Kiss Time Out

Cele mai așteptate concerte din București din 2024

Încă de pe acum noul an se anunță a fi unul plin de evenimente de neratat, cu multe festivaluri, dar și cu super concerte.

Cu siguranță în lunile care urmează vor mai fi anunțate multe alte concerte mari ce vor avea loc în București, dar până acum lista cu unele dintre cele mai așteptate concerte din 2024 arată astfel.  

Bosquito - Valentine’s Day - 14 februarie, Sala Palatului

Bosquito vă așteaptă la Sala Palatului din București pe 14 februarie de la ora 19:30. Bosquito s-a format pe 14 februarie așa că trupa își sărbătorește aniversarea pe scena alături de fani! Primele 200 de bilete din fiecare categorii au preț earlybird.

Thomas Anders - 15 februarie, Sala Palatului

Thomas Anders, artistul german faimos în toată lumea pentru hiturile lansate cu Modern Talking, va susține un concert pe 15 februarie 2024 la Sala Palatului.

Considerat un „gentleman al muzicii”, Thomas Anders va reveni în România în luna îndrăgostiților, pentru un concert live cu band, pe parcursul căruia va interpreta, cu timbrul său inconfundabil, cele mai frumoase cântece de dragoste ale anilor 80-90.

Pe numele său real Bernd Weidung, Thomas Anders din Modern Talking rămâne un cântăreț extrem de apreciat internațional, după 40 de ani de carieră, premiată cu sute de discuri de aur și de platină. Fanii artistului se bucură de concertele în care psunt interpretate melodiile de dragoste care au modelat anii 80-90, dar și de proiectele noi ale lui Thomas, care este gazda unui podcast onest și autentic!

Aurelian Temișan - 17 februarie, Sala Palatului

Așa cum susține și Aurelian, dragostea se poate regăsi într-o plenitudine de forme, trebuie doar să deschidem ochii și să simțim, în fiecare și orice zi, nu doar în momente de sărbătoare: "Dragostea are nevoie de unitate. Iar dragostea este transmisă cel mai ușor prin muzică. Având în vedere că spectacolul din februarie de anul trecut a fost un real succes, aștept cu nerăbdare spectacolul din februarie 2024 ca să ne putem strânge mai mulți și să putem cânta dragostea în toate formele ei! Un buchet de melodii românești, iubite de toată lumea, melodii ale ultimilor 50 de ani, vor fi adunate într-un concert plin de energie, vibrații înalte și căldură. Promit, eu care nu promit niciodată, să nu mai stăm încă un an până repetăm, iar, experiența!"

Aurelian Temișan este artistul care trezește în prezent, prin muzica lui și prin melodiile reorchestrate, amintiri din trecut, creionând dorințe pentru viitor.

Concertul „… de dragoste”, de pe 17 februarie, de la Sala Palatului, ora 19:30, este cel de-al doilea spectacol muzical special, cu același nume, pe cât de grandios prin numărul oamenilor de pe scenă, pe atât de intim și cald în relația cu voi, cei din sală.

Acompaniamentul orchestral de cea mai înaltă calitate poartă semnătura Orchestrei Simfonice București și Cardinal Show Orchestra. Peste 50 de muzicieni profesioniști, conduși magistral de dirijorul Andrei Tudor, vor cânta alături de Aurelian Temișan cele mai frumoase melodii de dragoste în limba română.


Placido Domingo - 26 februarie, Sala Palatului

Legendarul cântăreț de operă Plácido Domingo, unul dintre cei mai mari tenori din istoria omenirii, va susține, în februarie 2024, două concerte extraordinare în România. Domingo va urca pe cele două scene alături de celebra soprană Adela Zaharia și de Valahia Symphony Orchestra, avându-l la pupitru pe prestigiosul dirijor spaniol Jordi Bernàcer.

Excepționalul muzician spaniol Plácido Domingo, cu o prodigioasă carieră artistică neîntreruptă care depășește o jumătate de secol, va urca pe scenele din România pe 23 februarie 2024, la BT Arena din Cluj Napoca, de la ora 19.30, și pe 26 februarie, la Sala Palatului din București, de la ora 19.30.

Alături de legendarul tenor, în evenimentele muzicale ale începutului de an în România vor evolua apreciata soprană Adela Zaharia, care face furori la Deutsche Oper Berlin după ce s-a impus pe scena lirică mondială prin premii câștigate la Operalia și la Haricleea Darclée International Competition, precum și Valahia Symphony Orhestra, condusă de faimosul dirijor Jordi Bernàcer, dirijor asociat al lui Zubin Mehta, al lui Georges Prêtre și, mai cu seamă, al maestrului Lorin Maazel, care l-a desemnat, în 2007, dirijor asociat al Festivalului Castleton.

Cântăreț și dirijor, tenor și bariton, Plácido Domingo e unul dintre cei mai apreciați artiști de operă ai omenirii. Repertoriul său include peste 150 de roluri, performanță pe care nu a mai atins-o nimeni, și este considerat de critici „Om al Renașterii”, pentru o carieră strălucitoare și pentru remarcabile contribuții umanitare, răsplătite cu premii de prestigiu și o prețuire globală.

De-a lungul unei cariere unice, Plácido Domingo a primit 12 Premii Grammy, iar contribuția sa la dialogul dintre bel canto și muzica pop este inestimabilă. Din 1990, Domingo  a fost un promotor de vârf al operei în întreaga lume, cântând alături de José  Carreras și de Luciano Pavarotti pentru mai bine de un deceniu în fața unor mulțimi uriașe, atrăgând noi spectatori ai acestui gen muzical. A fondat și conduce competiția muzicală Operalia, care descoperă și lansează tinerii cântăreți.

Protagonist pe toate marile scene ale lumii, Plácido Domingo se bucură de o uriașă apreciere internațională. Prestația din rolul Cavaradossi din „Tosca” de Puccini a fost urmărită de un miliard de oameni, în transmisiune directă de la Roma. În 2021, și-a petrecut a 80-a aniversare pe scenă, cântând „Nabucco” la Vienna Staatsoper, live la postul ORF. În același an, la nenumăratele titluri dobândite, de la Medalia Prezidențială pentru Libertate la Comandor al Legiunii de Onoare, s-a adăugat distincția de Ambasador al Culturii Spaniole în Lume, fiind premiat de Asociația Spaniolă a Corespondenților Presei Străine pentru „imensa traiectorie profesională”.

Bonnie Tyler - 28 februarie, Sala Palatului

Celebra cântăreață britanică Bonnie Tyler revine în România cu un concert aniversar: 40 de ani de când a lansat un cântec intrat în legendă, „Total Eclipse of the Heart”. Vedeta galeză Bonnie Tyler va susține un concert pe 28 Februarie, la ora 19.00, la Sala Palatului din București. Una dintre cele mai bune voci ale anilor '70 – '80, cu un timbru inconfundabil, va interpreta hiturile care i-au adus o celebritate mondială, ca Holding Out for a Hero, It’s a Heartache, dar si piesa aniversată, „Total Eclipse of the Heart”, single care s-a vândut pe glob în șase milioane de exemplare și a fost certificat aur în SUA de Recording Industry Association of America (RIAA). Ca recunoaștere a serviciilor aduse muzicii, artista (pe numele său real Gaynor Sullivan, născută Hopkins) a fost distinsă cu titlul de Membru al Ordinului Imperiului britanic.

The Mono Jacks Simfonic - 29 februarie, Sala Palatului

„Ne-am văzut acolo pe 12 mai și ne-a cam plăcut :). Ne întoarcem, dar de data asta venim cu o orchestră întreagă, așa că pe 29 februarie vă dăm întâlnire la Sala Palatului. Un concert cu totul altfel, The Mono Jacks x ALTOrchestra”, transmit băieții de la The Mono Jacks.

Trupa fondată de Doru Trăscău (ex-ab4) în 2008 a lansat un album de debut bine primit – Now In Stereo – în 2010, apoi a depășit numeroase schimbări de componență și un hiatus de doi ani până s-a regrupat, în 2017, în formula actuală. Cu o energie regăsită, The Mono Jacks au lansat la finalul aceluiași an mult așteptatul disc secund, Ușor distorsionat, un succes răsunător și eminamente neașteptat care a încununat 9 ani de eforturi, căutări și muncă făcută din pasiune.

Cu trei single-uri care au intrat repede în conștiința ascultătorilor de alternativ – „Un sfert de secundă”, „Infinit” și „1000 de DA”, și din ce în ce mai multe concerte cu casa închisă în toată țara, The Mono Jacks au lucrat în același timp neobosit la muzică nouă. Gloria, cel de-al treilea album, a sosit repede, la începutul lui 2020, lansat printr-un concert sold-out la Arenele Romane din București. Pe parcursul celor 11 piese The Mono Jacks reiau abordarea muzicală la intersecția dintre indie, alternative și post-punk, rafinând o amprentă stilistică proprie împreună cu versurile în română. În primăvara lui 2023 The Mono Jacks au lansat cel mai recent album de studio - „Norul nouă”- printr-un concert la Sala Palatului din București și un turneu național de promovare.

Muzica The Mono Jacks a răsunat până acum la mari festivaluri (Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTmania, Electric Castle) cât și prin turnee în toată țara, făcând mii de voci să cânte la unison cu ei. 

Concert Aniversar Proconsul - 25 ani - 7 martie, Sala Palatului

PROCONSUL una dintre cele mai iubite formații de pop-rock din România, singura formație din România care a câștigat Cerbul de Aur, va celebra in acest an 25 de ani de carieră printr-un mega-concert, desfășurat la Sala Palatului București. Pe 7 Martie, Proconsul și invitații săi ți-au pregătit un eveniment special, care va aduce pe aceeași scenă toate cântecele lor precum si oe cei care in 25 da ani au contribuit la succesul formației.

Practic, trupa care vā bucură sufletele de un sfert de secol a realizat un concept inedit, de la care nu ai voie să lipsești. Concertul aniversar Proconsul 25, se va bucura de o serie de duete speciale, cu invitați unul și unul, și evident, cu hiturile mai vechi sau mai noi ale trupei, pe care le asculți de fiecare dată cu aceeași bucurie. Concertul aniversar Proconsul – 25 de ani va însemna, înainte de toate, un show total, la care orice fan al trupei își dorește să asiste! De 25 de ani #SubAcelasiCer 

Florin Ristei - ONE - 8 martie, Sala Palatului

De 8 martie, Florin Ristei va aduce un concert special la Sala Palatului. ONE este povestea celui care vede frumusețea nevăzută și o aduce în ochii tuturor.

Florin Ristei este recunoscut pentru personalitatea energică și talentul muzical remarcabil. Câștigător al concursului de talente "X Factor" România, solist în trupa Amici și prezentator al unor emisiuni de televiziune de succes, Florin Ristei a devenit un artist iubit de public și a reușit să se impună pe scena muzicală românească prin numeroase hit-uri și colaborări.

De-a lungul carierei sale, Florin Ristei a lansat numeroase single-uri de succes și a colaborat cu artiști de marcă, inclusiv Vescan ("Las-o..." cu 49 de milioane de vizualizări), Andra ("Între noi nu mai e nimic" cu 21 de milioane de vizualizări) și What's UP ("Facem ce vrem" cu 2,5 milioane de vizualizări). Muzica sa captivează constant audiența, acumulând zeci de milioane de vizualizări pe YouTube și pe platformele de streaming, stabilindu-l ca unul dintre cei mai iubiți și urmăriți artiști din România.

Richard Clayderman - 18 martie, Sala Palatului

Richard Clayderman revine pentru publicul din România într-un concert live extraordinar. Celebrul pianist va oferi spectatorilor două ore feerice, în care va interpreta cele mai cunoscute şi apreciate cântece ale sale.

Având o carieră spectaculoasă, Richard Clayderman este, după mai bine de 40 de ani, un artist în continuă dezvoltare, cu o bază de fani foarte mare, indiferent de țara în care cântă. A înregistrat peste 1200 de melodii, are vânzări de peste 150 de milioane de copii de discuri, iar muzica lui a influențat multe generații.


Lara Fabian - 21 aprilie, Sala Palatului

Cariera de 37 de ani a artistei a fost marcată de 15 albume, numeroase piese de succes, concerte sold out și milioane de fani.

Lara Fabian s-a născut în Etterbeek (Bruxelles - Belgia) și a început să compună muzică în 1978, după ce a primit de la părinți un pian. În 1986 a înregistrat primul său single, „L’Aziza est en pleurs" atunci având deja în palmares premiul întâi la concursul Le Tremplin de Bruxelles. Doi ani mai târziu a devenit cunoscută la nivel internațional cu piesa „Croire" cu care a reprezentat Luxemburg la Eurovision.


Bruce Dickinson - 3 iunie, Arenele Romane

Celebrul solist al trupei Iron Maiden va concerta în această vară în București, în cadrul turneului său „The Mandrake Project". Acesta marchează revenirea sa solo după aproape două decenii, cu un nou album așteptat cu nerăbdare de fani.

Fanii vor avea ocazia să asculte în premieră live single-ul „Afterglow of Ragnarok" și să experimenteze energia și pasiunea lui Dickinson, care a traversat cu succes multiple domenii creative. Bruce Dickinson a început să cânte alături de Iron Maiden în 1981, trupa având peste 100 de milioane de albume vândute în întreaga lume. El s-a remarcat și ca autor, pilot, prezentator, producător de bere, om de afaceri, sportiv, scenarist și artist solo.

Megadeth - 10 iunie, Romexpo

Megadeth este un nume ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cu patru decenii de activitate, Megadeth a lansat până în prezent 16 materiale de studio care au fost prezente în topurile din întreaga lume, aducând formației discuri aur și platină în urma a peste 50 de milioane de exemplare vândute pe toate continentele.


Coldplay - 12, 13 iunie, Arena Națională

Coldplay va fi cu siguranță unul dintre cele mai mari evenimente din acest an din România.

De la primul concert al turneului, „Music Of The Spheres World Tour”, ce a avut loc în martie 2022, Coldplay a vândut peste 7.5 milioane de bilete - cea mai mare cifră de vânzări a unui turneu în ultimii doi ani. Turneul a primit review-uri pozitive atât de la fani, cât și de la critici și a primit titlul de „Favourite Touring Artist" în cadrul premiilor AMA din 2022, precum și titlul de „Turneul Anului", oferit de iHeartRadio Awards în 2023.

Coldplay a luat naștere în 1997 în Londra și este formată din Chris Martin (voce), Jon Buckland (chitară), Guy Berryman (bas) şi Will Champion (tobe).  Este una dintre cele mai de succes trupe, cu peste 50 de milioane de albume vândute, numeroase single-uri no. 1 și multiple Premii Grammy. Coldplay are la activ nouă albume de studio, cel mai recent fiind „Music of the Spheres", lansat în 2021.

Compact Paul Ciuci - „Cântec pentru prieteni” - 21 iunie, Arenele Romane

După succesul din 2023 al Turneului Național “Fata din vis-40 de ani” al trupei Compact, Paul Ciuci și colegii lui pornesc din nou la drum ajungând în orașele voastre cu un nou spectacol intitulat cum altfel decât, simplu: „Cântec pentru Prieteni!”

Considerat ca fiind unul din marile hituri ale rockului românesc, acest cantec reușește de fiecare data sa adune într-o singura voce bucuria si speranța zecilor de mii de oameni care de-a lungul timpului au participat la concertele trupei Compact.

Vita de Vie - Fenomental - 6 iulie, Arenele Romane

Lansat in 1999, Fenomental este un album cult romanesc, care pare sa sfideze timpul. Inregistrat, mixat si masterizat in Essen, Germania, beneficiind de o grafica de exceptie – celebra cutie de medicamente si avand ca locomotiva piesa Basul si cu toba mare, Fenomental este si astazi la fel de actual, atat ca sunet cat si ca mesaj.

Pe 6 iulie, la Arenele Romane, cu ocazia implinirii a 25 de ani de la lansarea acestuia, Vita de Vie pregateste un show mamut in care albumul Fenomental va fi cantat integral.


VAMA - 27 iulie, Arenele Romane

Show-ul anului 2024 pentru trupa Vama va avea loc pe 27 iulie la Arenele Romane din București. După succesul înregistrat cu seria de concerte de vară, devenite deja tradiție la Arenele Romane, formația se întoarce cu un live electrizant. 

Vama a fost fondată de Tudor Chirilă și Eugen Caminschi, care au decis în 2006, după 10 ani de activitate alături de Vama Veche, să se reinventeze și să ducă mai departe ideea de spirit mereu tânăr. Trupa are la activ trei albume, cel mai recent fiind „Better" (2017). Materialul discografic este rezultatul colaborării dintre Vama și producătorul muzical englez James Lewis.

În 2023, Vama a bifat o victorie la Red Bull SoundClash, un show electrizant la UNTOLD, lansări muzicale - „Barosanii", „Vara Pe Repeat", „Forever", iar Tudor Chirilă și-a demonstrat încă o dată calitățile de mentor în cel de-al 11-lea sezon Vocea României.


Ed Sheeran - 24 august, Arena Națională

Ed Sheeran vine pentru a doua oară în România, cu un concert ce va avea loc la Arena Națională. Evenimentul face parte din turneul "+ - = ÷ x" și îl va avea ca act în deschidere pe Calum Scott.

Starul britanic Ed Sheeran vine pentru a doua oară în București, după ce în iulie 2019 acesta a concertat tot pe Arena Națională, în fața a peste 50.000 de oameni, făcându-și apariția îmbrăcat în tricoul echipei naționale de fotbal a României. Artistul a interpretat atunci cele mai cunoscute piese ale sale în fața unui stadion arhiplin și a fost impresionat de faptul că românii îi știu versurile pe de rost.

Numai în 2023, Ed Sheeran a lansat două albume, "- (Subtract)" și "Autumn Variations", la care a lucrat cu Aaron Dessner, membru al trupei The National, ambele ajungând pe locul 1 în întreaga lume. Lansate în mai, respectiv septembrie, albumele au câștigat imediat aprecierea criticilor.

Trooper Simfonic: Lansare album - Mihai Viteazul: Poemele Românilor - 10 noiembrie, Sala Palatului

După succesul pe care l-a înregistrat concertul Trooper Simfonic, din toamna lui 2023, care a aniversat cei 28 de ani de carieră ai formației de heavy metal, Trooper își surprinde fanii chiar în prag de sărbători cu un mare anunț. Aceștia au confirmat că albumul cu numărul 11 din discografia lor e oficial pe drum și va fi publicat în anul 2024, lansarea oficială fiind pe 10 noiembrie, la Sala Palatului, unde cei cinci rockeri vor să facă un show și mai mare decât cel simfonic de anul acesta.

Discul de studio pe care fanii vor putea să îl asculte anul viitor reprezintă ultimul capitol dintr-o poveste începută de Trooper în urmă cu aproape 15 ani, în 2009. Atunci au lansat primul material intitulat „Vlad Țepeș – Poemele Valahiei” din dorința de a vorbi și de a pune în valoare părți esențiale ale istoriei care ne definește ca popor. Demersul a fost rapid îndrăgit de public, iar trupa a revenit la nouă ani distanță, în 2018, cu al doilea disc dedicat domnitorului Ștefan cel Mare. Acum, după „Poemele Valahiei” și „Poemele Moldovei”, 2024 va fi anul în care trupa dedică un tribut voievodului Mihai Viteazul și închide trilogia cu „Poemele Românilor”. Materialul va ocupa numărul 11 în discografia formației, după „X”, cel mai recent album, lansat de aceștia în 2022.


Horia Brenciu - Fac ce-mi spune inima - 22, 23, 24 noiembrie, Sala Palatului

Horia Brenciu, trei concerte aniversare în noiembrie la Sala Palatului! Celebrul showman și cântăreț Horia Brenciu va avea concerte retrospective, la Sala Palatului din București, pe 22, 23 si 24 noiembrie 2024.

Horia Brenciu, unul dintre cei mai iubiți oameni de divertisment din România, va avea trei concerte aniversare, alături de HB Orchestra Big Band, pe 22, 23 si 24 noiembrie 2024 la Sala Palatului din Bucuresti. Acesta este anul care marchează trei decenii de la prima apariție la televiziune a showman-ului Horia Brenciu, la emisiunea „Robingo”, primul quiz show din Romania, moment care a coincis cu apariția celebrului entertainer în viețile românilor. Horia Brenciu va petrece această aniversare alături de publicul care îl adoră, printr-o serie de trei concerte, la finalul lunii noiembrie. Concertele retrospective se vor desfășura sub semnul „My Way”, titlul unei piese pe care o cunoaște toată lumea, dar și drumul pe care l-a parcurs Horia Brenciu în divertismentul din România. Totodată, „My Way” este povestea trecerii inconfundabilului artist de la emisiuni de televiziune la cariera de cântăreț, de la concerte la musicaluri, de la cântări în cluburi la concerte desfășurate la Sala Palatului.

La seria de concerte retrospective de pe pe 22, 23 si 24 noiembrie, îndrăgitul interpret va fi însoțit pe scena Sălii Palatului de HB Orchestra Big Band pentru a cânta cele mai iubite piese din repertoriul unui artist care a intrat în conștiința publicului prin zeci de emisiuni si de show-uri, concerte, proiecte de televiziune, musicaluri etc. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.