Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 7 martie - ajunul Zilei Femei

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

Matinalul a început astăzi cu anunțul că ne aflăm în ajunul Zilei Femei. S-a glumit și dezbătut mult pe această temă, iar Corina i-a sfătuit pe bărbați să aibă grijă ce dulciuri oferă femeilor de 8 martie, pentru că există o categorie care le poate lăsa fără carnet de șofer. 

Semnificațiile Zilei

În a doua oră de emisie, Ciprian a dat citire la semnificațiile zilei de 7 martie: 

- Ziua Internațională a Zambilei

- Ziua Maimuțelei-șosețică - O șosetă umplută, în formă de maimuță este evident o maimuță-șosetă. În Statele Unite și Canada, aceste jucării sunt un amestec de artă populară și prostie. Maimuțele-șosete au membre excepțional de luuungi, cozi luuungi și buze roșii vibrante. Figura a fost înrădăcinată în cultura populară, apărând în benzi desenate și în piese de artă.

- Ziua Fripturii de porc în formă de coroană - Mușchiul de porc este aranjat în cerc, cu coastele îndreptate în sus, ceeaa ce oferă preparatului aspectul unei coroane. Când este plasat ca piesă centrală, masa are un strop de regalitate. 

- Ziua Puterii plantelor - Este sărbătorită în fiecare 7 martie pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la beneficiile alimentației durabile și pentru a încuraja pe toată lumea să adopte diete pe bază de plante. 

- Ziua de Combatere a Escrocheriilor - Ziua își propune să atragă atenția asupra necesității ca oamenii onești să fie conștienți și educați cu privire la tacticile pe care escrocii le pot utiliza pentru a înșela și fura. 

Într-o zi de 7 martie s-au mai întâmplat următoarele:

1875 - S-a născut compozitorul francez Maurice Ravel (m. 28.12.1937).

1876 - Oficiul de Patente al SUA brevetează invenţia telefonului, aparținând lui Alexander Graham Bell, inginer şi om de ştiinţă american (1847-1922), iar în 1926 (50 de ani mai târziu), a avut loc prima convorbire telefonică transatlantică.

1912 - Roald Amundsen a anunţat descoperirea Polului Sud.

Unul dintre cele mai amuzante momente din emisiune a fost dat de termostatul din redacție, iată ce a generat acesta: 


Lista lu’ Marco

Marco Badea a vorbit la rubrica lui de astăzi despre piața muncii și despre 5 lucruri pe care ar trebui să le știi despre aceasta. 

- 6 din 10 angajați declară că un criteriu esențial în alegerea unui job nou este flexibilitatea la locul de muncă

- în 2024 sunt la mare căutare joburile noi 

- anul acesta joburile în IT, inginerie, sănătate sau management vor fi printre cele mai bine plătite

- bătălia dintre companiile care-și vor fizic angajații la birou și cele care permit munca la distanță continuă și în 2024 

- nevoia de muncitori străini rămâne constantă în 2024 pentru companiile românești

 Ascultă întreaga emisiune mai jos: 

DesKiss Dimineața - 7 martie 2024

DesKiss Dimineața, 01:15:23

DesKiss Dimineața - 1 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:53

DesKiss Dimineața - 30 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:41

DesKiss Dimineața - 29 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:09

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.