nu dezamăgi oamenii din jurul meu. Acum știu că e mai important să nu mă dezamăgesc pe mine. 

Ce a rămas la fel?

Dragostea pentru muzică, dependența (de-a dreptul) de radio și bucuria pe care o am de fiecare dată când intru în studio și deschid microfonul. Pure joy! 

Ce înseamnă Kiss FM pentru tine, după 20 de ani?

O parte din sufletul meu. Partea cea mai sensibilă.


Cristi Nitzu 


Care sunt primele tale amintiri de la Kiss FM, de acum 20 de ani?

Îmi amintesc că am renunțat la jobul pe care-l aveam la alt post de radio. Mi s-a spus că trebuie să aștept câteva zile pentru a merge în noul sediu, dar așteptarea a durat câteva luni. 

La un moment dat începuse să-mi pară rău că am luat această decizie și mă întrebam dacă nu cumva fusesem păcălit. Panică maximă!

Într-un final, când toate lucrurile au fost puse la punct, totul a fost OK! 

De asemenea, m-am bucurat mult pentru faptul că, din mai multe idei despre numele noului post de radio, a fost aleasă idee mea. 

Și așa s-a născut Kiss FM!

Cum erai atunci și cum ești acum?

La fel de nebun (în sensul bun, zic eu)! 🤣

Ce a rămas la fel?

În acești 20 de ani echipa Kiss FM a trecut prin mai multe schimbări, dar acum, la fel ca atunci, muzica este cartea noastră de vizită.

Ce înseamnă Kiss FM pentru tine, după 20 de ani?

HOME!  

DJ YAANG (Ovidiu Stănescu)


Care sunt primele tale amintiri de la Kiss FM, de acum 20 de ani?

După ce am luat „cu asalt" fostul Radio Contact, sub forma DJ-ilor „atacatori" care escaladau la propriu clădirea - pentru că rețeaua Kiss FM venea în locul legendarului Contact - țin minte că am început chiar în seara zilei de 5 noiembrie 2003, de ziua mea, emisiunea Kiss by Kiss - Dedicații în viteză, în care luam în direct ascultători și îi țineam live doar 10 secunde. Mi s-a părut incredibilă coincidența de a începe prima emisiune chiar de ziua mea și Kiss FM să fie sărbătorit de atunci pe 5 noiembrie. Care erau șansele? Băiatul de la Arad, ajuns printr-o serie de peripeții de-ale vieții în București, care iubea Contactul și tot ce se întampla pe acel radio, să facă parte acum din echipa celui mai tare radio din România, care să înceapă să emită chiar de ziua lui. Dacă aș fi văzut asta într-un film, aș fi zis că scenaristul e prost de previzibil. 

Cum erai atunci și cum ești acum?

Atunci: Tânăr și ușor arogant, dar timid în același timp, în sinea mea mi se părea că toate mi se cuvin și că am ajuns la Kiss FM pentru că meritam. Mulți ani mai târziu am realizat că trebuie să muncești să te menții acolo unde ai început, să iubești cu același patos muzica și meseria de DJ, să-i respecți pe cei din jur și să lași deoparte aroganța.

Acum: mai înțelept, mai atent cu cei din jur, mai răbdător, mai calm, mai iertător. Foarte relaxat. Când te poți lăuda că ai 20 de ani de Kiss FM, credeți-mă, toate problemele dispar, fac puff!

Ce a rămas la fel?

Aceeași dragoste de muzică, de radio, de ascultători.  Cu puțini colegi dintre cei care au fost chiar de la început în echipă - Andreea Berghea, Cristi Nitzu - cu puțin mai mulți colegi dintre cei care s-au alăturat pe parcurs echipei - Olix, Dan Fințescu, Ana Moga etc. Și a mai rămas la fel profesionalismul care a ghidat de la bun început întreg colectivul Kiss FM. Știu că sunt cuvinte mari, dar, credeți-mă pe cuvânt. Altminteri, n-aveam cum să rezistăm 20 de ani... 

Ce înseamnă Kiss FM pentru tine, după 20 de ani?

Viața mea! Nu știu câți oameni din lumea asta se pot lăuda cu un job atât de lung și de stabil. A doua mea casă, la propriu. A doua mea familie, la propriu. Am petrecut tot atâtea clipe cu ai mei colegi, câte am petrecut și cu familia mea. O viață de om. Mi-e greu să mă gândesc ce ar fi fost viața mea fără Kiss FM, aproape imposibil de imaginat. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.