Cool Stuff

Un cor ucrainean a cântat „Rugăciune pentru Ucraina” în cadrul emisiunii Saturday Night Live

Un moment emoționant și devenit viral.

Corul ucrainean Dumka din New York a fost invitat să cânte în deschiderea emisiunii Saturday Night Live de pe 26 februarie, înlocuind astfel sketch-ul care în mod normal însoțea deschiderea popularului program de divertisment.

Melodia aleasă pentru a fi interpretată a fost „Rugăciune pentru Ucraina”, compusă în 1885 de către Oleksandr Konysky și Mykola Lysenko pentru a fi cântată de corurile de copii.

A devenit un cântec foarte popular, interpretat atât în bisericile catolice, cât și în cele ortodoxe din Ucraina. Însă, momentul în care a câștigat o importanță națională a fost în timpul Războiului de Independență care a avut loc între 1917–1920. De asemenea, a fost interpretat și în timpul unei parade din Kiev pentru aniversarea a 10 ani de independență în 2001.    

Momentul de la SNL a fost unul emoționant, iar clipul urcat pe YouTube a devenit viral, strângând peste 2,5 milioane de vizualizări în 24 de ore

Corul Dumka a fost fondat în 1949  pentru a-i ajuta pe imigranții ucraineni să-și păstreze tradițiile și cultura muzicală. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.