„Rugă pentru părinți”, interpretată de Cristian Hrubaru

„Se cântă mai mult cu sufletul decât cu vocea”, mărturisește Cristian Hrubaru, care a lansat un cover după celebra piesă

Cristian Hrubaru, DJ-ul Rock FM, interpretează celebrul cântec folk „Rugă pentru părinți” într-o nouă variantă. Cu sprijinul instrumentiștilor de la formația Scarlet Aura, Cristian Hrubaru a lansat această variantă din dorința de a le reaminti românilor să nu-și uite părinții, mai ales de Sărbători. Piesa a avut o dublă lansare pe 5 decembrie, în emisiunea „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” de la Rock FM, și în „DesKiss Dimineața cu Dinu, Oprișan și Băcanu” de la Kiss FM. 

„«Rugă pentru părinți» este un cântec folk, scris în anii 80, versuri Adrian Păunescu, muzica Ștefan Hrușcă. Nu cred că există român de vârsta mea, care să nu-l știe sau să nu-l fi fredonat vreodată. Această versiune a fost realizată cu sprijinul instrumentiștilor de la Scarlet Aura – au avut răbdare cu mine și le mulțumesc pentru asta. Câteva efecte au fost puse unde trebuie, dar imperfecțiunile vocale n-au fost «coafate», tocmai pentru că acest cântec se cântă mai mult cu sufletul, nu cu vocea. Și, apoi, eu nu sunt solist, deci sper că nimeni nu are pretenții prea mari de la interpretarea mea. Îmi doresc doar ca nimeni, dar nimeni, să nu fie măcinat de sentimentul de regret că nu a petrecut mai mult timp cu părinții, atunci când se putea. Eu am fost... și mai sunt! Vizitați-i, dați-le un telefon, spuneți-le că vă gândiți la ei, că-i iubiți și că le mulțumiți. Pentru ei, un «Sărut mâna, mamă!» sau un «Ce mai faci, tată?» sunt suficiente. Găsiți-vă timp! Sărbători fericite!”, transmite Cristian Hrubaru. Piesa e disponibilă pe platformele YouTube și Spotify.  


Noua versiune „Rugă pentru părinți” a fost înregistrată în perioada octombrie – noiembrie 2023, la Studioul de înregistrări SILVER City Records, București. Muzică: Ștefan Hrușcă. Text: Adrian Păunescu. Interpret: Cristian Hrubaru. Orchestrație: Scarlet Aura (clape: Dan Lică, chitară acustică: Mihai Dănciulescu, chitară electrică: Mihai Dănciulescu, chitară Bass: Rareș Rene Nistor, tobe: Matthias Klaus, inginer de sunet: Mihai Dănciulescu). Producție muzicală: Mihai Dănciulescu/Dan Lică.

„Alături de trupa Scarlet Aura, melodia va fi cântată pentru prima data live, pe 11 decembrie la Sala Palatului, în spectacolul FOLK BUN. Emoțiile sunt cât casa, dar știu că n-o voi cânta singur. Vocile voastre vor face să vibreze întreaga sală”, a adăugat Cristian Hrubaru.

Folk Bun 2023

Mircea Baniciu, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Țapinarii, Alina Manole, Dan Byron, Marius Bațu, Cristi Dumitrașcu și Planul B, Romell Alaman, Ovidiu Niculescu, Ana Maria Ivan. 

Invitați speciali: Cristi Hrubaru, Alin Coiotu’ Dincă, Doru Trăscău (The Mono Jacks), Dan Iliescu - Timpuri Noi.