Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 15 februarie - reacții post-Valentine's Day, dar și „melodia care aduce nostalgia”

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

După cum bine știi, ieri a fost Ziua Îndrăgostiților, așa că moderatorii au glumit tare mult pe acest subiect, ba chiar au fost curioși să știe, „doar de la bărbați”, cum „au supraviețuit”, dar și câți bani au scos din buzunare pentru ziua asta de iubire. 

„Unde au fost trimiși copilașii ieri seara”, a vrut să afle și Corina, după ce a specificat că întrebarea cu supraviețuire este dedicată celor „care au trecut de la romantism la reumatism” aka „celor căsătoriți.”

Mesajele nu au încetat să apară, după cum poți asculta și tu în podcast-ul de mai jos. 

Apropo de asta, tu cum te-ai serbat ieri?

Ciprian a trecut ulterior și la semnificațiile zilei, așa că hai să vedem despre ce e vorba.

Semnificațiile zilei:

  • Ziua Națională a Lecturii (Obiectivul e simplu: citiți, oameni buni, indiferent de vârstă, sex, rasă, abilități! Semnificație istorică a zilei de 15 februarie: s-au născut două personalități culturale de seamă ale României, ambele avâd un rol important în dezvoltarea educației românești și, implicit, în promovarea lecturii: Titu Maiorescu (15.02.1840) — politician, critic literar, fondatorul societății literare Junimea, membru fondator al Societăţii Academice Române, fost preşedinte al Consiliului de Miniştri al Romaniei și Spiru Haret (15.02.1851) — matematician, ministru al Educației - de 3 ori (cunoscut pentru dezvoltarea sistemului educațional modern al României).
  • Ziua Internațională a Copilului bolnav de cancer (Simbolul Zilei internaţionale a copilului bolnav de cancer este fundiţa galben-aurie, al cărei scop este acela de a atrage atenţia asupra faptului că fiecare copil bolnav de cancer are dreptul la cea mai bună îngrijire medicală şi psihosocială. „În fiecare an, peste 400.000 de copii şi adolescenţi cu vârsta sub 20 de ani sunt diagnosticaţi cu cancer. Rata de supravieţuire depinde de regiunea în care aceştia trăiesc - 80% în ţări cu venituri ridicate, dar numai 20% în ţări cu venituri mici şi medii. Obiectivul ţintă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, de Ziua internaţională a copilului bolnav de cancer, este de a elimina suferinţa copiilor care luptă cu această boală şi de a atinge un procent de supravieţuire de cel puţin 60% pentru copiii diagnosticaţi cu cancer din întreaga lume până în 2030.”
  • Ziua Hipopotamilor (Specia a evoluat în Africa, cu circa 8 milioane de ani în urmă, iar în prezent, hipopotamii trăiesc în ţări precum Zambia şi Tanzania. Aceste mamifere semiacvatice sunt înrudite cu balenele, delfinii şi marsuinii. În greaca veche, cuvântul hipopotam înseamnă „cal de apă”, un nume potrivit pentru aceste fiinţe care îşi petrec cea mai mare parte în apă, dar care, în mod surprinzător, nu ştiu să înoate.
  • Ziua de apreciere a persoanelor celibatare (#SinglesAwarenessDay), celebrată după Ziua Sfântului Valentin, e un prilej de celebrare şi apreciere a celor care nu se află într-o relaţie. A fi celibatar nu este neapărat o lipsă de opţiuni, ci mai degrabă o alegere, aceea de a nu-ţi lăsa viaţa să fie definită de statutul relaţional.

Ce s-a întâmplat de-a lungul anilor, de 15 februarie

  • 1564 - S-a născut Galileo Galilei, fizician, matematician, astronom și filosof renascentist (d. 1642). Printre realizările sale se numără îmbunătățirea telescoapelor și observațiile astronomice realizate astfel. Galileo a fost numit „părintele astronomiei observaționale moderne”, „părintele fizicii moderne”, „părintele științei” și „părintele științei moderne”. Stephen Hawking a spus că „Galileo, poate mai mult decât orice altă persoană, a fost responsabil pentru nașterea științei moderne.”
  • 1850 - S-a născut Ion Andreescu, pictor român ales membru al Academiei Române post-mortem; (d. 1882).
  • 1965 - A murit Nat King Cole, pianist, interpret de jazz și cantautor american (n. 1919). 
  • 1969 - A fost inaugurată linia ferată electrificată Bucureşti – Braşov, prima de acest fel din România.
  • 1980 - A fost lansată la apă, la Brăila, prima navă de pescuit oceanic construită în România.
  • 1990 - A fost înființată UNITERR (Uniunea Teatreleor din România), avându-l președinte pe Ion Caramitru.
  • 2013 - Un meteorit a explodat deasupra Rusiei; 1.500 de oameni au fost răniți de cioburile de geamuri sparte sau de obiecte deplasate de unda se șoc. Acest lucru s-a întâmplat cu doar câteva ore înainte de trecerea așteptată a asteroidului 2012 DA14 (asteroidul care urma să treacă cel mai aproape de Terra).

Proprietara și clientul

Kissomanii au comentat o știre foarte interesantă, așa cum apare notată pe știrileprotv.ro: „Administratora unei proprietăți de pe Airbnb i-a trimis unei femei imagini suprinse pe camerele sale de supraveghere în care soțul ei este însoțit de o altă femeie. Totul a pornit după ce bărbatul a oferit o recenzie negativă.”

Te invităm să citești materialul și să ne zici - a procedat corect proprietara sau nu? Tu ce ai fi făcut în locul ei?

Tinerii cărați în spate de ISU

O altă știre de pe agenda zilei a avut loc în Orăștie. Iată despre ce e vorba, așa cum notează digi24.ro: „Fotografiile făcute de ISU Hunedoara în Orăștie, în urma inundațiilor, au stârnit dezbateri aprinse pe rețelele sociale. Mai multe persoane care locuiesc la periferia orașului au chemat pompierii să fie salvate din calea puhoaielor, chiar dacă apa era până la glezne. Salvatorii i-au cărat în spate pe acești tineri, care râdeau, până la loc uscat.” Tu ce părere ai despre toate aceste lucruri?

Ai cuvântul 

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „D”. Petruța din Breaza a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 10 din 10 întrebări. Așadar, ea a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogată cu 100 de euro. 

WinterKiss 2024

Frenezia WINTERKISS e în toi! Pe 7 pârtii importante din țară, în fiecare zi de sâmbătă până pe 2 martie, ai sky party Kiss FM. 

WinterKiss va fi în Poiana Brașov, Sinaia, Rânca, Straja, Transalpina, Păltiniș. Party-urile de pe pârtie se vor auzi pe radio în fiecare sâmbătă și duminică de la 19:00.

Uite unde ne găsești în weekend:

  • Rânca: MC Tom + DJ Emil Safta. Host: Cristi Neacșu
  • Poiana Brașov: DJ Antenna. Host: Ana Moga

Concurs eMag Genius

 „Tu la cine te gândești prima oară când auzi cuvântul „economii”? Nu vrem nume de bănci, nici cereri de mărire de salariu. Vrem un nume de persoană. În luna iubirii, fă-i cadou acelei persoane – Genius de la eMAG! Pentru că Genius fix asta face. Economie.  Acum poți să adaugi gratuit „plus 1” în abonamentul tău Genius Family. Și vă bucurați împreună de oferte exclusive și livrare gratuită. Tu cu cine ai împărți Genius de la eMAG? Spune-ne într-un mesaj pe WhatsApp cu cine ai împărții Genius Family  si la ce ați folosi banii economisiți împreună. Dacă n-ai deja abonament Genius, poți câștiga unul, în care să mai adaugi pe cineva. În plus, primiți amândoi vouchere de cumpărături pe eMag”, a citit Ciprian.

Vitaminele le-au cerut ascultătorilor să le trimită pe Whatsapp cu cine ar împărți eMag Genius Family și de ce. Cel mai mișto mesaj câștigă vouchere eMag de 400 de lei pentru cel care a dat mesajul și voucher eMag de 300 de lei pentru cel care a fost numit în mesaj.

În această dimineață, mesajul câștigător a fost trimis de Adrian din București: „Aș împărți Genius cu soția, să nu mai vadă când îmi cumpăr jocuri pentru Xbox și ustensile de pescuit, iar eu să nu mai văd când își cumpără creme și toate cele.” Cinstit sau nu?

Melodia care aduce nostalgia

A venit și momentul tău preferat din FM. Iată alegerile pe ziua de azi:

Corina: House of Pain - Jump Around (aleasă și câștigătoare de ascultători)


Dinu: Tracy Chapman - Fast Car


Oprișan: Erique Iglesias - Subeme la radio


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.