Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 11 martie - ziua în care ești îndemnat să-ți urmezi visele

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

O nouă săptămână a început în forță, iar cei trei kissomani au venit încărcați de energie bună și informații interesante. 

S-a trecut rapid la semnificațiile zilei, iar ascultătorii au fost implicați în discuții. Hai să vedem despre ce e vorba:

Semnificațiile zilei

  • Ziua Națională a Meseriilor: Este ziua dedicată tuturor meseriaşilor, indiferent de vârstă, sărbătorită, în fiecare an, la 11 martie, fiind instituită prin Lege, în 2019.
  • Ziua celui de al doilea prenume: Uneori, părinților sau nașilor le e dificil să aleagă un singur nume. Dar problema se rezolvă foarte simplu, dintotdeauna, iar copiii primesc, conform unei tradiții moștenite de veacuri, și un nume de sfânt sau unul cu tradiție în familie.
  • Ziua mondială a instalaţiilor sanitare: Este un eveniment internaţional, iniţiat în 2010 de World Plumbing Council şi celebrat în fiecare an pe 11 martie în semn de recunoaştere a importanţei pe care instalaţiile sanitare îl joacă în sănătatea şi confortul societăţii.
  • Ziua spălării nasului: Doreşte să educe publicul în ceea ce priveşte importanţa curăţării foselor nazale, o practică la fel de importantă din rutina de igienă ca şi spălatul pe mâini.
  • Ziua fără fumat: Are drept obiectiv aducerea la cunoştinţa publicului a pericolelor fumatului şi prezentarea resurselor disponibile care îi pot ajuta pe oameni să ia decizia de a încerca să se lase de fumat, oferind încurajare şi sprijin într-o manieră utilă şi fără prejudecăţi.
  • Ziua dezmințirii
  • Ziua „urmează-ți visurile!” - Sărbătoarea a fost creată pentru a-i face pe toți, atât bătrâni, cât și tineri, să realizeze că pot să construiască și să-și urmeze visurile.

Ascultătorii ne-au povestit despre dorințele și visele lor, după cum asculta și tu în podcast-ul de mai jos.

Șpăgi la poliție

Una dintre știrile pe care cei trei moderatori au comentat-o, nu este una foarte fericită, dar nici una lipsită de umor. 

„Pastramă de oaie, roiuri de albine, centrale termice sau baxuri de vin și chiar mămăligă sunt doar câteva dintre cele mai bizare șpăgi primite de polițiști în ultimii 10 ani. 

Lista mitelor neobișnuite este una lungă”, apare notat pe digi24.ro. 

În cazul în care mai ești curios de exemple, iată ce mai avem: „Un comisar-șef din București a fost acuzat că a cerut unui hoț un bax de vin, apă minerală și 15 fripturi. Un polițist din București a primit două centrale termice și boilere de la un om de afaceri.”

Ai cuvântul 

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „C”. Bogdan din Brașov a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 10 din 10 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 100 de euro. 

Caprele și CFR-ul

Cireașa de pe tort a zilei a fost dată de o știre de pe b365.ro. Corina, Cătălin și Ciprian au comentat-o, după cum poți vedea și în clipul de mai jos.

Iată despre ce e vorba: „O situație neplăcută s-a produs într-un tren operat de CFR Călători care circula pe ruta Deva – București Nord. Un bărbat s-a urcat cu caprele în vagon și a mers cu ele până la București, pe un drum care durează mai mult de 10 ore.”


DesKiss Dimineața - 11 martie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:35

DesKiss Dimineața - 1 mai 2024

DesKiss Dimineața, 01:12:53

DesKiss Dimineața - 30 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:11:41

DesKiss Dimineața - 29 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:14:09

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.