Kiss Music News

De vorbă cu Olivia Addams - „TikTokul este un refugiu pentru mine, dar muzica mi-a adus succesul”

De la Familia Addams, la cel mai îndrăgit artist din Polonia, un tiktoker de succes și o artistă care face valuri cu fiecare piesă.

La cei 26 de ani ai săi, Olivia Addams este cântăreață, compozitoare, producător muzical, YouTuber, TikToker și membră a trupei Jealous Friend. A cunoscut succesul în 2020, odată cu lansarea single-ului „Dumb” și tot anul trecut a câștigat premiul pentru cel mai bun artist nou la The Artist Awards

De asemenea, în doar un an ea a devenit foarte populară pe TikTok, cu peste 1,2 milioane de urmăritori.

De curând, ea a scos și prima ei piesă în limba română, lansată în premieră la Kiss FM, „Scrisori în minor" - scrisă de un alt artist renumit pentru piesele care rup inimi, Carla's Dreams, iar în Polonia a reușit performanța de a deveni unul dintre cei mai iubiți artiști.  


De ce Olivia Addams? De ce ai ales tocmai acest nume de scenă?

Mă cheamă Livia, dar mi s-a părut că Olivia sună mai dulce. Cât despre Addams, când eram mică eram mare fan Familia Addams, mă costumam prin casă și mă prefăceam că sunt vărul Itt.

 Muzica a jucat întotdeauna un rol în viața ta, dar o perioadă ai fost și broker. Ce ne poți povesti despre asta și de ce te-ai întors la muzică? 

În perioada aceea am renunțat cumva la muzică. Nu vedeam luminița de la capătul tunelului. Nu știam pe nimeni, nu știam cu cine aș putea să lucrez sau cine m-ar băga pe mine în seamă. Așa că am lăsat o perioadă muzica deoparte.

O perioadă a fost bine, uitasem de visul meu, mă obișnuisem cu programul de la muncă, cu banii, cu tot. După un timp, ceva-ul ăla din mine îngropat adânc a început să iasă iar la suprafață. Mai postam câte un cover timid din baie pe Facebook. Cam așa m-a găsit echipa cu care lucrez acum. Mi-am dat demisia and the rest is history.


Cum ți s-a schimbat viața după ce te-ai apucat serios de muzică și ai avut primul hit? 

Cred că la început n-am realizat pentru că încă părea o joacă. Apoi am început să pun presiune pe mine, pentru că îmi doream să nu dezamăgesc pe nimeni. Când îți dorești toată viața un lucru și apoi îl primești, încerci să faci în așa fel încât să ai grijă de el și să-l crești cum trebuie.

Desigur suntem oameni și este normal să greșim din când în când. Important este să acceptăm, să ne asumăm și apoi să găsim o rezolvare pe care să o și punem în practică. Viața mea s-a schimbat în bine, aș putea spune.

Am oamenii mei care mă iubesc și mă susțin și au grijă să-mi țin capul pe umeri. Spre deosebire de trecut, unde aveam un program clar pentru urmatoarele 5 luni și nu existau chestii neprevăzute, acum aș putea spune că viața mea este ceva mai spontană. De cele multe ori încă am impresia că eu nu muncesc niciodată, pentru că atunci când am filmări pentru un clip, o ședință foto sau o sesiune, pare mai mult o distracție, nu o muncă.


Ești și compozitoare. Nu regreți uneori că oferi altora muzică pe care ai putea să o cânți chiar tu? 

If I’m being honest, la început am simțit că “I’m leaving my babies”, dar am crescut și acum doar mă bucur că my babies prind aripi datorită altcuiva, așa că nu pot decât să mă bucur și să fiu grateful.

Ești și influencer pe TikTok, unul de mare succes. Cât de greu este să faci atât de mult conținut, nu te epuizează faptul că trebuie să jonglezi cu atât de multe lucruri și trebuie să fii creativă non-stop?

TikTok-ul este un refugiu pentru mine. Să fac videouri amuzante și să fac lumea să râdă este un lucru care mă bucură. Bineînțeles, mai sunt și momente când nu mă simt inspirată, dar în zilele respective nu postez nimic, pentru că nu vreau sa forțez nimic. Am observat un lucru, dacă tu te distrezi făcând un lucru și-l faci cu drag, asta transmiți și lumea rezonează. Dacă faci un lucru forțat, lumea o să simtă.


 Cum te relaxezi, care sunt activitățile care te ajută să te deconectezi, să-ți dai un refresh?

Când simt că problemele mele sunt prea multe și mari, plec din oraș câteva zile. Deși clișeic, de la distanță ele parcă nu mai par așa mari și cumva găsești o rezolvare rațională.


Piesele tale în limba engleză (Are we there, Dumb, Stranger) fac furori în străinătate, în special Polonia și Ucraina. În Polonia știu că ești un adevărat megastar pentru publicul tânăr de acolo. Cum este să ai locul 1 pe radio în Polonia timp de 8 săptămâni? Cum te-au primit polonezii în vizitele tale?

M-au primit cu extrem de multă căldură cu fiecare ocazie, au fost oameni pe care i-am văzut la un festival și m-am reîntâlnit cu ei când am mers să cânt de Revelion. Am făcut poze și am stat de vorbă, a fost foarte frumos, mi-a încălzit sufletul, abia aștept să mă întorc.

Până la „Scrisori în minor” n-ai mai avut nicio piesă în limba română. De ce această schimbare și urmează de acum încolo mai multe piese în limba română? 

Cu siguranță! Eu îmi doresc de anul trecut să scot piese în română, însă nu am găsit momentul potrivit și nici piesa. De acum încolo fiți pregătiți că urmează!!


 Încă nu ai un album de debut. Când ne putem aștepta la unul? Mai sunt albumele, ca format muzical, relevante în 2022?

Eu consider că sunt relevante pentru că un album îi oferă șansa artistului să arate mai multe laturi ale sale. Îmi doresc mult să lansez un album anul acesta. Sper din tot sufletul să mi se îndeplinească și acest vis!

Ești unul dintre artiștii care a vorbit și a făcut campanie împotriva bullying-ului. Ce crezi că alimentează acest fenomen în România? Are și industria muzicală partea ei de vină?

În industria muzicală eu nu am experimentat acest bullying. Am norocul să lucrez cu oameni foarte faini și cu suflet frumos. Fenomenul, din punctul meu de vedere, este alimentat de educația pe care o oferă unii părinți acasă copiiilor. Dacă copiii cresc văzând în familie certuri, jigniri și bătăi, ei vor absorbi totul ca un burete și vor aplica asta și la școală.

 De ce te temi cel mai tare?

De greșeli. Dar simt că pe măsură ce mă tem mai tare de asta, cu atât risc să fac mai multe. Cred că de ce ne temem, asta atragem. Încerc doar să fac pace cu gândul că e ok să mă tem de lucruri, să accept că acele lucruri se pot întâmpla, dar în aceeași măsură să accept și faptul că pot găsi o rezolvare indiferent de situație. 


Care consideri că e cea mai mare realizare a ta?

Când primesc un mesaj de la un om care-mi spune că mi-a ascultat sfaturile și în loc să se ia la ceartă cu cineva, a încercat să înțeleagă situația și să îi întindă o mână de ajutor. Sau când cineva îmi spune că cu ajutorul meu e mai fericit, sau are o zi mai bună, e mai înțelegător etc. Consider că venim pe Pământ să ne ajutăm între noi să evoluăm frumos și să răspândim iubire.

 Care e piesa care te caracterizează cel mai bine? 

Show must go on.

Care e cel mai frumos lucru care s-a spus despre tine vreodată? 

Nu știu, sincer, pentru că mai mult țin cont ce lucruri spun eu despre mine. Mă doare când vorbesc urât despre mine. Dar cred că cel mai mult apreciez la mine că sunt un om puternic și determinat.

 Cum ai dori să-şi amintească posteritatea de tine?

Ca de un prieten care a fost acolo când au avut nevoie de un sfat, de o îmbrățișare caldă sau de un zâmbet sincer. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.