Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 28 februarie - ANAF-ul și datornicii, dar și Ziua somnului în public

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

După ziua de ieri, unde s-a lăsat cu emoții, atunci când Erika Isac a fost prezentă în studioul Kiss FM, azi lucrurile au fost mai lejere.

Băieții au făcut glume despre cum vine luna martie și implicit sezonul mărțisoarelor și cadourilor pentru fete și femei, dar s-a trecut rapid la lucruri mai serioase, cum ar fi statul și taxele.

Cei trei kissomani, în frunte cu Oprișan, au făcut mișto despre cum ANAF stă cu ochii pe datoriile oamenilor. 

„În încercarea de a strânge tot mai mulți bani la buget, Fiscul și direcțiile de taxe și impozite locale, care țin de primării sunt cu ochii pe datoriile românilor. Inclusiv cei cu restanțe mici sunt vizați.

Oamenii au la dispoziție aproximativ două săptămâni ca să le achite sau se vor trezi cu conturile blocate. Experții fiscali atrag atenția că somațiile de plată ajung cu întârziere. În plus, platforma ANAF-ului nu funcționează mereu”, apare notat pe știrileprotv.ro.

Așa cum era de așteptat, ascultătorii au fost implicați în discuție și întrebați ce părere au despre toate astea, după cum vei putea asculta și tu în podcast-ul de mai jos.

De-a lungul emisiunii, Ciprian, Corina și Cătălin au dezbătut semnificațiile zilei, unde „Ziua somnului în public” a avut mare succes, iar ascultătorii au povestit unde au reușit ei să adoarmă, de la dentist și până la propria nuntă.

Tu ce povești ai?

Semnificațiile zilei

  • Ziua Internațională a bolilor rare - Prin această zi se urmăreşte creşterea gradului de conştientizare şi generarea schimbării pentru cei 300 de milioane de oameni din întreaga lume care trăiesc cu o boală rară, pentru familiile lor şi pentru cei care îi îngrijesc. Numărul acestora reprezintă între 3,5% şi 5,9% din populaţia globală, iar 72% din afecţiuni sunt boli genetice.
  • Ziua Sufleului de ciocolată
  • Ziua cheilor de mașină și a schimbărilor mici
  • Ziua Designului Floral - Ziua recunoaște arta, istoria și semnificația desenelor florale. Desenele florale sunt una dintre formele importante de artă culturală din lume. Istoria desenelor florale datează din Egiptul antic, unde picturile, gravurile și sculpturile din morminte dezvăluie buchete făcute din flori și muguri de lotus. Deci, nu există nicio îndoială că oamenii au fost implicați în această formă de artă din cele mai vechi timpuri.
  • Ziua Somnului în public
  • Ziua Tocăniței

Satelitul buclucaș

O altă știre pe care comentatorii au adus-o în discuție sună așa: „Primul satelit de spionaj al Coreei de Nord este „funcţional”, a declarat marţi un expert în probleme spaţiale din Olanda, după ce a detectat modificări ale orbitei sale care sugerează că Phenianul reuşeşte să controleze maşinăria spaţială, deşi capacităţile sale rămân necunoscute. 

După două eşecuri răsunătosare, Coreea de Nord a reuşit să plaseze cu succes pe orbită satelitul Malligyong-1, în noiembrie. Mass-media de stat a Phenianului a afirmat că acesta a fotografiat deja situri militare şi politice sensibile din Coreea de Sud, Statele Unite şi din alte părţi, dar nu a publicat nicio imagine. Radioamatori independenţi nu au detectat însă semnale de la satelit.” Întreg materialul pe g4media.ro.

Horoscopul inedit

Un alt moment amuzant al zilei a fost atunci când kissomanii au prezentat o altă față a horoscopului și au făcut previziuni pentru ascultătorii care au intrat în direct, în funcție de ziua lor de naștere. Dă un play la podcast-ul de mai jos și distrează-te și tu!

Ai cuvântul 

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „I”. Maria din Sfântu Gheorghe din București a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 4 din 10 întrebări. Așadar, ea a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogată cu 40 de euro. 

Înterdicții din Franța

Ultima știre de pe agenda zilei vine tot de la știrileprotv.ro și sună așa: „Un nou decret al Guvernului francez precizează lista denumirilor care sunt rezervate produselor de origine animală, precum "steak", "escalop", "jambon", "file" şi "antricot", şi care devin astfel interzise pentru produsele pe bază de proteine vegetale.

Textul de lege reprezintă una dintre mai vechile revendicări ale firmelor din sectorul creşterii animalelor, care consideră că termeni precum "jambon vegetal", "cârnaţi vegani" şi "bacon vegetarian" pot crea confuzie în rândul consumatorilor.” Păreri?


WinterKiss 2024

Frenezia WINTERKISS e în toi! Pe 7 pârtii importante din țară, în fiecare zi de sâmbătă până pe 3 martie, ai sky party Kiss FM. 

WinterKiss va fi în Poiana Brașov, Sinaia, Rânca, Straja, Transalpina, Păltiniș. Party-urile de pe pârtie se vor auzi pe radio în fiecare sâmbătă și duminică de la 19:00.

Uite unde ne găsești în weekend:

  • 2 martie: Poiana Brașov - DJ George A și DJ Antenna. Host: DJ Yaang (Ovidiu Stanescu)
  • 2 martie: Șureanu - DJ Emil Safta. Hosts: Cristi Neacșu și MC Tom
  • 3 martie: Păltiniș -  DJ Emil Safta. Hosts: Cristi Neacșu și MC Tom

DesKiss Dimineața - 28 februarie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:49

DesKiss Dimineața - 29 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:09

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.