Cool Stuff

O imagine spectaculoasă - 40 de femei celebre au apărut pe coperta Vogue UK

Un număr de colecție.

Timp de șase ani, Edward Enninful a fost editorul șef al publicației britanice Vogue UK, dar în iunie a renunțat la job, în mod neașteptat.

Cu toate astea, bărbatul a hotărât să-și facă ieșirea „în forță”, inițiativă care i-a reușit senzațional.

Pentru ultimul număr sub „conducerea” lui, Enninful a adus 40 de femei celebre pe care le-a pus pe copertă - Naomi Campbell, Cindy Crawford, Miley Cyrus, Linda Evangelista, Jane Fonda, Dua Lipa, Kate Moss și Serena Williams sunt doar câteva dintre ele.




Ședința foto a avut loc în Manhattan, New York, iar coperta a fost realizată de Steven Meisel, în timp ce fotografiile din interiorul revistei au fost făcute de Ned Rogers.

Vedetele au fost prezente pentru acest proiect și au zburat din diferite colțuri ale lumii (Londra, Paris, Milano, Los Angeles) pentru a onora invitația. 

„Când a fost vorba de ultimul meu număr, am știut că-mi doresc o copertă doar cu femei. Normal! Femeile sunt cele care au format Vogue UK de peste 108 ani și în mod cert au făcut același lucru și cu mine, timp de șase ani și jumătate, cât am stat aici, să nu mai vorbesc despre cele care m-au ghidat în viață. A fost clar pentru întreaga echipă că o singură femeie nu poate cuprinde ultimii ani din viața publicației. Aveam nevoie de un grup și de puterea colectivă, astfel încât să aducem la viață ceea ce sper că a fost o perioadă provocatoare și evolutivă din istoria Vogue ”, a notat el în scrisoare de adio.




Enninful a fost un adevărat lider în domeniu, iar vestea retragerii sale a uimit întreaga industrie - pe lângă munca lui la publicații precum i-D, W și Vogue SUA, el a adus diversitate în echipa revistei, cât și în paginile sale, de la fotografi de culoare la modele cu diferite tipuri de dizabilități.

În plan profesional, el va prelua un job de consilier în cadrul companiei-mamă Vogue, Condé Nast, în timp ce job-ul său va fi preluat de Chioma Nnadi, prima femeie de culoare care va avea poziția asta în cadrul publicației.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.