Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 6 martie - Apocalipsa Meta și El Dorado al României

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

În această dimineață vitaminele au început emisiunea povestind cum au petrecut apocalipsa Meta și întrebțnd ascultătorii ce au făcut în cele două ore cât platformele de socializare au picat ieri, 5 martie.


Iată ce au făcut Corina, Cătălin și Ciprian:  


Semnificațiile Zilei

În ceea ce privește semnificațiile zilei, Ciprian a atras atenția că astăzi, 6 martie, se sărbătoresc următoarele: 

- Ziua Stomatologilor

- Ziua biscuitului Oreo - creat și fabricat de Nabisco (National Biscuit Company, US) în 1912, prăjitura înseamna două rondele crocante de ciocolată umplute cu cremă albă. De la apariția sa pe piață, această prăjitură de atunci a fost cel mai bine vândut „cookie” din America.

- Ziua Rochiei - designerul de modă Ashley Lauren a fondat ziua pentru a aduce un omagiu rochiilor și momentelor magice asociate purtării acestui articol vestimentar versatil (absolvire, prima întâlnire, nuntă etc).

- Ziua Cheesecake-ului cu ciocolată albă - cheesecake este un desert făcut cu brânză de vaci, ouă și zahăr, pe o crustă de biscuiți graham zdrobiți. Poate fi coapt sau congelat până când brânza și alte componente se așază într-o bucată solidă. Desertul este adesea servit cu fructe, ciocolată, compot sau frișcă. Cele mai comune arome de cheesecake sunt afine și căpșuni, dar astăzi este vorba despre varianta mai puțin populară, cheesecake cu ciocolată albă. 

Apoi, Cătălin a povestit ascultătorilor despre satul unic din România, locul unde aurul curge, la propriu, în râuri. Oamenii au rămas muți de uimire. I se mai spune și El Dorado al României!

De asemenea, tot el a povestit și despre soluția găsită de un edil din Gorj pentru a crește încasările la bugetul local: taxe și impozite plătite la birtul din sat. 

Ciprian a vrut să afle de la ascultători cum se pregătesc de 8 martie, ceea ce l-a făcut pe Oprișan să aducă în discuție un studiu despre care spune că tradiția se păstrează - 83% dintre români consideră că florile sunt cel mai potrivit cadou. 

Ascultă întreaga emisiune mai jos: 

DesKiss Dimineața - 6 martie 2024

DesKiss Dimineața, 01:17:37

DesKiss Dimineața - 1 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:53

DesKiss Dimineața - 30 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:41

DesKiss Dimineața - 29 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:09

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.