Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 30 ianuarie - rareș a venit în studio și a cântat live

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Ziua de marți a început cu multă voie bună, iar kissomanii au fost într-o formă de zile mari.

De-a lungul emisiunii, ei au luat mesaje de la ascultători și au vorbit despre semnificațiile zilei. Iată despre ce e vorba:

Semnificațiile zilei:

  • Ziua Internațională a nonviolenței în școli (este marcată, anual, la data de 30 ianuarie, în şcolile din întreaga lume, la aniversarea morţii lui Mahatma Gandhi, simbolul nonviolenţei în lume. Ziua pledează pentru o educaţie permanentă în armonie, toleranţă, solidaritate, respect pentru drepturile omului, pace)  
  • Ziua croissantului 
  • Ziua...evadării (e ziua în care ești încurajat să fugi de problemele existențiale zilnice și să trăiești pur și simplu momentul! Carpe diem!)
  • Ziua mesajelor de răspunsuri nebunești 
  • Ziua „Un jodel pentru vecinii tăi” (jodel: Fel de a cânta specific muntenilor din Tirol, constând într-o vocalizare care trece fără tranziție de la vocea de piept la cea de cap, cu frecvente schimbări de registru. Ideea zilei: joacă-te cu vecinii și zi-le un jodel. Așteaptă răspuns)

Ce s-a întâmplat pe 30 ianuarie, de-a lungul anilor:

  • 1695: Constantin Brîncoveanu, domnul Munteniei, primeşte ca recompensă pentru serviciile făcute Curţii din Viena, titlul de „Principe al Imperiului”.
  • 1703: Cei patruzeci și șapte de cavaleri ronin japonezi, sub comanda lui Oishi Yoshio, răzbuna moartea maestrului lor. Răzbunarea celor patruzeci și șapte de ronini (denumiți și cei patruzeci și șapte de samurai, vendeta Akō, sau incidentul Genroku Akō) a avut loc în Japonia la începutul secolului al XVIII-lea.
  • 1933: Hitler este numit Cancelar. Este începutul dictaturii acestuia în Germania.
  • 1948: Este asasinat Mahatma Gandhi, conducator al mișcării de eliberare a Indiei. Se marchează drept „Ziua martirilor” (n. 2 octombrie 1869). Iată două citate de-ale sale care ne-a rămas la inimă: „A învăța că în viață, mai ușor se poate învinge ura cu dragostea, minciuna cu adevărul și violența cu abnegația, ar trebui să fie un element fundamental în educația oricărui copil” și „Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi în lume”.
  • 1948: La St. Moritz se desfasoara primele Jocuri Olimpice de iarna, dupa o pauza de 12 ani, datorata razboiului mondial. Au participat 669 sportivi (77 femei, 592 barbati) din 28 de tari. Japonia si Germania nu au fost reprezentate.
  • 2000 - Scurgerea de cianură de la Baia Mare. Cianura deversată accidental de o companie minieră (societatea Aurul S.A., un joint-venture al companiei australiene Esmeralda Exploration și al guvernului român) a afectat râurile Săsar, Lăpuș, Someș, Tisa și Dunăre înainte de a ajunge la Marea Neagră. Apele poluate, în special Tisa și Dunărea, au provocat moartea unei mari cantități de pește în Ungaria și în Iugoslavia. Accidentul a fost unul dintre marile dezastre ecologice din Europa de după Cernobîl.

Aniversări muzicale:

  • 1951: S-a născut muzicianul britanic Phil Collins
  • 1969: Ultimul spectacol public Beatles, pe acoperișul Records Apple din Londra. Concertul improvizație este întrerupt de poliție


Primarul și leagănele furate

„Primarul comunei Gura Teghii din judeţul Buzău, Gheorghe Micleru, a fost reţinut, împreună cu alte persoane, într-un dosar în care sunt vizate mai multe infracţiuni, între care abuz în serviciu şi delapidare. Edilul este acuzat că a luat leagăne aparținând primăriei și uși de termopan de la grădinița din comună și le-a instalat la pensiunea pe care o deţine. Procurorii au cerut arestarea lui”, apare notat pe digi24.ro.

Concurs HOCHLAND MĂRGELE DE BRÂNZĂ  - ce îți dorești pentru noul an 

Corina a anunțat și astăzi concurs Hochland, cu un premiu de 100 de euro.

„E timpul să ne uităm altfel la ce îți dorești pentru noul an. Întrebarea nu e „ce vrei de la 2024?”, ci „ce vrei de la tine în 2024?” Când ești conectat la tine, intri altfel în ritm, iar ca să te ții de treabă, trebuie să te bucuri mai tare de pauză. Pentru aceste momente este Hochland - Mărgele de brânză. O gustare sănătoasă, lejeră și sățioasă. Scrie pe WhatsApp-ul Kiss FM ce vrei de la tine în 2024 și de ce. Cel mai amuzant sau emoționant mesaj îți aduce un cadou de încurajare, constând în 100 euro de la Hochland, Mărgele de brânză. Oferă-ți gustul micilor plăceri!” a spus Corina. 

Mesajul câștigător a venit de la Ciprian - „vreau de la mine să fiu mai înțelept, înțelepciunea este arta de a trăi cum se cuvine.”

Produse plafonate

O altă știre pe care moderatorii au comentat-o are legătură cu plafonarea anumitor alimente.

„Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază va fi prelungită. De pe listă dispar cozonacul, margarina, bulionul, carnea tocată și drojdia, dar sunt introduse magiunul și untul”, notează Europa Liberă.

Muzeul Caragiale

Oprișan ne-a vorbit despre Caragiale (azi era ziua lui), așa cum doar el știe, după cum poți vedea și tu mai jos:




Ai cuvântul

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „T”. Mihai din Bragadiru a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 8 din 10 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 80 de euro.

Mama supărată

Ultima știre care a fost comentată de Ciprian, Corina și Cătălin sună așa: „O femeie în vârstă și bogată din China a decis să-și lase întreaga avere estimată la 20 de milioane de yuani, adică 2,8 milioane de dolari, pisicilor și câinilor ei, spunând că animalele ei de companie i-au fost mereu alături, în timp ce cei trei copii au neglijat-o.” Ce păreri ai despre astfel de gesturi ale oamenilor bogați?

Cântarea LIVE - rareș

rareș a venit în studio, unde a cântat live cea mai recentă piesă a lui, „Jumătate.” 

În 2022 el a căștigat show-ul One True Singer, dar a spus că „n-ar mai participa niciodată la un astfel de show, nici măcar dacă ar ști că-l câștigă.”

Mai mult, artistul a spus că niciunul dintre concurenții care au rămas în casă nu „s-a mai întors aceeași persoană.”

El a vorbit și despre noua melodie, una fericită, dar și cum seara stă mult pe TikTok, deși știe că nu e bine.

Întreg interviul mai jos:

DesKiss Dimineata 30 ianuarie 2024 invitat Rares

DesKiss Dimineața, 01:17:29

DesKiss Dimineața - 12 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:49

DesKiss Dimineața - 11 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:01:11

DesKiss Dimineața - invitată JO - 10 iulie 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:40

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.