Cool Stuff

Celebrități născute în Ucraina vorbesc împotriva războiului condus de Putin

Întreaga lume are de suferit din cauza războiului inițiat de Putin, iar celebritățile care s-au născut în Ucraina sunt cu inima alături de poporul lor, chiar dacă și-au creat un destin pe pământ american.

Milla Jovovich

Spre exemplu, actrița Milla Jovovich, recunoscută pentru rolul din „Resident Evil”, s-a născut în Kiev în 1975, cât timp orașul era sub controlul rușilor. 


„Sângele și rădăcinile mele vin atât din Rusia, cât și din Ucraina. Sunt ruptă în două în timp ce văd cum se desfășoară acest film horror, în care țara este distrusă, familiile sunt separate, iar întreaga lor viața se desfășoară în fragmente carbonizate din jurul lor”, a notat ea pe Instagram.

Vedeta în vârstă de 46 de ani a părăsit Uniunea Sovietică în 1980, alături de familia ei, și s-a stabilit în Los Angeles. Milla a devenit cetățean american în 1994.

Mila Kunis

Același drum l-a avut și Mila Kunis - actrița a părăsit Ucraina în copilărie și s-a mutat în Los Angeles cu familia. Vedeta în vârstă de 38 de ani nu a vorbit public despre această criză, dar soțul ei, Ashton Kutcher, a notat pe Twitter faptul că „este de partea Ucrainei.”

Olga Kurylenko

Olga Kurylenko, cunoscută pentru rolul său în filmele „Quantum of Solace” și „Black Widow”, s-a născut și a crescut în Ucraina. Ea a notat pe contul ei de Instagram: „Mă rog pentru Ucraina și siguranța oamenilor săi. Vă rog să opriți războiul.”


Hayden Panettiere

Hayden este născută în America, dar are un fiică de 7 ani cu fostul ei logodnic ucrainean, fostul jucător de box Wladimir Klitschko. Ea și-a rugat fanii să stea uniți în solidaritate cu poporul ucrainean.


„Am fost martoră la forța oamenilor din Ucraina care s-au luptat atât de mult pentru independența lor și care au continuat să-și apare țara cu pasiune, de-a lungul anilor”, a scris Panettiere. Mai mult, actrița și-a îndemnat fanii să-l urmărească pe Klitschko, dar și pe fratele lui, Vitali, primarul Kievului, pentru a fi la curent cu update-uri. Hayden a mai specificat într-un comentariu că fiica ei Kaya este în afara Ucrainei, în siguranță.

Vera Farmiga 

Actrița s-a născut în State, dar părinții ei sunt ucraineni. Ea a postat pe Instagram o fotografie cu steagul Ucrainei, alături câteva versuri din Imnul Național. Ulterior, actrița a postat un mesaj cu o listă de organizații și resurse pentru cei care vor să-i ajute sau să doneze pentru refugiați.


Oksana Baiul

Oksana este o fostă patinatoare din Ucraina, campioană olimpică în 1994 la individual feminin. Ea a notat pe Instagram: „Gândurile mele sunt alături de ucrainenii mei. Am fost rugată să dau mai multe interviuri, dar cred că știrile trebuie să fie focusate pe ceea ce se întâmplă acum acolo - pe tragedia care ne-a frânt inimile, cât și pe curajul oamenilor din Ucraina. Nu sunt expert în geo-politică, așa că voi lăsa analizele celor mai deștepți decât mine.”


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.