Cool Stuff

Anne Hathaway: radiografia carismei unei actrițe de excepție în 10 filme de top

Anne Hathaway este un nume celebru în industria cinematografică globală, ce a parcurs gamă largă de roluri și genuri, dovedindu-și talentul constant, în timp ce a lucrat cu unii dintre cei mai buni regizori și actori din domeniu.

Timp de peste două decenii, publicul a urmărit-o pe Anne Hathaway cum a crescut ca actriță, trecând de la filme de familie sau romantice la filme de acțiune, cu personaje dure. Recent, ea a uimit criticii cu interpretarea sa din Eileen. 


În 2013, Hathaway a câștigat primul ei Oscar la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar" pentru interpretarea fenomenală a personajului Fantine din musicalul/drama „Les Misérables” de Tom Hooper. Ea a devenit una dintre cele mai apreciate interprete ale generației sale și a lucrat cu unii dintre cei mai buni regizori, de la Gary Marshall la Jonathan Demee și Christopher Nolan.

De la „The Princess Diaries" de la Disney (pentru care se lucrează la un threequel) la „Interstellar” de Christopher Nolan și, bineînțeles, la favoritul fanilor, „The Devil Wears Prada", iată care sunt unele dintre cele mai bune filme ale actriței îndrăgite de generații noi și vechi:

Love & Other Drugs (2010)

Un mic proiect de impact care o reunește pe Hathaway cu colegul ei de platou din Brokeback Mountain, Jake Gyllenhaal. Ea este Maggie, care moare încet din cauza bolii Parkinson. El este Jamie, un agent de vânzări nu foarte etic, care promovează cu veselie Zoloft și, mai târziu, Viagra. Lucrurile legate de dragoste par banale. Atunci când actorilor li se permite să vorbească despre sex și droguri, lucrurile devin interesante.


The Intern (2015)

Ben (Robert De Niro) devine un stagiar în vârstă de 70 de ani pentru un site de modă online fondat de Jules Ostin (Hathaway), o femeie dependentă de muncă, care încearcă să se descurce mai bine în gestionarea echilibrului dintre viața personală și cea profesională. The Intern este un film amuzant, realizat de una dintre cele mai bune regizoare ale cinematografiei, Nancy Meyers. Chimia dintre De Niro și Hathaway, ca un fel de relație tată-fiică, susține această dramedie simpatică, în timp ce pune în mod revigorant în evidență ageismul la locul de muncă, viața complicată a femeilor care încearcă să le aibă pe toate și cum, cu puțin ajutor intergenerațional, totul este posibil. The Intern a fost un succes în rândul cinefililor, câștigând peste 194 de milioane de dolari în box office și câștigând premiul pentru cea mai bună comedie la AARP Movies for Grownups Awards. Disponibil pe Max.


Ocean's 8 (2018)

Ocean's 8 le urmărește pe unele dintre cele mai inteligente și talentate escroace, în timp ce încearcă să pună la cale unul dintre cele mai mari jafuri din viața lor: să fure un colier de 150 de milioane de dolari la Gala Met. Acest film este unul dintre cele mai bune filme de jafuri feminine și o are pe Hathaway în rolul lui Daphne Kluger, o actriță care este folosită, fără știrea ei, pentru a obține colierul de către creierul capcanelor, Debbie Ocean (Sandra Bullock). Hathaway s-a distrat de minune jucând acest rol, deoarece este electrizantă în rolul actriței nesigure și nu atât de naive pe cât pare, furând fără efort fiecare scena în care apare. Filmul are o distribuție de zile mari, care le include pe Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna, Helen Bonham Carter, Sarah Paulson Awkwafina și Mindy Kaling. Nu e de mirare că portretul ei din filmul de succes a fost lăudat pe scară largă de critici și i-a adus talentatei actrițe o nominalizare la People's Choice Award.


Dark Waters (2019)

Această dramă/thriller de Todd Haynes spune povestea adevărată a avocatului apărării Robert Bilott (Mark Ruffalo) și a procesului său de mediu împotriva unei mari companii chimice. În Dark Waters, Hathaway o interpretează pe Sarah, soția lui Bilott, arătându-ne modul în care procesul și toată presiunea, precum și problemele de bani care îl însoțesc, le afectează căsnicia. Ruffalo și Hathaway au oferit interpretări uimitoare și mulți au susținut că cei doi meritau un loc la Premiile Oscar și Globurile de Aur din acel an. Dark Waters este un film plin de tensiune, cu o atmosferă amenințătoare și o mulțime de răsturnări de situație, iar atât publicul, cât și criticii au fost spulberați de mesajul puternic al filmului. Variety a lăudat thrillerul și portretul dominant al lui Hathaway în rol secundar, notând că actrița a oferit "un dans pătrunzător de agonie și loialitate". 


Les Misérables (2012)

Acest film este, fără îndoială, cel mai important film din cariera excepțională a lui Anne Hathaway, deoarece i-a adus actriței primul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar în 2013, pentru interpretarea personajului Fantine. Musicalul/drama Les Misérables, de Tom Hooper, spune povestea lui Jean Valjean (Hugh Jackman) și a urmăririi penale pe care o primește din partea polițistului Javert (Russell Crowe). Hathaway o interpretează pe Fatine, o muncitoare în fabrică care se zbate constant și care a devenit ulterior lucrătoare sexuală. Performanța ei este incredibilă, în timp ce ne arată toată fragilitatea și disperarea lui Fatine, creând un personaj care încă bântuie spectatorii. Spectaculoasa interpretare a lui Hathaway a piesei "I Dreamed a Dream" a fost una de neuitat și nu numai că a dat fiori pe spinare publicului din întreaga lume, dar a și intrat în BillboardHot 100, ajungând pe locul 69. Nu numai că a plecat acasă cu premiul Oscar, dar performanța sa inegalabilă a ajutat-o să câștige și un Glob de Aur, un premiu BAFTA și un premiu Screen Actors Guild.



Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.