Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 16 ianuarie - piftie furată și povestea unei moștenitoare darnice

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Dimineața de marți a început cu voie bună și energie, așa cum kissomanii tăi preferați te-au obișnuit de-a lungul vremii.

Au vorbit despre Ziua Culturii de ieri, dar și despre cum Oprișan este la regim și mănâncă light, lucru care poate părea neobișnuit pentru toți cei care l-au ascultat și știu cât de gurmand este. Apoi Ciprian a trecut la semnificațiile zilei.

Semnificațiile zilei

  • Ziua Statului degeaba
  • Ziua internațională a alimentelor calde și picante
  • Ziua Internațională a Rooibos (Rooibos este o plantă ce crește în podișurile din Africa de Sud și face parte din familia plantelor leguminoase. Este de fapt un arbust ce se numește „Aspalathus Linearis”. Ceaiul rooibos este cunoscut sub denumirea de ceai roșu sau ceai rooibos roșu African. Frunzele acestui arbust sunt lungi și verzi, în formă de ace. Culoarea roșu-brun a acestora apare doar atunci când frunzele sunt oxidate, după ce procesul de fermentație s-a încheiat).

Iată ce s-a întâmplat pe 16 ianuarie, de-a lungul anilor:

  • 27 î.Hr. - Gaius Julius Caesar Octavianus (n.23 septembrie 62 i.Hr.- d. 19 august 14 d.Hr. ), a primit titulatura sacrală de „Augustus”(cel venerat), intitulandu-se „Imperator Caesar Augustus divi filius”
  • 1547 - Ivan cel Groaznic a fost încoronat țar al Rusiei. Ivan al IV-lea, numit și Ivan cel Groaznic, (n. 25 august 1530 – d. 28 martie [S.V. 18 martie] 1584) a fost primul cneaz moscovit care s-a intitulat „țar”
  • 1605 - A aparut prima ediție a El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha de Miguel de Cervantes, publicată la Madrid, Spania
  • 1632 - A avut loc ședința de anatomie ținută la Amsterdam, de breasla chirurgilor. Corpul era al unui criminal executat prin spânzurare (Adriaan Adriaanszoon, sub pseudonimul de „Aris Kindt”). Rembrandt va picta în același an „Lecţia de anatomie a doctorului Nicolaes Tulp”
  • 1909 - Exploratorul britanic Ernest Shackleton a descoperit polul sudic magnetic al planetei
  • 1920 - Intră în vigoare un amendament la Constituţia SUA care interzice fabricarea şi consumul băuturilor alcoolice (“Legea prohibiţiei”), în vigoare până la 5 decembrie 1933
  • 2005 - Adriana Iliescu (67 de ani) devine cea mai vârstnică femeie din lume care dă naştere unui copil. Adriana Iliescu (n. 31 mai 1938, Craiova) a fost până la 29 decembrie 2006 cea mai vârstnică femeie din lume care a dat naștere unui copil, la vârsta de 66 de ani și 320 zile. Ea a născut-o pe Eliza Maria Bogdana la 16 ianuarie 2005, la Maternitatea Giulești din București, România. Fetița nu este, totuși, copilul său biologic. În prezent are 85 de ani! 

Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „T”. Daniel din Baie-Mare a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 10 din cele 10 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 100 de euro. 

Hoțul pofticios

Cătălin, Ciprian și Corina sunt fani mâncare, sunt pofticioși și nu se feresc să vorbească despre asta, așa că știrea pe care au comentat-o a fost fix pe subiectul lor. 

„Un bărbat din Mehedinți este căutat de poliție, după ce a furat o oală cu sarmale și mai multe caserole cu piftie lăsate la răcit pe fereastra unui apartament. Femeia păgubită susține că nu ar fi prima dată când individul o lasă fără mâncare”, apare notat pe digi24.

Așa cum era de așteptat, subiectul a fost de interes maxim, iar ascultătorii au fost implicați în poveste și au revenit cu mesaje, așa cum poți asculta și tu în podcast-ul de mai jos.

Apropo de „furat”, Corina a povestit și o întâmplare personală, din propria familia, atunci când fiul ei, seara, a primit un ou Kinder mare și „l-a văzut.”

După ce i-a explicat cum nu e bine să mănânce dulce la acea oră, kissomana a mărturisit că s-a închis în baie, unde a mâncat ea oul de ciocolată.

Moștenitoarea darnică

O nouă știre de pe Digi24.ro a ajuns în vizorul moderatorilor. De data asta, subiectul este despre o activistă care a moștenit 25 de milioane de euro, bani pe care ea a ales să-i împartă cu 50 de oameni.

De aici, prezentatorii DesKiss au lansat și o întrebare pentru ascultători - voi ce lăsați moștenire mai departe?

„Marlene Engelhorn, descendenta fondatorului BASF, Friedrich Engelhorn, a moștenit recent 25 de mlioane de euro, iar acum caută 50 de oameni care să o ajute să împartă banii, relatează Business Insider.

Engelhorn a fondat un comitet - „Guter Rat für Rückverteilung“ (Sfat bun pentru redistribuire) - care va decide ce se va întâmpla cu cele 25 de milioane de euro pe care le-a moștenitde la bunica ei, Traudl Engelhorn-Vechiatto, care a murit în septembrie 2022.

Engelhorn a trimis 10.000 de invitații unor cetățeni austrieci cu vârste de peste 16 ani, aleși aleatoriu, pentru a face parte din acest comitet”, apare notat în material.

DesKiss Dimineața - 16 ianuarie 2024

DesKiss Dimineața, 01:17:46

DesKiss Dimineața - 29 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:09

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.