Cool Stuff

Din Silicon Valley în industria muzicală din România: povestea lui Sebastian Dobrincu, juratul de la „Imperiul Leilor”

O să descoperi un tip pasionat de munca lui care te poate inspira în deciziile tale. Nu degeaba este cel mai tânăr jurat de la „Imperiul Leilor”.

Când am citit prima oară despre Sebastian Dobrincu nu am știut exact la ce să mă aștept. Un tip destul de tânăr care a plecat în Statele Unite ale Americii, și-a îndeplinit un vis, a câștigat și bani din asta - nu pentru că altceva n-a fost, ci pentru că pasiunea a devenit job -, ca mai apoi să ajungă să-și exploreze și o latură lăsată cumva în stand-by, anume muzica.

Model pentru Generația Z

Despre Sebastian, presa din România a scris multe: „copilul digital”, „adolescentul de 1 milion de dolari”, „geniul român”. Pentru el, toate etichetele astea înseamnă că deciziile pe care le-a luat în trecut au dat roade în prezent.

Asta chiar dacă și-a răpit din timpul în care alți copii stăteau și se jucau afară și prefera să citească diverse cărți de programare. Astfel, munca lui l-a transformat într-un model de urmat pentru cei din generația lui, Generația Z, iar el simte că are ce să dea mai departe deși are doar 22 de ani.

„Mulți vor să urmeze un exemplu, cum și eu am urmat un exemplu la rândul meu. E bine să ne setăm astfel astfel de modele pentru că sunt confirmări că se poate. În școală, niciun profesor nu m-a susținut. Mă bucur dacă pot să îi încurajez pe cei tineri să facă pasul ăsta”, mi-a zis chiar el.


Și, dincolo de muzică și business, Sebastian mi-a lăsat impresia unui individ atent calculat, căruia îi place să știe ce îi rezervă viitorul, care vrea mereu să fie cu un pas înaintea celor cu care concurează și care are acest dar de a da mai departe din ce știe el. Nu e de colo ca aplicația ta - Storyheap - să fie folosită de nume mari ale industriei muzicale, gen Selena Gomez. E chiar o realizare uriașă, deci atitudinea lui mi s-a părut una absolut onestă și de urmat.


„Nu sunt un tip materialist, nu ăsta a fost scopul meu”

Deși în ochii românilor poate părea că banii îi sunt de ajuns acum, dovadă fiind etichetele pe care presa din România i le pune, Sebastian mi-a spus cât se poate de clar: „Nu sunt un tip materialist, nu ăsta a fost scopul meu”.

Mai mult decât atât, una dintre ideile lui, enunțate în timpul interviului, a fost că el crede în „delayed gratification”. Încă o dată, lucrul ăsta i s-a confirmat acum când a primit înzecit pentru efortul din trecut. 


Moga l-a încurajat să facă muzică la un nivel mai mare

Pe partea de muzică, Sebastian a lansat o piesă cu vibe de Los Angeles, dar și cu vibe de Marius Moga, dacă îmi e permis să zic așa. E fresh, o văd în playlist-urile de radio - deși nu a făcut un scop din asta -, poate și la cele mai tari party-uri. Conexiunea dintre cei doi a fost cât se poate de naturală, poveștile lor de viață fiind similare.

„Când am vrut să încep proiectul muzical am zis că vreau să fiu alături de oameni de la care am ce să învăț. De la cei mai buni din industrie. El m-a încurajat să începem proiectul ăsta și să îl ducem la un nivel mult mai mare. A fost o chimie extraordinară! O fază amuzantă e că Marius vrea să învețe programare, iar eu fac muzică acum”, zice tot el.

Plus de asta, cei doi pregătesc un album pentru piața internațională și o colaborare fresh cu un artist de trap care e pe val acum la noi. Nu știu să vă spun cine e, dar putem intui cumva. 


E vecin cu Casey Neistat și pregătește ceva special cu el!

Tot o conexiune de genul a avut și cu celebrul vlogger Casey Neistat. Așa, că a dat puțin din casă, Sebastian pregătește niște clipuri speciale cu Casey!

Wooow! Eu unul abia aștept! Să vă mai zic că cei doi sunt vecini în Los Angeles? 


Influencer in real life

Sebastian Dobrincu e un personaj aparte. Merită urmărit atât pentru munca lui pe zona de IT, cât și pentru piesele și clipurile pe care urmează să le lanseze. E un tip de om care a crezut în ceea ce face, iar acum excelează în asta. Poate că tocmai lipsa încrederii altora l-au transformat în ceea ce e azi.

Sau poate o doză mică de nebunie și curaj l-au adus aici. Sau hazardul, destinul, norocul, puteți să îți spuneți cum vreți, l-au ajutat în drumul lui. Cert e un lucru: într-o lume virtuală plină de influenceri, în lumea reală el chiar are o influență mare asupra mersului lucrurilor. Și cu asta trebuie să rămâneți în minte când aflați de Sebastian Dobrincu sau când îl vedeți în platoul emisiunii „Imperiul leilor”.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.