Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 14 decembrie - cadouri frumoase și furturi de animăluțe

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Dimineața de 14 decembrie a început cu forțe proaspete, good vibes, borcane de murături și zacuscă.

Kissomanii au încălzit atmosfera în FM, așa cum obișnuiesc să o facă zi de zi, iar Ciprian ne-a anunțat că mai avem 11 zile până la Crăciun și 17 zile până la final de 2023.

Ce zici, ai cumpărat toate cadourile?

Înainte să treacă la semnificațiile zilei, moderatorii au comentat o știre de pe libertatea.ro

„În primăvara acestui an, un echipaj de poliţie din Sălaj se afla în acţiune pe Drumul Naţional 1H, noaptea, și a observat un autoturism care rula cu mare viteză dinspre Hereclean spre municipiul Zalău.

Agenții au aflat că șoferul plecase spre spital cu soția, care intrase în travaliu. Cei doi polițiștii au ajutat cuplul să ajungă la spital, au fost lăudați pe pagina de Facebook a Poliției Române, dar, apoi, i-au luat permisul șoferului”, apare notat în știre.

Ascultătorii au fost invitați să-și dea cu părerea despre gestul polițiștilor și modul în care s-a soluționat povestea. Majoritatea au considerat că „gestul frumos” trebuia făcut până la capăt. Tu ce crezi?

Răspunsurile le poți asculta în podcast-ul de mai jos.

Semnificațiile zilei

Iată ce se întâmplă astăzi, 14 decembrie, de la Ziua Maimuței, la Ziua Castanelor Coapte.

Ziua Maimuței: Celebrată anual pe 14 decembrie, Ziua Maimuței este o sărbătoare neoficială creată și popularizată în anii 2000 de artiștii Casey Sorrow și Eric Millikin, pe când erau studenți la Universitatea de Stat Michigan, SUA.

Aceasta aduce în prim plan maimuțele și „toate ființele simiene”, incluzând alte primate nonumane precum gorilele și lemurii. Ziua Maimuței este marcată în toată lumea, fiind numită și Ziua Mondială a Maimuței sau Ziua internațională a Maimuței.

Ziua Castanelor Coapte: Anual, pe 14 decembrie, cu ocazia Zilei Castanelor Coapte, se celebrează aceste fructe care, în special în Occident, sunt asociate cu sărbătorile de iarnă, Crăciunul și Anul Nou. Castanele comestibile fac parte din genul  Castanea sativa, întâlnit în România mai cu seama în Maramureș și Banat. 

Iată ce s-a întâmplat și de-a lungul anilor în această zi:

  • 14 decembrie 1704 - S-a înființat Spitalul Colțea
  • 14 decembrie 1869 - S-a inaugurat oficial clădirea Universităţii din Bucureşti, România, construită în 1857-1869 după planurile arhitectului Al. Orăscu.
  • 14 decembrie 1918 - Pentru prima oară femeile din Marea Britanie au primit drept de vot la alegerile generale.
  • 14 decembrie 1918 - S-a născut Radu Beligan, actor român de teatru și film, membru de onoare al Academiei Române (d. 2016)
  • 14 decembrie 1946 - S-a născut actrița britanică Jane Birkin. S-a stabilit in Franta si este cunoscută ca muza compozitorului lui Serge Gainsbourg care i-a scris o serie de albume. 

Cât despre sărbătoriți, pe 14 decembrie 1946 s-a născut Aura Urziceanu, cunoscuta interpretă română de jazz. Interpreta este cunoscută pentru dueturile sale muzicale cu Duke Elington, Quincy Jones sau Ella Fitzgerald; stabilită în Canada, Aura Urziceanu este singura solistă de naţionalitate română care a fost inclusă în prestigioasa publicaţie „The Grove International Encyclopedia of Jazz”.


Cel mai frumos cadou?

Ciprian, Cătălin și Corina au venit cu o întrebare tare simpatică pentru cei mici, că tot suntem în prag de sărbători. Copilașii au fost rugați să spună care a fost cel mai frumos cadou pe care l-au primit până acum, iar mesajele nu au întârziat să apară. Pe listă avem un iepuraș adevărat, biciclete, o tablă de șah din lemn, dar și un telefon. 

În 2024 vedem VAMA LIVE

Vama pregătește deja un show pentru anul viitor, la Arenele Romane, pe 27 iulie. După succesul înregistrat în seria de concerte de vară devenite de traditie la Arenele Romane, trupa se întoarce cu un live electrizant în acest spațiu de referință pentru reprezentațiile Vama. 

În ultima sâmbătă a lunii iulie 2024, Vama vă așteaptă la Arenele Romane pentru un show extraordinar, dintre concertele emblematice pe care juratul de la „Vocea României” și solistul trupei, Tudor Chirilă, le caracterizează drept „una din serile alea de vară pe care o să ți le amintești la iarnă”. 

Biletele au fost puse în vânzare pe kimaro.iabilet.ro.

Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „S”. Paul din Bragadiru a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 10 din cele 10 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 100 de euro. 

Secret Santa în FM

Până pe 15 decembrie ești invitat la un concurs Lidl de Secret Santa. Lucrurile sunt simple - ascultătorii trebuie să dea un mesaj cu persoana căruia vor să-i trimită un cadou și să spună de ce vor să facă asta.

Ulterior, după ce kissomanii au ales câștigătorul, acesta va fi sunat și întrebat cine crede că i-ar putea arăta afecțiunea așa. El va primi 500 de lei cash, iar persoana care a dat mesajul va primi un voucher Lidl de 200 de lei.

Daniel este cel care a fost sunat și a ghicit că cea care s-a gândit la el a fost sora lui, Cecilia. Partea amuzantă este că Daniel nu avea deloc încredere în concursurile de la radio, iar după ce a primit premiul și a văzut că nu este o glumă, a fost rugat de kissomani să spună: „Da, concursurile de la radio există. Da, Moș Crăciun există.”

Hoțul șugubăț

Emisiunea s-a încheiat cu veselie, deoarece moderatorii au comentat o știre reală, dar foarte amuzantă. „Un turist a încercat să scoată ilegal două vidre și un câine din Thailanda ascunzându-le în chiloți.

Tânărul de 22 de ani, din Taiwan, a fost reținut pe aeroportul internațional Suvarnabhumi din Bangkok, deoarece urma să urce într-un avion înapoi spre Taipei, scrie publicația Metro.

Suspiciunile forțelor de securitate au fost trezite de ceea ce părea a fi o umflătură mare care ieșea de sub centura bărbatului”, apare notat pe ziare.com.

DesKiss Dimineața - 14 decembrie 2023

DesKiss Dimineața, 01:14:59

DesKiss Dimineața - 12 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:49

DesKiss Dimineața - 11 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:01:11

DesKiss Dimineața - invitată JO - 10 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:40

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.