Kiss Time Out

„Oppenheimer” a avut premiera în Japonia, singura țară care a experimentat ororile bombei nucleare

Japonezii au avut șansa de a vedea filmul premiat cu Oscar.

La opt luni de la premiera mondială, filmul „Oppenheimer”, în regia lui Christopher Nolan, a avut premiera în Japonia, sigura țară care a experimentat ororile bombei nucleare. 

Așa cum era de așteptat, japonezii au fost îndurerați de povestea din film, axată pe tehnologia devastatoare creată de J. Robert Oppenheimer și echipa lui de oameni de știință.

Mulți au considerat campania de marketing a filmului una care trivializează atacurile din 1945 asupra Hiroshima și Nagasaki, iar cei de la Universal Pictures nu au inclus Japonia în țările în care filmul urma să aibă premiera.

Odată cu lansarea în Japonia, Universal a cerut opinia supraviețuitorului bombei atomice Tomonaga Masao. El a mărturisit că a putut simți lupta interioară a personajului principal, în ultima parte a filmului, atunci când începe să „dea înapoi” cu privire la armele nucleare.

„Toată povestea este conectată cu o problemă fundamentală a zilelor noastre, unde o lume fără bombe nucleare devine din ce în ce mai distantă. Aici putem simți mesajul ascuns al lui Nolan care încearcă să încurajeze responsabilitatea politică”, spune el.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.