Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 4 decembrie - invitați Iuliana Beregoi & Matteo

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Ziua de luni a început cu multă energie pozitivă și optimism, așa cum deja ne-au obișnuit kissomanii.

S-a vorbit despre lipsa apei calde din Capitală, dar și despre lipsa căldurii, despre traficul care a fost mai liber, pentru că oamenii au plecat din oraș pentru mini-vacanța de 1 decembrie, dar și despre planurile pe care le-au avut în acele zile libere.

Mai sunt 21 de zile până la Crăciun și 27 de zile până la final de 2023, așa că „sărbătorile vin” negreșit.




Semnificațiile zilei

Pe 4 decembrie avem așa:

  • Ziua Internațională a Băncilor
  • Ziua mondială a conservării faunei sălbatice
  • Ziua internațională a ghepardului
  • Ziua Walt Disney
  • Ziua purtării pantofilor maro

Ziua Zarurilor 9 (în latină Alea iacta est, tradusă prin „zarurile au fost aruncate”, deși, literalmente, se traduce prin „zarul a fost aruncat”) este o expresie pe care, după cronica lui Suetoniu, Iulius Cezar ar fi pronunțat-o în ziua de 10 ianuarie 49 î.Hr).


Iată ce s-a mai întâmplat într-o zi de 4 decembrie de-a lungul anilor:

  • 4 decembrie 1888 - A aparut la Bucureşti, în România, foaia literară „Fîntîna Blanduziei“, condusă de un comitet de redacţie în frunte cu Mihai Eminescu. Ziarul va apărea pană pe 12 ianuarie 1890.
  • 4 decembrie 1959 - Ca parte a programului Mercury, NASA trimite în spațiu misiunea Little Joe 2 care transportă maimuța Sam (Macaca mulatta) pentru a testa funcționalitatea sistemelor și efectele adverse ale spațiului asupra oamenilor. Zborul a durat 11 minute și 6 secunde.
  • 4 decembrie 2004 - Muzicianul roman Teo Peter, basist al trupei Compact, a murit în urma unui tragic accident de maşină; (n. 1954).

În ceea ce-i privește pe sărbătoriți, Marcel Pavel, dar și Jay-Z își serbează azi ziua de naștere.

Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „M”. Ion din Ploiești a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la zece din 10 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 100 de euro.

Probleme la UEFA

Cătălin, Ciprian și Corina au comentat o știre care spune așa - „UEFA a deschis o anchetă după ce tragerea la sorți pentru grupele Euro 2024 a fost perturbată de sunete din filme pentru adulți.

UEFA a anunțat că a demarat o investigație după ce sâmbătă seară, în timpul ceremoniei de tragere la sorți a grupelor la Euro 2024 care a avut loc în sala Elbphilharmonie din Hamburg, au fost auzite sunete din filme pentru adulți, potrivit BBC.

Sunetele obsecene au fost auzite din sală în timp ce Elveția a fost repartizată în grupa A, alături de Scoția, Ungaria și gazda Germania.” Întreg materialul pe libertatea.ro.


S-au scumpit șoricii

O altă știre comentată de moderatori vine de la gandul.ro care spune așa: „Sărbătorile de iarnă se apropie cu repeziciune și cum pentru români nu există Crăciun fără masă îmbelșugată, gospodinele au început deja să facă liste și calcule. 

Însă, pregătirea mesei de Crăciun costă mai mult că niciodată în acest an.

Șoriciul (pielea porcului) a ajuns să coste chiar și 200 de lei kilogramul. Preparatele tradiționale, lebărul, toba sau caltaboşul costă între 40 şi 60 de lei kilogramul, în timp ce carcasa de porc, care anul trecut costa 11 lei kilogramul, acum ajunge la 16 lei pe kilogram.” Ce părere ai despre toate astea?




Secret Santa în FM

Până pe 15 decembrie ești invitat la un concurs Lidl de Secret Santa. Lucrurile sunt simple - ascultătorii trebuie să dea un mesaj cu persoana căruia vor să-i trimită un cadou și să spună de ce vor să facă asta.

Ulterior, după ce kissomanii au ales câștigătorul, acesta va fi sunat și întrebat cine crede că i-ar putea arăta afecțiunea așa. El va primi 500 de lei cash, iar persoana care a dat mesajul va primi un voucher Lidl de 200 de lei.

Astăzi domnul Leonte a fost sunat și a știut că nepoata lui Iuliana s-a gândit la el. Ambii au câștigat. Simplu și frumos, nu?

Cântarea LIVE


Iuliana Beregoi & Matteo au venit în studioul Kiss FM, unde au interpretat melodia „Ultimul Dans.”

Tânăra artistă a povestit cum a început drumul spre succes încă de la 8-9 ani, pe YouTube, deoarece „iubea camera și-i plăcea să fie în centrul atenției.” Cei doi colaborează foarte ok împreună, iar melodia recent lansată are toate șansele să ajungă hit, nu crezi?


Toate momentele mișto din emisiunea de azi, în podcast-ul de mai jos.



    • Ziua listei lui Moș Crăciun


DesKiss Dimineața - invitați Iuliana Beregoi și Matteo - 4 decembrie 2023

DesKiss Dimineața, 01:24:14

DesKiss Dimineața - 12 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:49

DesKiss Dimineața - 11 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:01:11

DesKiss Dimineața - invitată JO - 10 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:40

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.