Kiss Time Out

7 filme romantice care-ți vor merge direct la inimă

Filmele romantice sunt mereu o idee bună.

Dacă ești fan al genului și îți plac filmele menite să-ți atingă o coardă sensibilă, atunci aruncă un ochi pe lista noastră de sugestii, în mod cert vei găsi ceva pe gustul tău.

„Casablanca” (1942)


La 80 de ani de când s-a lansat, „Casablanca” continuă să aibă același impact asupra privitorilor. Humphrey Bogart (Rick) și Ingrid Bergman (Ilsa) au o relație complicată de iubire, într-un mediu politic instabil, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

Producția a câștigat trei premii Oscar (Cel mai bun film, regizor și scenariu) și ne oferă o lecție despre sacrificiu și cum a iubi pe cineva înseamnă, de multe ori, a-l lăsa să plece. Plus de asta, este filmul care ne-a dat două replici nemuritoare: „We'll Always Have Paris” și „I Think This Is The Beginning Of A Beautiful Friendship.”


„When Harry Met Sally” (1989)


Billy Crystal și zeița comediilor romantice, Meg Ryan, sunt protagoniști în acest film care pune o întrebare foarte bună și foarte actuală (în continuare): pot bărbații și femeile să fie doar prieteni? Acțiunea ne prezintă destinele lor de-a lungul anilor, cu bune și rele, în timp ce încearcă să sfideze șansele și să-și mențină relația platonică, în ciuda unei chimii evidente. 


„Pretty Woman” (1990)


Filmul care a făcut-o pe Julia Roberts un superstar, iar pe Richard Gere un Don Juan al acelor timpuri. Povestea urmărește două personaje complet diferite, care ajung să se salveze reciproc. O poveste de iubire care te va face să te simți bine și care-ți va da speranța că sufletele pereche există.


„Romeo + Juliet” (1996)


Pe lângă faptul că este înălțătoare, de multe ori iubirea este și tragică, iar povestea lui Romeo și Julieta confirma asta cu brio. Baz Luhrmann a transpus opera lui William Shakespeare pe marile ecrane, unde Leonardo DiCaprio și Claire Danes luptă împotriva sorții, pentru a fi împreună mereu.


„Eternal Sunshine of the Spotless Mind” (2004)


Un clasic al filmelor de dragoste, cu Jim Carrey și Kate Winslet în rolurile principale. Joel și Clementice au trăit o frumoasă poveste de iubire, până când lucrurile au început s-o ia la vale. Ambii hotărăsc să facă o operație prin care să-și șteargă amintirile despre ei, dar Joel alege să le păstreze pe cele frumoase, semn că și cele mai toxice legături au avut partea lor de momente frumoase. Poate dragostea învinge durerea?


„The Broken Circle Breakdown” (2012)

Dacă vrei să plângi și să ai inima grea de durere, chiar dacă în plan real nu ți se întâmplă nimic, atunci urmărește filmul ăsta. O poveste tragică de iubire, apărută din dragoste la prima vedere, despre un cuplu care-și testează rezistența după ce copilul lor se îmbolnăvește. Firul acțiunii este completat de o coloană sonoră sublimă, care-ți va rămâne multă vreme în minte.


„Call Me By Your Name” (2017)


Luca Guadagnino a reușit să aducă pe marile ecrane o poveste de iubire atât de tandră, pură și sensibilă, încât îți va frânge inima. Adaptată după romanul cu același nume al lui André Aciman, acțiunea îl urmărește pe adolescentul Elio, în timp ce se îndrăgostește nebunește de Oliver. Nimic altceva nu mai contează. Un film ca o poezie. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.