Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 8 februarie - triunghiul amoros, femeia bărbat și doi ochi căprui

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Ziua de azi a început în forță, deși Cătălin s-a plâns de traficul infernal din Capitală.

După câteva glume și intervenții de la public, cei trei kissomani au cântat și au ascultat „Drumurile noastre”. Haide, te alături și tu corului?


După cum bine știi, pe 14 februarie sărbătorim Valentine's Day, așa că Oprișan a fost curios să afle ce se mai întâmplă în ziua de azi la această sărbătoare importată.

În podcast-ul de mai jos afli detalii.

Una peste alta, Ciprin a trecut la semnificațiile zilei, iar 8 februarie nu dezamăgește.

Semnificațiile zilei:

  • Ziua Râzi și Îmbogățește-te! (Este o zi în care să râzi. Și să te bucuri de numeroasele beneficii pe care le aduce râsul, despre cafre se știe că îmbunătățește sănătatea. Râsul îți schimbă starea de spirit în bine, poate reduce stresul și tensiunea arterială și întărește sistemul imunitar. Așadar, râsul ne face bogați.) 
  • Joia Grasă (Joia Grasă, sau Tłusty Czwartek este o tradiție poloneză, sărbătorită în fiecare an, ocazie care le oferă pofticioșilor șansa de a se răsfăța înainte de a intra în Postul Paștelui. Această zi este celebrată prin răsfățul cu tradiționalele gogoși poloneze umplute „pączki“ și cu „faworki“, sau „aripi de înger“, un produs de patiserie la fel de savuros. În Polonia se crede că, dacă nu mănânci cel puțin un pączek în această zi, vei avea ghinion pentru restul anului.)
  • Ziua melasei (Dacă nu ați gustat niciodată melasă, atunci Ziua Melasei este ziua perfectă pentru a vă răsfăța cu acest preparat. Melasa este în esență un sirop gros de zahăr făcut din trestie de zahăr sau sfeclă de zahăr.)
  • Ziua Operei
  • Ziua Zborului Zmeielor
  • Ziua Propunerii (în căsătorie)

Ce s-a întâmplat de-a lungul anilor pe 8 februarie:

  • 1828 – S-a născut scriitorul francez Jules Verne
  • 1834 – S-a născut chimistul Dmitri Ivanovici Mendeleev, creatorul „legii periodicităţii” şi al tabelului periodical elementelor
  • 1856 - Domnitorul Barbu Ştirbei decretează desfiinţarea robiei în Muntenia
  • 1859 - A avut loc primirea entuziastă a domnitorului Principatelor Unite ale Moldovei şi Valahiei Alexandru Ioan Cuza la Bucureşti, după dubla sa alegere ca domn, unde rosteşte Proclamaţia către ţară
  • 1907 – (21 februarie s.n.) Inceputul Răscoalei Ţărănesti din 1907
  • 1916 - Conform legendei, aflat la Zürich, în cafeneaua „Cabaret Voltaire”, scriitorul Tristan Tzara creează un nou curent de avangardă: dadaismul. Dadaismul este un curent literar-artistic, apărut în Europa în anul 1916, caracterizat prin ridicarea hazardului la rang de principiu de creație, prin negarea oricărei legături între gândire și expresie
  • 1919 – Primul zbor comercial aerian pe ruta Paris – Londra
  • 1941 - Este datat Testamentul lui Iuliu Maniu. „Sufletul mi-l închin atotputernicului Dumnezeu, tot devotamentul meu şi dincolo de mormânt mult încercatuluimeu neam românesc, iar iubirea mea o leg cu fraţii şi nepoţii mei şi cu bunii mei prieteni, care nici întru cele mai grele persecuţii nu m-au părăsit în calea grea care mi-a fost hotărâtă de soartă”
  • 1948 – Se încheie Jocurile Olimpice de la St.Moritz in Elvetia. Au participat 28 de naţiuni, 669 sportivi, (77 femei, 592 barbati) intr- un numar de 22 de probe olimpice. Jocurile au fost primele care s-au desfasurat după al doilea război mondial si s-au organizat la 12 ani de la ultimele Jocuri de iarnă în 1936
  • 1960 – Primele opt stele comemorative sunt instalate în celebra Hollywood Walk of Fame
  • 1984 – Deschiderea oficiala celei de-a XIV-a editii a Jocurilor Olimpice de iarna de la Saraievo, Iugoslavia de catre presdintele Mika Spiljak. În 1984, Jocurile Olimpice de iarnă au avut loc pentru prima dată într-o ţară socialistă. Ospitalitatea oamenilor din Sarajevo a fost extraordinara. La vremea aceea nu exista nicio indicaţie privind, razboiul care va devasta oraşul câţiva ani mai târziu. Au participat 49 naţiuni, 1272 sportivi (274 femei, 998 barbati). România s-a prezentat cu o delegație de 19 sportivi (trei femei și 16 bărbați)

Triunghiul amoros din Vaslui

Kissomanii, pe un fundal sonor romantic, au comentat următoarea știre: „Telenovelă în toată regula la primăria Duda Epureni, din judeţul Vaslui. Viceprimarul este acuzat că a stricat casa unui bărbat cu doi copii, după ce s-a iubit cu partenera acestuia de viaţă. Idila era cunoscută de toată comuna, mai puţin de soţul încornorat, care a aflat întâmplător.”

Întreg materialul îl poți citi aici. Ce părere ai despre treaba asta?

Femeia deghizată

O altă știre interesantă vine din Craiova, așa că moderatorii n-au ezitat să o comenteze. „O femeie din Craiova a fost arestată preventiv pentru înşelăciune, ea fiind acuzată că a pretins că este bărbat şi a convins o altă femeie ca, timp de şapte ani, să îi trimită diferite sume de bani. Prejudiciul se ridică la 242.000 de lei şi 17.000 de euro.”

Întreg materialul îl poți citi aici.

Doi ochi căprui?

Un moment amuzant al emisiunii a fost atunci când Corina a făcut o analiză pe text a melodiei populare „Doi ochi căprui”, interpretată de trupa Bambi.

Ea s-a blocat la versurile - „Iubeam și eu cândva doi ochi căprui, plângeam când nu-i vedeam de dorul lui.”

Au urmat multe mișto-uri și interpretări, iar ascultătorii au fost implicați în poveste, așa că dă play la podcast-ul de mai jos să vezi și tu cum stau lucrurile de fapt.


Ai cuvântul 

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „L”. Mihai din Târgoviște a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 10 din 10 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 100 de euro.

WinterKiss

Weekend de weekend, cele mai tari pârtii din Carpați te așteaptă la zăpadă, iar apoi la dans și voie bună - începe WinterKiss 2024!

Din 20 ianuarie și până pe 3 martie, DJii KISS FM (Tom, Safta, Cristi Neacșu, OLiX, Bad & Boujee, Partydul Kiss FM, DJ Antenna, Ana Moga) au grijă să te simți bine după ce te-ai bucurat de sporturile preferate de iarnă.

Ne găsești în cele mai tari stațiuni montane de la noi, Poiana Brașov, Sinaia, Rânca, Straja, Transalpina și Păltiniș, așa că abia așteptăm să ne vedem la fața locului și să ne simțim bine împreună!

Dacă nu ești la munte în perioada următoare, nu-ți face griji, deoarece aducem noi muntele la tine! 

Vei putea asculta la radio petrecerile WinterKiss, în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 19:00 și 21:00!

Pe 10 februarie avem așa:

  • Sinaia - Host: Cristi Neacșu 
  • Straja - Bad & Boujee + DJ Emil Safta. Host: MC Tom

Jules Verne

Pentru că azi era ziua scriitorului francez Jules Verne, Oprișan ne-a vorbit despre el, așa cum doar poate să o facă. Ia aruncă un ochi și tu, la clipul de mai jos:




DesKiss Dimineața - 8 februarie 2024

DesKiss Dimineața, 01:08:03

DesKiss Dimineața - 29 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:09

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.